България призна Северна Македония за член на НАТО

140 депутати гласуваха "за", тези от левицата липсваха
Обновена: 20 фев 2019 15:06 | 20 фев 2019 10:22, Камелия Цветанова
60
България призна Северна Македония за член на НАТО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България официално призна Северна Македония за член на НАТО. Това стана факт, след като парламентът единодушно ратифицира протокола за присъединяването на югозападната ни съседка към Алианса.

Още по темата
140 народни избраници гласуваха "за", но в пленарната зала нямаше нито един депутат от левицата.

Според външния министър Екатерина Захариева моментът на присъединяване на Северна Македония към НАТО е исторически за Алианса.

"България е последователен поддръжник на влизането на Македония в НАТО. България е приела ангажимент да работи за насърчаване на процеса по евроатлантическата интеграция на страните, както и за вътрешни реформи, за укрепване на региона", припомни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
Смелост на парчета преди 5 години
Големи смелчаци, няма що! Сега остава и Южна Македония да признаят, но без разрешение от горе ще си останат безмълвни като паметници, освен за Венецуела, разбира се. Винаги е добре да залагаш на "печеливша" карта, т.е. такава, за която ще получиш потупване по рамото.
41
3
 
2
 
! Отговори
ceko преди 5 години
*** що ги е нямало, на СПА ли са или са сърдити?
40
5
 
3
 
! Отговори
Тъжната истина преди 5 години
БСП/БКП отдавна са признали мЪкедонията във всяка една нейна форма и име, стига да е извън границата на България.
39
6
 
12
 
! Отговори
охубоху преди 5 години
Не България призна Македония за член на НАТО, а т.н. Парламент (уж Народно събрание), което не е България! Признанието е от Гробарите и "патриотите". Иначе казано - управляващите по волята на САЩ и НАТО!
38
7
 
14
 
! Отговори
Промит Мозък преди 5 години
До Стамбуловзнаеш ли колко милиарда бедна България плаща на НАТО !?САЩ изви ръцете на васалите си от НАТО и от тази година вноската за НАТО се увеличава със 100 милярда $ !!! от тези 100 милиарда $ на бедна България ще се паднат поне 2 милиарда $ увеличение !!! УВЕЛИЧЕНИЕ !!!!Питай юдо-масонските гадове който ни продадоха на НАТО колко милиарда ни струва НАТО !!!НАТО е ОКУПАТОР !България е поробена държава !!!
37
21
 
5
 
! Отговори
Стамбулов преди 5 години
Сега очаквайте кремълският *** Радев да наложи вето върху ратификацията на протокола...
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб са национални предатели!
35
7
 
16
 
! Отговори
Не преди 5 години
Голяма грешка е това с Македония там не трябваше да се бъркаме.
34
4
 
9
 
! Отговори
Ехоо преди 5 години
Темата е "България и Македония".А не "Русия - Украйна".
33
15
 
7
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Грабеж, оплячкосване и унищожаване на артефакти от Историята на поробените народи и етноси - това е основното в генезиса на Московската Орда, озурпирала името "Русия" от окупираната Киевска Рус, заради което носи сполучливото прозвище - Империя на Злото !за справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Нас сега не ни ли рита всеки бе, не сме ли във вечна мизерия, непрекъснато има самозапалвания от глад, всеки ден нападения над старци, убийства, грабежи. И всичко това благодарение на твоето НАТО. И да,не го искаме, то е причината за бедността и униженията ни. Предпочитам да ям само хляб и сол, но да живея спокойно.НАТО - ВЪН.
31
8
 
13
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Единствените в Европа, които подкрепят политиката на САЩ са Полша, Литва, Латвия, Естония, Украйна и Македония. Тук няма симпатии има САЩ военни интереси, и трябва да сме ***, да не осъзнаем, че готвят Балканите за пушечно месо.САЩ са най-изолирана д-ва в света, освен Британия, която за радост на Европа излиза от ЕС.На мен ми е добре между албанците и БГ да има една буферна Македония.Така или иначе албанците претопяват македонците.Македония сълзи ще лее за Югославия, но късно ще го разб
30
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Ели, я по-добре си прочети Историята на Московската Орда, която е изцяло открадната за една с името "Русия", вместо да рониш крокодилски сълзи на чужди гробища !
29
4
 
13
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Защо да съм "шовинист", защото съм чела македонски учебници 3-ти клас - история, открито Македония краде БГ история - открито. Трябва да задоволя нечии нездрави военни апетити, на САЩ, да отрека историята си? нарича се ПАТРИОТИЗЪМ.А че НАТО удари рамо на МАКета. и ги заплаши ако не приемат името с етнически сблъсъци е друг въпрос!САЩ са си сами в света, с изключение на новите васали Македония, Украйна, Полша, Литва, Латвия, Естония.На ЕС им писна от тях - СП2, Меркел си го каза в прав текст.
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕлиА не така с лошо, БГ е 6-7 млн човека САЩ е 380 млн Русия е 180 млн и знаеш ли защо ? 3ащато те не са крайни шовинисти и приемат всякакви като свои . Но вие със националните идеи искате да останете сами на света и да се стопите до 4 млн човека и тогава ще разберете, че съществуването на малки държави като БГ, Сърбия, Румъния,, Македония и подобни няма никакъв смисъл и там хората са обречени на вечна мизерия като неконкурентноспособни на големите и всеки ще ги рита до откат.
27
9
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 години
Именно! На БСП не им стиска, понеже господарите им са на изток, а децата на запад. Трябва да се докарат пред едните без да се засветят пред другите. Разчекват се на два стола.
26
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е видял хаир от НАТО, няма и да види. Нато е инструмент за потискане на народите, и тяхната свобода. Сега ще оглозгат и БЮРМ, както направиха с нас. Нима не виждате кои са атлантиците тук, бивши доносници, подмазвачи на всяка власт и наследници на праволинейни марксисти. С една дума, североатлантиците у нас, са гола вода, продажници. НАТО означава - културен марксизъм, т. е. смърт на всичко човешко и нормално.
25
5
 
6
 
! Отговори
До Ели преди 5 години
Така е, бих сменила само "Национална Идея" (термин който спрягат група великоруски шовинисти които искат да правят Русия-Трети Рим) с Познаване на Историята си. Държавите които споменаваш, вкл. Гърция и Русия, са със измислена история от там измислено самочуствие което им дава смелост да действат. Комунистите-русофили трябва вече да бъдат изместени от позициите на "историци"! Ние имаме история, просто трябва да я разкажем на себе си и на света - такава каквато е била! Това свързва с Духа на нацията, помага да се осъзнаем като едно и е платформа за отскок в бъдещето!
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП, понеже не им стиска открито да гласуват против приемането на Македония в НАТО, измислиха тая история с напускането на парламента - уж заради изборните правила. Но българите НЕ СА ***, а и на Лъжата краката са къси. :)
23
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добра новина - браво! И втората добра новина е, че БСП се осветли брутално - сега вече всеки човек е наясно кой я управлява.