Lasurit eshop

Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата

Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата

Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата

Реклама Renault Arkana
Tata Motors представи концептуалната си разработка H2X Concept на автосалона в Женева. Автомобилът беше инспектиран лично от патриарха на компанията Ратан Тата на щанда на марката. Новият модел е предназначен за пазарния SUV А-сегмент и се предполага, че серийният му вариант, засега обозначен с кода X445, ще бъде представен на международния автосалон Auto Expo 2020 в Ню-Делхи през февруари.

Външният вид на концепта H2X е подчинен на новата дизайнерска философия на компанията Impact Design 2.0. Външно в предната си част новият концепт повтаря почти напълно по-големият концептуален модел H5X. Броните са доста едри и яки, с по-ясно изразени ръбове, така както е решен и целият силует на автомобила. В профил правят впечатление яките вежди на калниците, големите колела с туркуазни акценти и черните колонки на покрива.

Интериорът на Tata H2X е решен минималистично, има вграден 10.2-инчов сензорен дисплей, воланът е със самолетна инспирация. Интересно са решени блутут високоговорителите във вратите, които могат да се вадят лесно и да се използват навън от колата. Дизайнерите са работили съвместно с компания за 3D-принтиране, резултатите от което ще видим в редица детайли на серийното изпълнение на модела.

Според компанията Tata H2X Concept е предвeстник на субкомпактен сериен SUV, който ще предложи “сериозно представяне, свързаност на ниво за бъдещето и изключителен интериор”. Моделът ще ползва новата модулна платформа на компанията - Agile Light Flexible Advanced (ALFA). В сравнение с вече серийния модел Altroz, новият субкомпактен Suv ще има по-късо с 50 мм междуосие.

Задвижването на серийното изпълнение на Tata H2X ще е поверено на същия изцяло нов атмосферен двигател1.2 л, използван в модела Altroz. Дали ще се предложи и дизелов двигател за колата засега не е ясно, заради засилващите се изисквания към емисиите на дизелите, правещи невъзможно използването им при евтините стартови модели. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024