Lasurit

Европейски и китайски производители ще работят в още по-тясно сътрудничество

ACEA & CAAM

ACEA & CAAM

Реклама Peugeot 408
В края на миналата седмица, Асоциацията на автомобилните поризводители в ЕВропа (ACEA) и Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM) подписаха ново споразумение за сътрудничество, основната цел на което е постигането на още по-тясно сътрудничество между европейските и китайските производители на автомобили.

От ACEA коментират, че заедно- Европа и Китай, формират около половината от общите продажби и производство на леки автомобили в глобален мащаб.

Въпреки че през миналата година китайският автомобилен пазар отчете понижение за първи път от 28 години, реализацията на местно ниво премина границата от 28 милиона единици, равняващи се на около 30% от тези в целия свят за 2018 година.

Европа, от своя страна, записа стабилна продажбена 2018 година, с ръст от 0.1% и обща реализация от 15 158 874 единици. Записвайки пета поредна година с подобрение в бизнеса си, Европа държи над 19% от глобалния пазар на леки автомобили в света и заема второ място, отстъпвайки само на Китай.

"15 членове на ACEA са истински глобални компании, със силно присъствие в Китай и други световни региони", коментира Ерик Йонаер, главен секретар на ACEA. "Китай също така е втората по значитемост дестинация за износа на произвежданите в ЕВропа леки коли. Поради тази причина вярваме силно в бъдещото укрепване на връзките между нашите асоции".

"За да може китайската автомобилна индустрия да продължи да процъфтява, ние трябва да укрепим нашите политики, стандарти и регулации", споделя Донг Янг, изпълнителен вицепредседател на CAAM. "За тази цел, ние търсим широко международно сътрудничество за по-силно привеждане на нашата индустрия към световния пазар. Сътрудничеството ни с ACEA е изключително важно, като то ще ни даде възможност да се научим от утвърдените европейски стандарти и регулации".

Новото сътрудничество между ACEA и CAAM ще се фокусира в три основни области- автомобили с нови задвижвания и инфраструктура за презареждането им, системи за свързаност и автономно управление, и емисионни стандарти и тестове са CO2 емисии и други замърсявания.

В ACEA членуват BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars и Volvo Group, а основаната през 1987 CAAM обединява повече от 2000 компании, в това число автомобилни и мотоциклетни, производители на части и други. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024