Opel Stock

Volkswagen Group със 70 електрически модела през следващите 10 години

Volkswagen Group със 70 електрически модела през следващите 10 години

Volkswagen Group със 70 електрически модела през следващите 10 години

Реклама Peugeot 408
Volkswagen Group обяви, че компанията продължава да развива стратегията за електрификация на продуктовата си гама, като анонсира че вместо първоначално анонсираните 50, планира да лансира на пазара почти 70 електрически модела през следващите 10 години.

В резултат на промяната в стратегията, броят на произведените автомобили на Volkswagen Group, които ще използват специалната платформа за електромобили на гиганта, се очаква да се увеличи от 15 милиона на 22 милиона за периода.

От Volkswagen Group очакват делът на електромобилите в портфолиата на отделните й марки да се увеличи до минимум 40% до 2030 година, като първите представители на новото поколение електрически коли ще видим още през тази година под формата на серийните версии на AUDI e-tron, Porsche Taycan, Volkswagen ID, ID. CROZZ, SEAT el-born, ŠKODA Vision E, ID. BUZZ и ID. VIZZION.

За да гарантира успешното разгръщане на стратегията си, Volkswagen Group е избрала водещи компании в областта на разработката и производството на батерийни елементи, в това число LG Chem, SKI, CATL и Samsung, и разглежда варианти за участие в производство на местно ниво в Европа.

От Volkswagen Group анонсират също така, че гигантът ще изгради 400 станции за бързо презареждане на електромобили по различни основни европейски пътища и магистрали, като 100 от тях ще бъдат позиционирани в Германия. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mercedes-Benz

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Smart Toyota

Нова моделна година на Toyota bZ4X

Апр 16, 2024