New Dacia Duster

Дама застава начело на Volvo Trucks в Европа

Дама застава начело на Volvo Trucks в Европа

Дама застава начело на Volvo Trucks в Европа

Реклама Honda ZR-V
Хелене Мелквист поема позицията Президент на Volvo Trucks за Европа от 1 април 2019 година. Тя ще замени на поста Рогер Алм, който в началото на годината застана начело на шведския производител на камиони.

Хелене Мелквист работи в компанията повече от 30 години. В развитието си тя е била част от различни звена – продажби, стратегическо развитие, комуникации, бизнес контрол и др. и е заемала различни управленски позиции. От 2016 година до сега е била на поста Президент на Volvo Trucks International, като е отговаряла за развитието на компанията в Азия, Океания и Средния Изток.

"Предстоят ни вълнуващи и динамични години с много иновации за постигане на още по-ефективни и устойчиви решения за транспортния бизнес.”, прогнозира Хелене Мелвквист преди да поеме отговорност за основния пазар на компанията.

Жените са традиционно силно представени в управлението на Volvo Trucks в световен мащаб. От две години начело на представителството на компанията в България също е дама – Карин Йохансон. От 2015 година българката Ина Игнатова пък е Директор “Маркетингови комуникации и PR” за Централна и Източна Европа, като отговаря за 12 държави в региона.

Volvo Trucks предлага цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти, като предлага пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите е осигурена чрез глобална мрежа от 2 100 дилъри и сервизи в повече от 130 държави. Товарните автомобили от Volvo се сглобяват в 15 държави на различни континенти. През 2018 г. над 127 000 товарни автомобила Volvo бяха предадени на клиенти в целия свят.

Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и двигатели за морско и промишлено приложение. Групата предлага цялостни решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo Trucks се базира на основните ценности на компанията: качество, сигурност и грижа за околната среда. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024