Пролетта продължава и в сряда, градусите - до 17

От петък ще започне застудяване, ще вали и сняг
19 фев 2019 20:33, Красимир Ангелов
3
Пролетта продължава и в сряда, градусите - до 17
Снимка: Булфото

Топлото и слънчево време ще остане и в сряда, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

През нощта ще е предимно ясно и в повечето райони ще е тихо. До сутринта на места в низините, по морския бряг и по поречието на Дунава ще се образуват краткотрайни мъгли. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса.

През деня отново ще бъде слънчево. Още сутринта в Дунавската равнина, а до края на деня и в останалата част от страната, ще се появи до умерен запад-северозападен вятър. Привечер от север ще се увеличи високата облачност, но ще бъде незначителна. Максималните температури ще са предимно между 12 и 17 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на много места видимостта ще е намалена. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне - със слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са от 10-11 градуса в северните, до 15-16 градуса в южните райони. Температурата на морската вода ще е около 7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се обърне от север-северозапад и ще се усили - ще бъде умерен, по високите и открити части и временно силен. Дневните температури малко ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще са около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В четвъртък, 21 февруари, облачността ще се увеличава и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, а дневните слабо ще се понижат.

В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, а в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее.

С понижението на температурите още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота навсякъде дъждът ще премине в сняг, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Анонимен 1 -ще спре , защото ти либсват над "1-2бала" черноморски полъх :(((
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота навсякъде дъждът ще премине в сняг, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат.Това е много лошо. Тази зима все е така. Тъкмо застудее и завали сняг па спре.