Лавров: Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО

Не се съобразява с волята на народите в страните от региона
Обновена: 20 фев 2019 15:07 | 20 фев 2019 11:27, Елка Василева
371
Лавров: Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО, без да се съобразява с волята на народите в страните от региона, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Западът провежда безцеремонна политика на всмукване на този регион в НАТО, без да се съобразява нито с волята на народите в съответните страни, нито с уроците на историята, нито с елементарното дипломатическо приличие", каза Лавров.

Той говори в Дипломатическата академия на руското външно министерство на конференция, посветена на паметта на бившия представител на Русия в ООН Виталий Чуркин.

Лавров отбеляза, че Русия отдавна и настойчиво призовава към завръщане към основните принципи на международния живот, фиксирани н Хартата на ООН и документите на ОССЕ: суверенно равенство на държавите, ненамеса във вътрешните работи, неприлагане на сила или заплаха със сила, разрушаване на споровете изключително с мирни средства.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
5
 
! Отговори
Говорит Масква преди 5 години
Бегайте бързо, иначе ще засмучете още 50 години Варшавския Договор.
240
0
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 5 години
До до 255 ''Социализма е обществен строй, стремящ се към справедливост, а НАТО е военна агресивна организация, управлявана от богаташите в САЩ.Карвава банда''Нещо да си чувал за унгарските събития 1953;за чехословашките събития 1968;за Варшавския договор?И да знаеш,това не е ''хуманитарна организация''!Това беше аналог на НАТО-социалистически вариант.Така че преди да пишеш глупости,помисли!
239
7
 
3
 
! Отговори
Анти преди 5 години
Вън американските бази от България. Заради тях ще пострадаме
238
1
 
4
 
! Отговори
do 260 преди 5 години
Гишу е запазил глупостта си.
237
2
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
500 години бяхме уж под турско робство, но си запазихме езика, кирилицата, християнската религия. Дойдоха колхозниците, "освободиха" ни уж, изпоизнасилиха де що жена видят и експрорприираха всичко и България се напълни с ***. Как става тази работа, не ми е ясно. От какво са ни освободили тези бе, другаре? От турците ли? Ами като 500 години не ни освобождаваха, що бяхме по-добре, отколкото през соца?
236
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Прав си Лавров, ама само на половина! Западът яко ни всмуква, а Русия яко ни държи и не пуска! От що ни е душа?!
235
20
 
9
 
! Отговори
до 255 преди 5 години
Входа на Втората световна война се установява социализъм, болшинството са го приели с радост, родителите ми саживели при три системи. Българите са направили всичко с двете си ръце, с ум и истинско образование това, което за последните години не можахте да дооткраднете.Никой не ме е питал за НАТО, а трябваше и двете неща нямат нищо общо.Социализмът е обществен строй, стремящ се към справедливост, а НАТО е военна агресивна организация, управлявана от богаташите в САЩ.Карвава банда.
234
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приеха ни в ЕС, когато видяха дебелия край, просто трябваше да ни вземат пазара, минаха 30 години, дойдоха други проблеми и ЕС е с доста изчерпани функции.Същото е и с НАТО - няма военна организация, която да противостои, започна да се разлага и деморализира и хайде - пак нас приемат като нищо. Измисля си врагове.Вече Англия иска да излезе от ЕС, Франция е излизала от НАТО.всичко е на развала.Трябва много неща да се променят. Тук на Балканите не познават манталитета на хората.
233
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като налагаха комунизъм , някой пита ли баба ти и дядо ти какво мислят по тощ въпрос?
232
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тов. Лавров разтвори бyзките и застани на четири лапи ще ти бъде по-приятно.
231
20
 
11
 
! Отговори
въй преди 5 години
Който иска НАТО да плаща вноските със собствени пари, не с моите пари. За това натрапване става въпрос.
230
23
 
13
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Някой питал ли е народа дали иска НАТО? Не е! Наложиха ни НАТО. За това говори Лавров. И е напълно прав.
229
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво те засяга бе, лавров? Гледай си твоята ***! Бе волята на народите, а?! :))) Как ли пък става тази работа? По-скоро против волята на комунистическите партии в региона. Спонсорирани от вас, естествено! Марс в Азия!
228
8
 
33
 
! Отговори
Уау преди 5 години
Тоя да говори за съобразяване с волята на народите? Руски външен министър? По голямо лицемерие почти е невъзможно да има...
227
5
 
30
 
! Отговори
ЕйУхнем преди 5 години
Този изтрещя тотално, вероятно от продължително и безцеремонно всмукване на високоградусови алкохолни напитки.
226
8
 
27
 
! Отговори
? преди 5 години
Кво се пилиш, бре Лавров.Вие освен *** интриги и несигурност - какво предлагате на балканитеТова го правите от 1000 г... и си изненаданЗа да имате пак позиции на балканите - почнете с покаяние. извинение, връщане на окрадените исторически артифакти.. Ай сиктир....
225
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лавров това го знаеш, защото руски офицери обикалят по Балканите и тровят хора и междувремено правят анкети? Или?
224
20
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Крим не е рускиКолега Руската Дума и по случая Крим и по случая Курилските острови рече и отсече със ЗАКОНИ - край на дискусиятаАко на някой не му харесва и има различно мнение това си е негово право.Ако някой се опита нсилствено да завладее Крим или Курилските острови ще получи някоя конвенционална ракета в задните части ако е щастливец ако е нагил може и ядрена ракета да получи!
223
9
 
22
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Знайте САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за Крим, дори докато търсим нови допирни точки" каза вицепрезидентът Пенс . Това е отношението на САЩ към Русия . Путин очевидно вече е клекнал на Тръмп. Това е положението...
222
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми Това прави бе, като външен министър е длъжен да се бърка в геополитическите въпроси, нима с НАТО на Балканите САЩ не правят същото?!