Съдът пусна четирима от задържаните за фалшиви ТЕЛК-ове

Няма доказателства за организирана престъпна група
Обновена: 21 фев 2019 09:16 | 21 фев 2019 09:12, Петя Славова
29

Специализираният съд пусна без никаква мярка за отклонение четирима от общо шестимата задържани за издаване на фалшиви ТЕЛК-ове във Варна.
Още по темата


Според магистратите, няма доказателства, че те са били организирана престъпна група. Под "домашен арест" остават само двамата братя - сирийци, за които прокуратурата твърди, че са в основата на схемата.

Уафик и Райян Шахуд са единствените, за които свидетелите казват, че познават и че са им искали пари. За потвърждение на вече издадено ТЕЛК - решение, или за изготвяне на нови медицински книжа за нетрудоспособност, искали между 1500 и 2500 лв.

В банкова касета на името на Уафик са открити над един милион и 300 хил. лева. Решението на съдия Веселин Чаушев не е окончателно и може да бъде протестирано от прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Откакто Боко е на власт те си ги хващат .... те си ги пускат . Няма виновни. Няма пострадали. Никой никого не е ощетил . Прекрасен нов свят .
20
1
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Аре стига с тези ТЕЛК-ове, произходът на парите е съвсем друг, ама нашичката прокуратора не може /или не иска/ да го докаже. То не че ТЕЛК са китки, ама ... А кво стана с онези служители от пловдивската здравна каса, които бяха завлекли милиони с измислена аптека и болни? Пуснахте си ги, нали? Сега и на работа ще ги върнат пак в касата.
19
6
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Да благодарим на червеният независим български съд. Хвала!!!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тривката е дошъл на работа
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мбееееее
16
6
 
4
 
! Отговори
КОКО преди 5 години
Кога ще им изпишете имената на докторите,може да са ни лекували.Варна не е чак толкова голям град, а мяркат се луксозни коли в двора на болниците,медиците до скоро протестираха за заплати.Казват че и други градове последвали примерът на Силистра и Варна- ще поживеем и ще видим, но мо се струва че ще се потули,а пандиза се нуждае спешно от лекари.
15
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Сигурно и съдиите са с ТЕЛК
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яко заличавате коментари, нали?
13
4
 
6
 
! Отговори
Добро утро преди 5 години
Да бе. Те всички в един кюп, ама едните виновни, пък другите ни лук яли ни лук мирисали. И ние пък им вярваме.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма развита държава без РАБОТЕЩИ, съд и прокуратура!!!!!
11
2
 
13
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
А колко училища имат от контингента ученици които никога не ходят но с 1 действие цоцат двойно?- държавата ги субсидира за всеки ученик по документи- контингента получава детски защото детето учиИ накрая имаме завършил ученик, който не може две думи да каже!
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мдаа...значи , когато Системата краде офцете чрез лихва, чрез "заплата", чрез "данъци" и т.н... може, "законно е", "в реда на нещата е" ... нали ?!обаче когато оФцата рече да цака Системата, чрез "телк" - не може ?! Айде бе, ... що пък да не може?! Значи кражбата на едните е "законна", а на другите е "незаконна"? че какъв е тоя двоен аршин в кражбите ? изпускате "управлението" по този начин, така ли ?! правилно ... тепърво ще го изпуснете тотално!
9
3
 
11
 
! Отговори
мъка мъкааа преди 5 години
Да не дава Господ да си "социално слаб" съдия!!!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истерясахте с тия ТЕЛК-ве!Я, напишете колко милиона отпуска държавата за отдавна закрити и нефункциониращи училища!Защо медиите мълчат за парите, отпускани и неясно как разходвани, за поддръжка на закрити и разрушени училища???Кой яде тези милиони левове от ГОДИНИ???
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ееее хората давали пари на единият и единият познавали, един човек ли върши всичко за ТЕЛК комисията която е от няколко човека и ти трябват доказателства от различно лекари???
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата ни убива. Видяхте ли как ви убива овци. После си плащайте данъците и осигуровките чинно. За милиони няма закони за кокошка няма прошка.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези са нанесли такава щета на държавата и са се обогатили лично с 6 цифрени суми и нищо...некадърни милиционери.или са ви платили.. милион в касетка...кой днае колко още има някъде другаде за подкупи.а нйистина сакатите и болните да вегетират и умират
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрахте ли защо в България няма футбол?
3
3
 
27
 
! Отговори
Прост преди 5 години
Вие сериозно ли? Пак няма виновни?!?
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България има най-некадърната и безполезна милиционерска орда в галактиката. Но за сметка на това няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюцюнер-полюцай.