Spotify се чувства онеправдана от Apple

В основата на жалбата е 30-процентна такса, която Apple прибира
13 мар 2019 22:30, Бойчо Попов
10
Spotify се чувства онеправдана от Apple
снимка: архив Ройтерс

Платформата за музикален стрийминг Spotify е подала жалба към антитръстовите регулатори в Европейския съюз (ЕС) срещу Apple, в което посочва, че производителят на iPhone нечестно ограничава конкурентите на своята музикална стрийминг платформа Apple Music, предава Ройтерс.

Spotify, която бе създадена след появата на iPhone през 2007 г., коментира, че контролът на Apple върху магазина ѝ за приложения лишава потребителите от избор и ограничава конкурентните доставчици на музикални стрийминг услуги в полза на Apple Music, която стартира през 2015 г.

В основата на жалбата на Spotify, изпратена до Европейската комисия в понеделник, е, както твърди, 30-процентна такса, която Apple прибира от базираните на съдържание доставчици на услуги за използването на програмата за покупки вътре в приложенията (IAP).

Хорацио Гутиерез, който е съветник на Spotify, твърди, че компанията е била под натиск да използва системата за таксуване през 2014 г., но след това е била принудена да увеличи таксата за своята премиум услуга от 9,99 на 12,99 евро, точно когато Apple Music е стартирала на първоначалната цена на Spotify от 9,99 евро.

След това Spotify е преустановила използването на IAP системата.Hidden Field

Целия материал четете в Investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единия имал скрити такси, другия прекарал 30 часа в занимавки, да си качи пиратски апове, където информацият ами "поне не отива при американците" .... Луди парчета майна ....
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГруюЧак пак хаус ...
6
1
 
1
 
! Отговори
sss преди 5 години
До Гoшуголем праз..
5
7
 
1
 
! Отговори
Грую преди 5 години
Ползвал съм и двете.... но продължавам с епъл мюзик. Някакси ми е по-отганизирано. Спотифая лично за мен е хаос.
4
7
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРмаи само ти си единствения ба.лък който тегли от гугал плей. Имам 250 аплликейшани на тела и нямат връзка с гугал плей. А да, и гмеил нямам, така гугал нямат никаква връзка с телефона ми защото нямам сетнат никакъв акаунт в телефона и никога не съм теглил каквото и да е от гугал плей. Доволно ползвам телефона, инсталирам какво пожелая без никакви гугал плей. Телефона ми е detached от всичко на гугал и няма никаква връзка, да не говоря че съм клонирал Нандроида и NVRAM-a
3
2
 
0
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
А аз се чудя кога ще направят прозрачни условията при теглени на програмки за телефона от Google play,нищо не казват и оп скрити такси
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам максоутнат Мак 15 от 2015-а. Супер машинка, но ще му е последе Мак. Ми авам fulltime на Elementary OS и това е. Не мога, д аим трая простотиите вече.
1
2
 
4
 
! Отговори
Пепката преди 5 години
Абсолютни нещастници, аз за това спрях да си купувам техни продукти. Много изнагляват.