Родител 1 и Родител 2 разбуни Франция

Прекалено политически коректен ли е законът?
20 фев 2019 11:10, Нели Христова
124
Родител 1 и Родител 2 разбуни Франция
Снимка: Pixabay

По-рано тази седмица във Франция бе предложена нова поправка в закон, с която понятията като "майка“ и "баща“ ще отпаднат. Тяхното място ще бъде заето от "родител  1“ и "родител 2“. Естествено, реакциите, които това предложение предизвика, бяха повече от бурни.

Още по темата

Законът би трябвало да признава правата на  хомосексуалните родители в училищата, обяснява в. "Фигаро“ и  точно поради тази причина подбужда критики от страна на  консервативната част на политическия спектър като републиканците, а не само от националистите.

За противниците на закона, той е твърде “политически коректен” и “несъответстващ на реалността” и дори “деконструиращ баланса на обществото” с “отричане на половете”. Поддръжниците му обаче смятат, че са част от “едно-единствено лоби - това на човечеството”.

"Дебатът у нас и във Франция имат много малко допирни точки, защото у нас малко емоционално се смесват теми, които нямат връзка – Истанбулска конвенция, бракове между лица от един и същи пол. Хомосексуалните бракове във Франция са легални и няма дебат относно легитимността им. В момента дебатът там е, че има йерархия между родителите. Тоест кой е "родител 1” и с какво е по-важен от "родител 2” и това не се харесва на французите”, обясни пред bTV журналистът Десислава Минчева.

"Терминът "родителство" по начало е изкуствен и не може да подмине майчинство и бащинство. Това е опит родителите да бъдат равнопоставени”, коментира психологът Весела Банова.

"Това, което е много трудно да бъде разбрано от хората, е, че полът е психологичен и се определя несъзнавано. Не можем да въздействаме върху избора му. Детето го прави по един несъзнателен начин и се идентифицира с родителя от същия пол, ако всичко е на мястото си”, обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТАМАТай стига ве.И те са хора.Пример съм аз!не питай.НЕ ГИ ОБИЖДАЙ
84
2
 
36
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
И кво, целият свят ще се върти около кой на кого го слага ли!? Шепа извратеняци с властови амбиции ще управляват живота ни, докарвайки до абсурд най-човешките и природни отношения!!!
83
27
 
4
 
! Отговори
Франкофил преди 5 години
Франция е номер едно, хейтърите да хейтят. Между другото има голяма вероятност този закон да не бъде приет.
82
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМИ, АКО СА ЯЛОВИ, КАТО МАКРОН И ДЪРТАТА?
81
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА СА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ И ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ НА ГЕРБ СА ДЛЪЖНИ ДА ГИ ПРИЕМАТ.
80
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам в какъв свят живея, но този свят НЕ МИ ХАРЕСВА!
79
3
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Франсетата няма да могат повече да се псуват на майка!
78
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврогейците преобърнаха земята наопаки,не е хубаво да се отива срещу природата,за това Господ ни го връща и природата отмъщава!!
77
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно до къде може да се отстъпва от нормалното.
76
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой ще е родител 1 и кой родител 2 ? Щото ,нали ? Дискриминация по ред на родител. Да си втория родител на детето е малко като втора класа.
75
3
 
29
 
! Отговори
мак преди 5 години
В случая с 2 жени с деца да пишат майка 1 и майка 2, за мъжете баща 1 и т.н. Тези да се радват, че са легални и могат да възпитават деца, а ще ги възпитават като себеподобни, не се съмнявам. Но да заменяш въобще думи майка и баща в нормално семейство е безумие.
74
3
 
32
 
! Отговори
СТАМАТ преди 5 години
Родител 1 към Родител 2 - приготви мляко, че "нещото" реве! Можеби ще е нормално да се чуе след някоя и друга година, в обикновено джендърско семейство. Нямам думи!
73
3
 
55
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Не може да прецакаш всички майки и бащи заради шепа извратеняци! Нормалните хора искат да си пишат майка и баща, защото са такива. Който има проблем с това спокойно може да иде да се гръмне.
72
3
 
40
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Културния марксизъм е еврейско-илюминатски инструмент за постигане на крайната цел - падане на всички граници, отказ от етно-държавите, единна световна валута, един командващ света под егидата на ООН, една религия с идол Луцифер. Знам, че звучи провокативно, а за някои и дори налудничаво, но е самата 100%-ова истина! Вече всеки по-интелигентен и независимо мислещ човек може да го види и осъзнае, защото нещата са стигнали толкова дълбоко, че не могат да се скрият! Анатема, Анатема, Анатема!
71
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен пък от безполезни *** дискусии ми писна и май и на френския народ му писна.Абе няма ли по-належащи проблеми от политкоректното определяне на посоката на движение на мъжкия че.п че политиците все с това се занимават.Сега разбирам някой в Париж мисли че жълтите жилетки протестира щото политиците не им казват от кой пол са с декрет.Егати глупостта.Европа има три проблема фашисти и ислямисти който трябва да са в затвора и американска зависимост която трябва да спре с федеративна Европа.
70
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може ли татко Жан и мама Кристоф?
69
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А-а-а-а, по номера значи! Ми да ги правят като кравите - с по една ушна марка. *** то и за крави не стават. Кравата е поне полезно животно - телета ражда, мляко дава. А от тия нищо не става.Та - с номера на ухото и хайде, друм от обществото. Да вървят по горите. Да се обгрижват еднО другО.
68
1
 
27
 
! Отговори
Татко 47, преди 5 години
Айн Ранд вече има една такава книга. Казва се "Химн" - хора цифри, колективизъм, доведен до чист животизъм. Има и забранена дума - "Аз".Натам вървим с уверени крачки.
67
1
 
22
 
! Отговори
SS преди 5 години
Е за това започвам да уважавам хората с бомбените жилетки, светът на родител 1 и 2 не може да оцелее и дано се завъртят отново *** този път не покрай шарли епдо, а покрай законодателната институция на Франция а и не само там.
66
2
 
54
 
! Отговори
Психоложката да си с преди 5 години
Скъса дипломата. Пола се определя от комбинациите но половите Х и У хромозоми. Между мъжа и жената има биологични, анатомични, ендокринологични, психични различия. На всяко от тези нива могат да възникнат аномалии.