Болните с морбили 31, новите случаи – от София

Кабинетът одобри допълнителни 30 млн. лв. за медицинска помощ
Обновена: 20 фев 2019 14:10 | 20 фев 2019 13:25, Веселина Йорданова
6
Болните с морбили 31, новите случаи – от София
Снимка: Булфото

31 души у нас са регистрирани с клинична картина на морбили, от които 21 вече са лабораторно доказани. Новите случаи от вчера насам са четири - три деца в кв. "Христо Ботев" в София и едно дете в Студентски град, съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС.

Още по темата
Днес правителството одобри допълнителни 30 млн. лв. за равнопоставен достъп до медицинска помощ, включително във високопланинските и труднодостъпни места.

От тях 18 млн. се предоставят на общински болници, включително 71 в труднодостъпни райони, на базата на обслужваното население и преминали болни.

2 млн. лв. ще бъдат дадени на лечебни заведения, оказващи психиатрична помощ - 12-те центрове за психично здраве и психиатричните отделения към болници. Допълнителните пари ще бъдат на база леглодни лечение.

10 млн. лв. се предоставят за спешна помощ на 41 лечебни заведения, от които 26 областни болници. Финансирането ще бъде на базата на преминал брой пациенти, които обаче не са били хоспитализирани в същото лечебно заведение.

Ананиев обясни, че от този ресурс една значителна част ще отиде за увеличение на заплатите на персонала. Конкретният ръст обаче ще зависи от ръководството на съответното лечебно заведение.

По думите му заради допълнителни разходи към края на миналата година просрочените плащания на общинските и областните болници са достигнали 161 млн. лв, от които 126 млн. в областните болници и 35 млн. лв. в общинските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
3
 
! Отговори
х преди 5 години
така става, когато ползваш прекалено много гугъл, бгмама и се мислиш за доктор по всичкознание....антиваксърите трябва да бъдат съдени по бързата процедура.
2
2
 
5
 
! Отговори
до2 преди 5 години
абс прав си,имам една такава близка дофииска кска с две близначета и сега ходи кат препикано мушкато да не лепнат от тези морбили. Не ги пуска да излизат, не ходят на даскало
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
може и да не еи изнася но ако половината са от етносите, то другата половина са на префърцунени модерни майки които с хомеопатия ще борят зарази и със сироп от черен бъз..а децата им без ваксини.