Lasurit

McLAREN SENNA GTR: 75 бройки Х 1.1 млн лири

McLAREN SENNA GTR

McLAREN SENNA GTR

Реклама Nissan X-Trail
Днес McLAREN разпространи информация за екстремната пистова версия GTR на и без това впечатляващия си модел SENNA. Автомобилът ще бъде произведен в лимитирана серия от само 75 екземпляра, всеки един от които с базова цена от 1.1 млн английски лири и всеки един от които вече продаден.

От McLAREN коментират, че SENNA GTR е най-екстремното и с насоченост към състезателна писта предложение в семейството Ultimate Series, като споделят че като параметри скорост и динамика отстъпва единствено и само на болидите от Формула 1.

Без ограниченията, които налагат пътните закони или състезателните хомологации, McLAREN SENNA GTR се отличава с понижено тегло, върхова аеродинамика и впечатляваща максимална мощност. Двигателят на автомобила, който тежи само 1188 килограма, е четирилитров, V-образен, осемцилиндров и е в състояние да генерира максимална мощност от 825 конски сили и максимален въртящ момент от 800 Нм.

McLAREN SENNA GTR, която е налична само в изпълнение с ляв волан, идва с избор между три режима на работа- Мокро, Писта и Състезание, интегрирана система за оптимално бързо потегляне от място Launch Control, седемстепенна роботизирана предавателна кутия, активна аеродинамика и други. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024