New Dacia Duster

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

Реклама Opel Stock
На 18 октомври 2018 г. PEUGEOT SPORT обяви, че ще разработва високодинамична гама от серийни електрически превозни средства.
Днес, като прелюдия към тази нова продуктова линия, PEUGEOT представя на Автомобилния салон в Женева концептуалния 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED.
#UNBORING THE FUTURE, гаранцията за бъдеще, което ще бъде всичко друго, но не и скучно, на борда на PEUGEOT! И понеже електрическото задвижване се свързва с чистото удоволствие от шофирането, очевидното решение е да се разработи моделна линия с фокус върху динамиката.
Инженерите на PEUGEOT SPORT получиха задачата да разработят концептуалния автомобил 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, на база на изцяло новия седан PEUGEOT 508 HYBRID, съчетаващ висока динамика и ниски емисии с елегантен и атлетичен дизайн.




„Електрификацията предоставя чудесна възможност за развиване на нови усещания при шофиране. Ние създаваме „нео-динамика“, нови източници на енергия, нови характеристики, нови територии, нови предизвикателства… Чисто удоволствие с CO2 емисии от едва 49 г/км! “.
Жан-Филип ИМПАРАТО, Изпълнителен директор на PEUGEOT
„Електрификацията предоставя чудесна възможност за развиване на нови усещания при шофиране. Ние създаваме „нео-динамика“, нови източници на енергия, нови характеристики, нови територии, нови предизвикателства… Чисто удоволствие с CO2 емисии от едва 49 г/км! “.
Жан-Филип ИМПАРАТО, Изпълнителен директор на PEUGEOT


PEUGEOT SPORT В ОСНОВАТА


Линиите GT и GTi на PEUGEOT вече предоставят високи нива на динамика, както ще правят и HYBRID и HYBRID4 в близко бъдеще. 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED концепт стига още по-далеч. Той е прелюдия към разработването на нова гама завладяващи електрически автомобили.

С тази стратегия PEUGEOT демонстрира как електричеството носи интелигентна нео-динамика, обединяваща мощност и икономичност.

Инженерите на PEUGEOT SPORT, световно известни с дизайна на спортни модели, получиха задачата да разработят тази нова моделна линия.

Разбира се, PEUGEOT SPORT е призната в цял свят в международните кръгове на най-високо ниво и в състезателните среди особено за 908 и 3008 DKR, които триумфираха в състезанието 24-те часа на Льо Ман и в рали Дакар, както и за добре познатите последващи модели 208 R2, 308 Racing-Cup и 308 TCR.

Този експертен опит е ясно видим и на пътя, тъй като PEUGEOT SPORT разработиха също и PEUGEOT RCZ-R (2013), 208 GTi 30th (2014) и 308 GTi by PEUGEOT SPORT (2015).

За настоящия концептуален модел PEUGEOT SPORT почерпиха от натрупания опит, придобит с двата новаторски електрически концептуални автомобила:

• Ултра икономичният 208 HYbrid FE (2013) отбеляза GTi-нива на динамика с емисии и разход на гориво, по-ниски от тези при най-малките двигатели с вътрешно горене на пазара по това време. След серия от оптимизации беше постигнат резултат от 46 г/км за CO2 емисиите, с ускорение от 0 до 100 км/ч само за 8 сек.,

• Концептуалният 308 R HYbrid (2015) предяви претенции за абсолютни нива на динамика: 500 к.с обща изходна мощност, 730 Нм въртящ момент и ускорение от 0 до 100 км/ч за едва 4 секунди,

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED концепт надгражда тези постижения с най-нови технологии, за да предостави не само икономичност, a и несравнима самоувереност!



Технологична мощ


Инженерите на PEUGEOT SPORT обединяват възможностите на три двигателя (конвенционален PureTech 200, и два електрически - електрически мотор със 110 к.с. отпред и с 200 к.с. отзад), два източника на мощност и задвижване на четирите колела, за да предоставят впечатляващо ускорение с максимален въртящ момент от 500 Нм. Тези характеристики поставят 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED на едно ниво с автомобил с двигател с вътрешно горене с мощност 400 к.с.
- 0 до100 км/ч: 4,3 сек.
- 400 м от място: 12,5 сек.
- 1000 м от място: 23,2 сек.
- 80-120 км/ч: 2,5 сек.
- 80-180 км/ч: 9,3 сек.
• Максимална скорост: 250 км/ч


И с едва 49 г/км CO2 емисии (WLTP)!

Спирачната система отговаря на динамиката: 380-милиметрови вентилирани предни дискове върху алуминиеви основи, активиращи се от четири плъзгащи бутала (38 и 41 мм в диаметър), монтирани на фиксиран спирачен апарат.
Изключителното шаси на новия PEUGEOT 508 е специално модифицирано да снижи височината на автомобила, да включи нови принципи на демфериране и да разшири предната следа с 24 мм, а задната - с 12 мм. Прецизното кормилно управление също е подобрено, за да осигури допълнителна ефективност и още повече удоволствие зад волана.
Гумите са избрани от гамата на нашия партньор Michelin. Концептуалният 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е с гуми 245/35 R20 Pilot Sport 4S, избрани заради изключителното им сцепление, което увеличава динамичните възможности.


„Електрификацията ни позволи да разработим най-спортната линия на PEUGEOT досега! Мечтаехме да го направим и сега осъществихме мечтата си.“
Брюно ФАМЕН, Главен изпълнителен директор на PEUGEOT SPORT
„Електрификацията ни позволи да разработим най-спортната линия на PEUGEOT досега! Мечтаехме да го направим и сега осъществихме мечтата си.“
Брюно ФАМЕН, Главен изпълнителен директор на PEUGEOT SPORT


Най-доброто от двата свята
Концептът 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED се вписва идеално в духа на новата линия електрически автомобили и отваря напълно нов свят на преживявания зад волана.
Присъстват всички предимства на един plug-in хибрид без никакъв компромис с динамиката. Батерията (11,8kWh) предоставя истинска икономия на гориво и 100% електрически режим до 50 км (WLTP).
В режим Спорт източниците на топлинна и електрическа енергия могат да се комбинират, за да постигнат 190 км/ч, осигурявайки впечатляващо ускорение при всякакви условия!
Невероятни възможности за задвижване, но с нов, по-строг стандарт за CO2 емисиите.


Подобрена динамика


Този концепт въвежда нова, висока степен на динамика и полага основите за различно изражение на електрическото задвижване със знака на PEUGEOT SPORT.
Аеродинамиката на автомобила задава изцяло ново измерение със зашеметяващ стил:

• Предната броня е по-остра и съдържа широки загребващи, изрязани отвори за подобрено охлаждане. Прилежащите странични крила позволяват оптимизиране на въздушните потоци. Престилката, произведена чрез техники на 3D печатане, е заострена, оборудвана с „реещи се“ остриета, които изглеждат готови да прорежат въздуха. Те са специално разположени да насочват въздуха към радиатора,
• Под-рамките са оборудвани с крила за намаляване на въздушното съпротивление.
• Аеродинамични странични елементи са разположени върху задните странични панели там, където обичайно се намират монограмите GT Line и GT.
• Липсва заден спойлер, който би нарушил изчистените линии и баланса на оригиналния дизайн,
• Освен че е ефективен, новият дифузьор увеличава усещането за мощност при задната част.


Дизайнът е подчертан от специалния цвят на каросерията „Selenium Grey“, който се променя в зависимост от светлината, благодарение на фините опалесцентни частици, съдържащи се в боята.
Създавайки контраст, елементите в цвят „Kryptonite“ въвеждат завладяваща жизнена нотка, подчертавайки модерния спортен характер на концептуалния автомобил.
В допълнение към динамичния си дизайн новите 20" алуминиеви джанти позволяват по-добро охлаждане на спирачките. Гравираното покритие е елегантно и спортно съчетание в цвят Onyx Black и Selenium Grey. Капачките на болтовете за джантите са с форма на звезда и напълно скриват болтовете, демонстрирайки несравнимо внимание към детайла. Джантите позволяват да се види знака PEUGEOT SPORT ENGINEERED върху спирачните апарати, които също са в цвят „Кryptonite“.
Хромираните акценти вече са по-изявени в своя блестящ черен цвят, а емблематичният Лъв и монограмите съдържат същото анодизирано покритие като наскоро създадения PEUGEOT e-LEGEND Concept.
Олицетворявайки неподвластния на времето спортен дух, капаците на страничните огледала са направени от карбонови влакна.

„С новия си аеродинамичен дизайн 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED усъвършенства изцяло новото измерение на PEUGEOT 508. Този концепт отразява нашата визия за нова ера на спортния дух, в която ефективност се римува с елегантност.“
Жил ВИДАЛ, Директор Дизайн на PEUGEOT
„С новия си аеродинамичен дизайн 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED усъвършенства изцяло новото измерение на PEUGEOT 508. Този концепт отразява нашата визия за нова ера на спортния дух, в която ефективност се римува с елегантност.“
Жил ВИДАЛ, Директор Дизайн на PEUGEOT



PEUGEOT i-Cockpit®, създаден за инстинктивна динамика


Повече от всякога PEUGEOT i-Cockpit® е посветен на динамиката и интуитивното шофиране - компактният волан допринася за пъргавината на автомобила, а високо разположеният инструментален панел осигурява на водача ясна видимост към пътя със 100% концентрация.
Новите удобни седалки са с тапицерия от кожа и Alcantara® с външни шевове в цвят Kryptonite и Onyx Black. Всички компоненти в купето са специално оформени: покривът, колоните на предното стъкло, вратите и задните странични панели, които са с тапицерия от Alcantara®.
Спортният асиметричен волан продължава да присъства, но сега е облицован с Alcantara®, съчетана с елементи от карбонови влакна. Долната част е допълнена от вложка, съдържаща трите линии PEUGEOT SPORT ENGINEERED и редуващи се външни шевове в цвят Kryptonite и Onyx Black. Чувствителният на допир лост на предавките също съдържа част, облицована с Alcantara®, за да осигури ново сетивно и визуално усещане.
Рамките на вратите също са покрити с този красив материал и съдържат перфорации, разкриващи ниши в цвят Kryptonite, които избледняват, за да формират еднородна лента на таблото, върху чиято горна част минава външен шев в цвят Kryptonite. Централната конзола е елегантно облечена в карбонови влакна, за да подчертае динамичния характер на автомобила.
Всепоглъщащото усещане е гарантирано от 10-инчов капацитивен HD сензорен екран изцяло в цвят Kryptonite и 12,3-инчов високо разположен дигитален панел.
Нито един детайл не е спестен - дискретна нотка Kryptonite присъства дори върху вътрешните ръкохватки на вратите.

*Източник: www.peugeot.bg Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024