Скандал в руския "Стани богат": Верни отговори срещу процент!

Водещият и гостът, въвлечени в случката, са отстранени
20 фев 2019 08:40, Елка Василева
94

Шумен корупционен скандал разтърси руското издание на "Стани богат". Главният редактор на шоуто, което в Русия се излъчва под името "Кой иска да стане милионер?", беше обвинен, че е предложил сделка на участник по схемата "верните отговори срещу процент от печалбата", съобщи Bulgaria ON AIR.

Действието се развива през ноември, но скандалът гръмна преди няколко дни. Участници в "Стани богат" са легендарният Александър Друз – популярен състезател в друга подобна игра - "Какво, къде, кога", и негов съотборник.

Двамата играят впечатляващо и стигат до последния въпрос за 3 милиона рубли или около 40 000 евро. Въпросът "С коя фигура в шахмата се обявява мат на Легал?" се оказва препъникамък.

Участниците избират отговор "цар" вместо правилния "кон". И това ги лишава от голямата награда. Впоследствие редакторът на предаването Бер разкрива в своя блог, че Друз му е предложил корупционна схема. И така отваря Кутията на Пандора.

Следват взаимни обвинения, а Бер публикува в интернет записи, за които се твърди, че са от телефонни разговори с участника в телевизионната игра.

Главният редакторът твърди, че е решил да устрои капан на нечестните участници и сменил пет въпроса преди предаването. Самият играч пък е категоричен – схемата е предложена от Иля Бер.

След разразилия се скандал от руския "Първи канал" обявиха, че двамата замесени ще бъдат отстранени, а спечелената сума няма да бъде разпределена.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Като си помисля че навремето когато се учих да играя шах, мат Легал беше втория по глупост мат, който можеш да допуснеш след "киндермат" и като знам какво представляваше едно време "Клуб знатоков", нещо не ми се връзват нещата. Тези момчета и момичета бяха "ънкъл Гугъл" когато компютрите правеха прощъпулника си, няма как да не знаят че варианта с царя тотално отпада...освен ако с Царя не откриеш шах и последва мат.
58
1
 
1
 
! Отговори
Еврочиновник преди 5 години
Как с цар в шахмата можеш да дадеш на противника шах-мат, невъзможно в цар да бие царя.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста психология има в тези игри.Последен въпрос,логично е отговорът да е най-нелогичния,а именно царя (възможен отговор) и точно затова,това няма как да е отговора.Чудя се,кога някой истински покерджия ще нацели всички въпроси,само с гледане на противника,но за този джакпот,май на никого не му се занимава...100 бона - буксониера в люлин 8 на първи или последен течащ етаж...
56
3
 
5
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Интерсно. продължават мъдри коментари, колко са *** руснаците, но не четат въпроса! Пита се коя е последната преместена фигура, а не коя заплашва царя с шах!
55
3
 
2
 
! Отговори
До Калекото преди 5 години
А ПРЕДИ БЯХМЕ едни швейцарция,едни европейци едни ентилигенти ,честни .... затова бай ти *** нац герой,аааа ,и той е продукт на съветската школа ,нали ?))) Ааа и А Стамболийски него го клаха съветчиците -да ?))Циркаджия форумен!
54
2
 
2
 
! Отговори
Ravin преди 5 години
Бер и Друз-два еврея....
53
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става дума да отместиш царя и той да освободи диагонал или линия за удар от друга фигура. Става дума да бутнеш твоя цар до другия, да му обявиш шах и той да ти го вземе.
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да откриеш шах с ход на царя, фигурата, която матира (убива), не е царя.
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Билялов е и много разпространена руска фамилия, защо там татарите са ги евали 300 години. А татарите и турците са братовчеди, езиците им се различават колкото български о македонски.
50
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мат с цар не може да се обяви, но мат с последен ход на царя може,.Става дума за шах с царя от който следва мат "шахматисте".
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавах доста гениален математик, който правеше на мутрите игри на късмета срещу жълти стотинки за пиене.Друг един, гросмайстор, проигра два апартамента на бинго.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това показва колко глупав може да бъде един интелигентен човек, когато трябва да решава под напрежение. Ако не беше под пара за 40 000 евро, щеше 100% да съобрази, че с цар няма как да обявиш шах на другия цар. Значи силата на човека не е само в акъла, а още по-малко в един вагон прочетени книги.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С царя мат не може да се обяви. Може царя да се премести така, че с някоя друга фигура да се обяви мат, но това пак не е мат с царя. Странно е, че такива умници са дали такъв отговор.
46
5
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
До Шахът не е за всеки .... Като стана въпрос за шах, пак се сещам за един рушки Гросмайстор, мисля че се казваше Владимир Крамник, който стана известен с "Тоалетната война" която водеше с/у нашия Топалов ... Та той ходеше до тоалетната след всеки ход на нашия шахматист за да търси вдъхновение там ... !!!
45
4
 
5
 
! Отговори
Шахът не е за всеки. преди 5 години
До Анонимен 52 и останалите шахматни инвалиди:Мат с цар не може да се обяви, но мат с последен ход на царя може, ако той открива шах от друга фигура и съответно мат, ако противниковият цар няма ход.А колко такива шахматни инвалиди съм матирал с мата на Легал не е истина ... и се чудят откъде им е дошло.
44
7
 
8
 
! Отговори
ОСТАП преди 5 години
НА ТОВА АНОНИМНОТО ГО.ВЕДО ДЕТО ЛЯГА И СТАВА С ПЛЮНКИ ПО РУСИЯ КОЛКО ЛИ МУ ПЛАЩАТ? ЩОТО НОРМАЛЕН ЧОВЕК ТОЛКОВА ЕНЕРГИЯ ДА ПИШЕ ***.ОТЩИНИ БЕЗ ДА МУ ПЛАЩАТ НЕ ВЯРВАМ ДА ИМА.
43
8
 
5
 
! Отговори
Вихър преди 5 години
Да гледаш едно такова предаване в продължение на 1 час (включае рекламите), за да може да зададат един що годе труден въпрос?!?Не знам какъв човек трябва да си и колко пък да не си цениш времето...
42
4
 
4
 
! Отговори
Един преди 5 години
Тия вярно са много зле да маркират отговор, в който матът завършва с цар. А иначе тоз с мустаците беше най-отявленият играч навремето в Какво къде кога... Явно възрастта и безпаричието не прощават на никого..
41
11
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Типично за "братушките" и Панславянската им ценностна система, нали и ние наследихме тоя манталитет от съжителството си с тях по времето на СОЦА и "Нерушимата българосъвеЦка дружба"... !!!
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия играят и с два жокера 50/50 патерица за умствено непълноценен народ