Кубински военни във Венецуела? Няма, отрече Хавана

САЩ обаче готвели военни действия, уж хуманитарна помощ
20 фев 2019 07:48, Елка Василева
34
Кубински военни във Венецуела? Няма, отрече Хавана
Снимка: Reuters

Кубинският външен министър Бруно Родригес нарече отвратителни обвиненията на президента на САЩ Доналд Тръмп, че във Венецуела има кубински военни, които охраняват президента Николас Мадуро, предаде Франс прес.

"Обвиненията на президента на Съединените щати, който твърди, че Куба има частна армия във Венецуела, са отвратителни. Настоявам той да даде доказателства. Нашето правителство отхвърля най-категорично тази клевета", каза вчера Родригес пред журналисти.

Той добави, че "Вашингтон продължава да подготвя военни действия под предлог хуманитарна помощ" за Венецуела.

Миналата седмица Хавана заяви, че американски военни са отишли в карибски страни, за да подготвят агресия срещу Венецуела, "маскирана като хуманитарна интервенция", припомня АФП, цитирана от БТА.

Родригес каза вчера, че американските военни са излетели от САЩ за карибски страни, но правителствата на тези страни не са били предварително уведомени. Самолетите са излетели от бази на силите на САЩ за специални операции. "Категорично заявявам, че тези полети не са били за хуманитарна помощ", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Квазимодо преди 5 години
Всяка страна си е хубава за тези, които си я обичат. Сигурен съм, че във Венецуела хората ще могат да защитят страната си от кумчо вълчо.
21
2
 
4
 
! Отговори
до Богомил преди 5 години
Аз съм от смесен брак и прекарвам голяма част от времето си в Куба.Няколко или един човек по-надолу го е написал много достоверно.В Куба ми излекуваха/премахнаха разсейките от рак, които имах и нивото на лекарите им е най-доброто. Не случайно в университета им е пълно с чужди студенти най вече китайци.Храната е оскъдна, но качествена и липса няма!Комуникациите са отврат истина е!Режим на ток няма, но чести аварии има!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БогомилПърво въобще не съм бил на хотел, а на квартира. Говоря испански и с най-голямо удоволствие живях между тях, ходих по пазарите им. Да, има проблем с водата защото нямат подводни сладководни води, но не е фатален. Храната не е в изобилие, но е истинска, както беше по-рано при нас. Ако търсиш лукс отиди в Дубай и Доха. В Куба има други неща- здрави, усмихнати хора, слънце и музика. Не видях един прегърбен или с ***. Имат над 3 хиляди столетници.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
xamerikancite si mislat 4e navsiakade kadeto stapnat shte komandvat -zabravixa samo 4e ima bedni xora v niakoi darzavi no s bogati i svobodni sarca - koito mogat da im se protivopostaviat
18
10
 
1
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До ОтговорДраги не си разбрал за какво се говори. Става въпрос, че кубинците контролират всичко във Венецуела, направо са я окупирали. Контролират например паспортните служби и администлацията. оттам движението на гражданите. Контролират армията. Там кубинските политкомисари се грижат за "правилното" мислене и действие на военните, които са длъжни да изпълняват техните заповеди, както навремето Българите изпълняваха това, което Москва нареди! Охраната на Мадуро е кубинска и т.н.
17
11
 
2
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Възмутен Даже и да си бил в Куба, то си бил турист и няма как да си разбрал истината. Не си гладувал.Аз пък имам там роднини.Помагам с дрехи, лекарства и пари.В Хавана има режим на водата, но в хотела ти няма как да го знаеш.Преди Куба да изпрати във Венецуела лекари, военни, съветници и G2, в Куба имаше режим на тока?Мадуро плаща с нефтопродукти.Диктаторите се крепят взаимно.А кубинците надуват до 18 градуса климатиците още преди Кастро да го има. Храната в Куба е огромен проблем.Няма.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми що не американците щъкат по света като пръ.дливи що не и друг.Пък ако вземат че и загубят войната дето ще я спретнат като във Виетнам.Д тогава Тръмп ще го набият жив на кол ще го залеят с бензин и ще го подпалят и то собствените му фашисти.
15
3
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
Дори и да има кубински военни в Каракас, какво от това? Колко американски военни инструктори се намират в Украйна, на 15000 км. от страната си. А Куба и Венецуела са съседи, нападнат ли едната, много вероятно е да пострада и другата. За пример - бомбардировките с обеднен уран в Югославия се отразиха "чудесно" в България и Италия.
14
2
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До БогомилЯ стига си писал глупости. През 2011 бях в Куба и от климатиците настинах. Наложи ми се да вляза в аптека. Да, не са такива големи и отрупани като сегашните у нас, но имат всичко необходимо. Дори хомеопатични лекарства от всякакъв вид, вкл. срещу пневмония. Поликлиниките им са отворени 24 часа в денонощието, а лекарите истински загрижени за пациентите. Можем само да мечтаем за нивото на тяхното медицинско обслужване, което не се постига само с кабели и апаратура.
13
17
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Анонимен 2Предлагам тези които цъкат минуси на коментара ти, да отидат да поживеят и лекуват в Куба или Венецуела със съответните заплати от 5 до 20 долара. Да в Куба медицината има традиции далеч преди Кастро да стане диктатор, но я опитайте да си купите лекарство в аптеките. Няма даже сироп за кашлица. За Венецуела въобще да не говорим. Нека влязат в магазините и ще си спомнят за празните рафтове у нас, както и в СССР по време на соца.
12
7
 
16
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ преди 5 години
ФАЩ СА БЕДНА ДЪРЖАВА И ВОДЯТ ВОЙНИТЕ САМО ЗА ДА КРАДЪТ СУРОВИНИ А НЕ КАКТО СИ МИСЛИ МАЛОУМНИЯ НАРОД ЧЕ ИСКАЛИ ДА СИ ИЗХАРЧАТ ОРЪЖИЯТА , ФАЩ ВОДЯТ ВОЙНИ САМО И ЕДИНСТВЕННО ЗА ДА КРАДЪТ СУРОВИНИТЕ НА НАБЕЛЯЗАНАТА ДЪРЖАВАР ФАЩ СА БЕДНА ДЪРЖАВА НЯМАТ НИКАКВИ СУРОВИНИ НИКАКВИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА И РАЗЧИТАТ САМО ЧРЕЗ ВОЙНИ ДА СИ ГИ НАБАВЯТ ТИЯ СУРОВИНИ, НЯМА СУРОВИНИ НЯМА ФАЩ БЕЗ СУРОВИНИ ФАЩ Е РУХНАЛА ЗА ЕДИН ДЕНННН, ТОВА Е ИСТИНАТА *** НАРОДЕЕЕЕ
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемите на не американците е, че живеят над "американския" петрол!
10
3
 
18
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До КакЩом Кенеди не е нападнал Куба с редовна войска,значи си е имал някаква причина.Или смяташ че е бил пълна будала?
9
16
 
7
 
! Отговори
Как преди 5 години
Мислите?Ако Кенеди,беше нападнал с редовна войска,а не с емигрантска сбирщина,дали щеше да има Кастровска Куба?
8
4
 
21
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Преди малко си взех всички хапчета.Сега съм напълно успокоен,но бай Тръмп пак ми се вижда като откачен световен диктатор.След малко ще изгълтам още една шепа лекарства дано се оправя защото всички тук казват че бай Тръмп бил голем демократ и много обичал бедните хора особенно ако под краката им извира петрол.
7
6
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Американците имат някакъв респект към Куба още от времето на събитията в "Залива на прасетата".
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали охраната беше от руснаци???? Айде да вземат да се уточнят, та да знаем кой е виновен76042
5
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе може да са гладни и бедни и изостанали ама са приятели с Русия което е най важното нещо на света според нашите форумни интелекти
4
7
 
11
 
! Отговори
Писна... преди 5 години
...ми от отчайващо бездарни американски *** във форума, с изключителна форма на ментално разтройство, породено от вътрешната борба на личността със вроденото малодушие и родоотстъпничество към България и българското. Руските *** да не надигат глава и те са същите. Поне днес бъд те малко българи и се преклонение пред Апостола и Ботев!
3
5
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Вземи си хапчетата, и тогава пиши коментари