Helpbook: Коли в зелени площи, кални градинки, сметище от гуми

Ако видите нередност, пишете в платформата на Investor Media Group
19 фев 2019 18:13, Анисия Иванова
31

Снимка: Helpbook

Нагли шофьори паркират всеки ден колите си в градинки, паркове и детски площадки в София.  В момента глобата за паркиране в зелена площ е от 100 до 500 лв., докато санкцията с фиш е от 20 до 50 лева. За подобно нарушение в квартал "Люлин" ни сигнализираха в платформата на Helpbook.info.

"Редовно паркиране в зелените площи и разпространение на кал на колелото на автобусите в жк. "Люлин" 5, на гърба на бл. 528 А. Мога да предоставя снимки на нарушителите. Моля да се изравни калта и коловозите и да се ограничи навлизането на коли през пътеката в зелени площи“, призовава гражданин. На снимките се виждат няколко на брой спрени автомобили и други в процес на паркиране. Равносметката е разбита пътека, дълбоки кални коловози и разпръснати боклуци.

За същия квартал получихме сигнали за изоставени автомобили в съседни улици. На снимките се вижда, че първият е участвал в катастрофа, а другият е излязъл от движение.

Безогледно паркирани коли са засечени от наш читател и в района на квартал "Изгрев". От изпратените снимки е видно, че всеки е спрял както си иска и може. Особено впечатление прави паркиран перпендикулярно на пешеходния тротоар автомобил.

Пътни проблеми не липсват и в Шумен: "На улица "Божур" има пропадане на асфалт до ВиК шахта, която се намира в непосредствена близост до кръстовището с ул ."Марица". Считам, че образувалото се пропадане край шахтата може да доведе до предпоставки за възникване на ПТП.“

Получихме обезпокоителен сигнал за район "Красна поляна“. На тревните площи срещу болницата в квартал "Надежда" системно се изхвърлят употребявани автомобилни гуми. Потребителят се опасява от възникването на пожари и замърсяване на въздуха.

Завършваме днешния обзор с въпрос от потребител, касаещ Комисията за защита на потребителите: "След изтичане на търговска гаранция ел.уред "Адакс", Норвегия, закупен от фирма "Берг", България, беше върнат за ремонт извън гаранционно. Подменени бяха термостат, нагревател и платка, почти всичко, с нови и оригинални части на фирмата "Адакс", Норвегия. Запитах каква гаранция ми дават на така извършения ремонт и отговорът беше - 1 г. Моля за потвърждение, че тази практика е правилна, при положение, че има закупени нови стоки и според ЗЗП би трябвало за тях гаранцията да е 2 г.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направят тази кал на добре асфалтиран и очертан паркинг и няма да паркират по зелените площи. Така е в нормалните държави.
19
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Очевидно общината е виновна. Навсякъде по света, когато има проблем с пракирането, правят нормални паркинги - подземни, многоетажни, отстрани на улиците, стеснявайки тротоарите и вместо на част от зелените площи, за да не се паркира в калта. Само в София се реве, че се паркира по зелени площи и тротоари.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах филм за 30 - етажни паркинги в Токио. Закарваш колата и асансьор я изкарва някъде нагоре. Идваш да си я получиш, набират кода на компютър и след 3-4 минути колата ти идва долу.Всичко е компютризирано и автоматизирано.
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A къде да паркират хората? Къде да паркират? Направете им паркинги! Ако няма място - редуцирайте тротоарите! Парковете са отживелица, а именно паркингите символизират напредъка. Не може да продължава така, все пак има нови заселници в града и той просто не е проектиран достатъчно добре навремето! А и нека помислим за бъдещето - когато повечето от нас ще притежават и каравани.
16
3
 
3
 
! Отговори
зелена зона преди 5 години
При нас от няколко месеца колите се редуцираха до степен, че денонощно има места, а половината наематели се изнесоха заради трошките си. Това е начинът. По улиците вече няма коли, но се натовари по тротоарите.
15
9
 
10
 
! Отговори
Край преди 5 години
Съвсем скоро ще видим модела мечта за всяко българче - всяко гражданче с кола. Резултата вече се очертава - град заринат в коли . Заринати са площадки, градинки и тротоари. Средната скорост от 2-3 месеца е под 15 км/час.София е града в който срещу най-малко пари можеш да имаш кола - 500 лв. за барутник -30 лв. данък и я праскаш пред входа. Такова нещо в нормалния свят няма. И не щото сме бедни а щото сме много ама много прости и диви.
14
3
 
7
 
! Отговори
Живущ преди 5 години
В кв.Гоце Делчев ,ул Костенски водопад,пред блок 251 картината е ужасяваща.,,Зелената площ" е кафява кал до самите входни врати.Даже са си запазили и разграфили места с павета и подръчни материали.Това си е от повече от 20 години и никой от общината или друг орган не се е намесил. Минават,цъкат,възмущават се хората но тези от които зависи никакви ги няма.Я да им друснат по една яка глоба,и пак докато се научат.Само с ,,бъркане в джоба" ще се оправи.Ако някой живущ им го каже те ругаят и налитат
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простотията ходи по хората не по животните.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами няма място защото ако едно семейството, е от трима или четерима всички имат коли. Затова няма място трябва да има ограничения и всичко да, е асфалтирано да няма зелени площи пак няма да има места.
11
5
 
13
 
! Отговори
БФС преди 5 години
Ами ,така е. Като си накупуват по 3-4 коли на семейство ,а не мислят ,че няма къде и нямат гаражи. Аз съм за височки данъци и както в Япония-ако нямаш място нямаш кола. Туй то. Държавата има закони и това не те оневинява да паркираш където и да е след като няма място.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ме гледа, кой ми ***, фото Мексико е тука!
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в моят квартал е същото. Картинката е ужасна отъпкани зелени площи кални тротоари и всевъзможни ***. Причината за калта са колите които я разнасят на всякъде. Колко трябва да си *** да си паркира колата върху тревата и да я унищожиш.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още навремето дядо Симо ви каза че трябва да си смените чипа! Ама вие не го послушахте и затова сега имаме "видими резултати".
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не очаквам нищо по-различно от Люлин.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Панелът не е причината. В Манастирски ливади има само нови блокчета, но мизерията е абсолютно същата хахахахаах.
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е съдбата на панелните гета! Хората знаят че тези жилища нямат стойност и на никой не му пука. Панелните блокове са строени във друго време и като просто временно решение. Рано или късно тези сгради ще трябва да бъдат съборени и на тяхно място да се построят съвременни жилища. Това ще стане в следващите 30г.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и от всички тераси тече вода - чистниците си мият терасите - не дай боже да минеш отдолу.да му мислят етажите под 8-ми ! по стъклата се стичат ихвърлени манджи, около първите етажи - поляна от фасове.... ЛЮЛИН, та ЛЮЛИН
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите май вече масово започват да придобиват ромско поведение и начин на мислене!/ Разликата между ромските махали и българските квартали става все по малка. Навсякъде кал, бурени, отпадъци... На какво прилича това бе!? Тия хора не ги ли дразни обстановката? Не виждат ли че живеят в ***?
2
2
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
no comment
1
3
 
19
 
! Отговори
Пълни мизерници! преди 5 години
Тия "софиянци" май големи селяни излязоха. Как може да търпят такава мръсотия и кал пред блоковете си? Толкова ли не могат да се организират и поне през почивните дни да си почистят градинките, да си косят тревата, да си засадят цветя и храсти. Детедки мъже има във всеки блок. Всеки ако вложи по 1 час работа на седмица ще имат красива среда.Ако пък чак толкова ги мързи, ами да съберат по 20 лева и да платят на човек да им поддържа градинките. Така правят в западните държави.