Всеки доказано корумпиран лекар ще остане без права

Лекарският съюз с акция - "Добрата дума лекува"
Обновена: 20 фев 2019 09:38 | 20 фев 2019 09:38,
28

"Добрата дума лекува" - с този апел Лекарският съюз се обръща към всички нас, които си позволяваме грубо отношение към хората в бели престилки. От началото на годината случаите на вербална агресия към медици са 114, а на физическа 8.
Още по темата

От друга страна, лекари помагат за източване на социалната система чрез издаване на фалшиви решения за инвалидни пенсии. Във Варна бяха заловени петима души от ТЕЛК, а акциите срещу медиците продължават.

Председателят на Българския лекарски съюз у нас коментира, че в момента, в който се докаже вината на обвинените за измами, те ще загубят лекарските си права.

"Лекарите не са изолирана част от обществото. Такива неща си позволяват всички. Обяснението е трудно. Невинаги сумите са големи, но нарушават закона, изкушени да получат повече доходи", коментира в "България сутрин" председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

По думите му преекспонирането на темата, преди лекарите да бъдат осъдени, създава у обществото негативно отношение към лекарското съсловие, което впоследствие се превръща в агресия от пациенти към медици.

Именно заради агресията Българският лекарски съюз започва кампанията "Добрата дума лекува".

"Ние искаме да се чува повече за добрите страни в системата, не само в здравеопазването, а и образованието и системата на сигурност, за да намалим усещането за напрежение", обясни д-р Маджаров пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи още, че целите на Лекарския съюз през тази година са да се формират политики на здравеопазването, да се участва в изработването на правилата за медицинска практика, да се проведат разговори за обеми и цени, както и да се подготви добър рамков договор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Останахме без лекари...
20
0
 
1
 
! Отговори
лекар преди 5 години
Липсата на контрол води до своеволия.Преди години имаше френски дипломат дал визи срещу заплащане на 55000 човека.От всеки взел по 200 марки.И така спечлил 11 милиона марки.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е само корупцията (подкупите в парични суми ), но има типове от това съсловие, които УМИШЛЕНО причинвват страдания на пациентите, третирайки ги с медикаменти които не съответстват на диагнозата им, а и не се интересуват от реалната им диагноза и клинично състояние, защото мотивация Номер 1 е да вземат колкото се може повече от здравната каса. Знам го от личен опит, няма да кажа от която област са т.нар. "медици ", но 100% тях не ги вълнува животът на пациента и даже бях свидетел на смъртен случай. Искрено се надявам (тъй като в БГ правораздаване няма ), тези из. роди да са са плат
18
0
 
7
 
! Отговори
брей че страшно преди 5 години
До сега няма случай на лекар да са отнети правата до живот!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек не е наясно.Лекарските права не се дават от него. Правата се вземат от съд с присъда. Този съвет не е съд. От друга страна след като болниците са търговски дружества и в обстановка на тотална корупция и алчност как лекарите да не станат и те такива? Доста лекари вече са чисти бизнесмени.
16
2
 
7
 
! Отговори
Men преди 5 години
Всеки платил си за ТЕЛК и всеки взел пари за ТЕЛК с доживотен затвор без право на замяна.
15
1
 
15
 
! Отговори
И как? преди 5 години
И как ще докажеш изнудване, като лекарят те кара да подпишеш дарение от минимум 300лв., иначе няма да извърши процедурата, за която пациетна има всички документи, направления и права? При дарението не се издава касова бележка.. И накрая, ако не засеш скъп алкохол те гледат на криво. Или "да платим на сестрата", че да обърне внимание на болният ми родител. Малко са съвестните медицински лица.
14
6
 
9
 
! Отговори
яница преди 5 години
Към лекарите има вербална агресия от страна на пациента??? Това са единични случай, но обратното е масово. Опростачени с огромно самочувствие докторя си позволяват да се държат обидно и унижаващо с пациента. Ами заслужават си б.о.я. Сякаш в къщата си му отишъл и без пари искаш услуга.
13
2
 
13
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Лекарите никой не може да ги осъди, ще им вземат правата за 6месеца до 1 година и после пак са вътре, недосегаеми са като общинари,прокурори,съдии
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 5Искаш да кажеш, че аз, дай Боже здрав човек, отивам с условието да ми бъде издадено фалшиво ТЕЛК-во решение, е СЪМ БОЛЕН, плащам си за което, и нямам вина ли!? Не мога да се съглася! Всеки,за който се докаже, че участва по някакъв начин в "процеса" е виновен.
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много малко са истинските добри и неподкупни лекари! Болшинството са алчни изнудвачи, на всичкото отгоре некадърни и некомпететни, които се държат грубо и пренебрежително с хората, които нямат пари.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как се обърках... реших че ще учат лекарите да ни лекуват с блага дума, а не да ни крещят и гонят, а то...
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че, оправдавам физическата агресия над лекарите но на фона на 70-80 случая на агресия през 2018 година и тоталното "рекетиране" за пари от страна на лекарите,такива изказвания са меко казано Нагли!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 1,5 милиона в джоба, дреме му на правата. Зандан трябва, тежък със шпионка за прозорец. Такива помагат на лентяйското племе, да живее ва гърба на смазания българин. Гнусна държава
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да остане без лекарски права до живот, но и да бъде съден за злоупотреба със служебно положение и документи! Тези, които са давали подкупи на лекарите, също да бъдат съдени за корупция и да върнат взетите пари по тези помощи! Това трябва да е справедливото им наказание, за да се намалят до минимум тези порочни и незакони практики!!
6
7
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Не,щото той е принуден .
5
4
 
18
 
! Отговори
апрол преди 5 години
Кога държавата ще вкара касови апарати или там някакви "апарати" за лекарите?Нито един лекар не издава касов бон за платени услуги и особено личните лекари,а и специалистите-защо държавата си затваря очите за лекарите,които не плащат данаците реално,а само рИвет ,че малко получават.Еми като им малко ,да ходят там където ще им оценят знанията и възможности и ще получават 100 000 долара годишно,да ама,трябва работа и знания,а не с мед сестрите да пият кафе по цял ден.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А който дава пари има ли вина!?
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малий че то трябва да останем без "здравеопазване"
2
4
 
21
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ преди 5 години
БРАВООООООООООО САМО ТАКАААААААААААААА АЙДЕ ВЕЧЕ РЕД В ТАЯ ДЪРЖАВАААААА ЧЕ ВСЕКИ СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКАААААААА АМАННННН ОТ МАЛОУМНИЦИИИИИИИИИИИИИ