New Dacia Duster

Subaru с огромна рекламация за 2,3 милиона коли в света

Subaru с огромна рекламация за 2,3 милиона коли в света

Subaru с огромна рекламация за 2,3 милиона коли в света

Реклама Peugeot 408
Subaru Corp. планира гигантска рекламационна сервизна кампания, включваща 2,3 милиона коли в целия свят, заради проблем със стоп-светлините, който пък може да създаде проблем със запалването. От компанията са съобщили това на агенция Reuters в петък, а самата кампания ще включва популярните им модели Impreza и Forester.

Според изследване на The Wall Street Journal специалистите на Subaru са свързали проблема с използването на някои химикали използвани и в ежедневно ползвани и в продукти като парфюми и омекотители. Тези химикали могат да оформят изолационна бариера върху някои превключватели в колата, като се възпрепятства преминаването на ток през компонентите им.

Засегнатите автомобили са произведени в периода от 2008-а до 2017-а година. Ако всички тези автомобили влязат в рекламационната компания, то тя ще е най-голямата за производителя, като изключим провежданата в момента рекламационна кампания свързана с дефектните предпазни въздушни възглавници на коампанията Takata.

От края на 2017-а година Subaru беше сполетян от доста проблеми в продуктите му, причинени от дефектни компоненти, което доведе и до спад в продажбите му, апрогнозата за финансовите резултати на компанията са за най-ниско ниво през последните шест години.

През януари Subaru спря производството си в единствената си фабрика в Япония за две седмици, заради открит дефект в компонент на серво усилването на кормилното управление. В края на миналата година беше обявена глобална рекламационна акция за боксеровите двигатели, свързана с проблем в пружините на клапаните, както и беше лансирана и серия за рекламации в Япония след като се оказа, че са фалшифицирали тестови процеси. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024