New Dacia Duster

Volvo FH с I-Save намалява разходите за гориво с до 7%

Volvo FH с I-Save намалява разходите за гориво с до 7%

Volvo FH с I-Save намалява разходите за гориво с до 7%

Реклама Peugeot 408
С цел да осигури максимална горивна ефективност на своите клиенти, Volvo Trucks представя Volvo FH с I-Save. Чрез комбиниране на новия двигател D13Turbo Compound с допълнително усъвършенствани настройки за пестене на гориво, това ново решение може да намали разходите за гориво с до 7% при превози на дълги разстояния. Това се постига без компромиси с динамиката на движение на товарните автомобили.

Търсенето на транспортни услуги в Европа нараства и товарните автомобили покриват все по-дълги разстояния. В същото време транспортните фирми са изправени пред покачване на цените на дизела, което оказва натиск върху рентабилността.

„Volvo FH с I-Save е нашият отговор на това предизвикателство. Това е цялостно решение, което съчетава най-новите ни технологии за значително намаляване на разхода на гориво при курсове на дълги разстояния. И това се постига без компромис с динамиката на движение на камиона“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.

В сърцето на Volvo FH с I-Save е новият D13 Turbo Compound – най-икономичният двигател за превози на дълги разстояния на Volvo Trucks. Той е оборудван с бутала с патентована вълнообразна повърхност, която подобрява горенето и увеличава ефективността чрез насочване на топлината и енергията към центъра на цилиндрите. Остатъчната енергия в отработените газове след това се използва за задвижване на допълнителна турбина, която е част от Turbo compound.

Двигателят D13 Turbo Compound осигурява до 300 Nm допълнителен въртящ момент, който допринася за поддържане на постоянна скорост при движение по магистрала. Това е идеално решение за компании за международен транспорт.





Другите характеристики на I-Save включват нови задни оси, актуализирана система I-See, базирана на карти, която анализира и се адаптира към предстоящите изкачвания по маршрута и включва оптимизирано превключване на предавките при пътувания на дълги разстояния. Комбинираното повишаване на ефективността на всички тези продукти и услуги може да доведе до икономия на гориво до 7% в сравнение с двигател D13, Евро 6, версия D*.

„Ние разработихме индивидуално всеки аспект на I-Save, за да е подходящ за транспортни компании с превози на дълги разстояния, особено за тези, чиито товарни автомобили обикновено изминават повече от 120 000 км годишно“, обяснява Матс Францен, Директор Силови линии във Volvo Trucks. „Колкото по-дълго шофират, толкова по-голям е потенциалът за спестяване. Това е мощен двигател, който осигурява високоефективно и безпроблемно шофиране.“

Поръчки за Volvo FH с I-Save ще се правят от 11 март 2019 г. на европейските пазари.

*D13 Turbo Compound Euro 6, версия D, с пакет за горивна ефективност (I-Save) спрямо D13 eSCR Euro 6 версия D без пакет за горивна ефективност. Действителната икономия на гориво ще варира в зависимост от много фактори, като използването на круиз контрол, реалната топография, шофьорския опит на водача и метеорологичните условия.

Факти



Volvo FH с I-Save разполага с:
• D13 Turbo Compound двигател 460 к.с. (2 600 Nm) или 500 к.с. (2 800 Nm)
• Нови задни мостове
• Изключване на двигателя при празен ход
• I-Cruise с I-Roll, който регулира скоростта, за да намали разхода на гориво
• Актуализирана система I-See
• Актуализирана автоматизирана трансмисия I-Shift с пакет за горивна ефективност Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024