Lasurit eshop

Прибират книжките на туркменистанките!

Прибират книжките на туркменистанките!

Прибират книжките на туркменистанките!

Реклама Peugeot 408
Полицията на столицата Ашхабад спира коли с жени зад волана и под всякакъв предлог им отнема шофьорските книжки. Акцията навярно е по заповед на президента на страната, след като е прочел доклад на министъра на вътрешните работи в който се сочи, че по-голямата част от катастрофите в страната са по вина на жени-водачки. И президентът е дал поръчение “ да се поправи ситуацията”.

По целия град вървят тотални проверки, като се спират коли с жени зад волана, според информация на местното издание azathabar.com. Търсят под вола теле и намират повод да отнемат книжки. Така например на една жена са отнели книжката заради това, че съдържанието на аптечката не е отговаряло на нормативите.

В неформална беседа с корреспондента на изданието полицай си е признал, че са получили заповед да прибират книжките на жените каращи коли. Малко преди това сътрудничките на правоохранителните органи в Ашхабад са получили забрана да карат личните си автомобили.

По-рано с подобна полицейска акция са се сблъскали инвалидите, живеещи в Ашхабад. Забранено е още карането на старите автомобили, в това число и на Лада, както и на автомобилите с гюрук. Законни основания за тези действия на полицията няма, но и никой полицай при подобен случай на дава обяснения за действията си.

Миналият месец имаше информация, че на туркменистанките с шофьорски книжки са звънели районните инспектори и са ги разпитвали, кога са си получили книжките, от кой път са издържали изпита, с чии пари е закупен автомобилът им и кой плаща за поддържането му. След това са били предупреждавани, че трябва да се явят отново на изпит за книжката си. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024