НФСБ издига Валери Симеонов за водач на листата за ЕП

От партията ще гласуват срещу ниския праг за преференциите
29
НФСБ издига Валери Симеонов за водач на листата за ЕП
Снимка: БТА, архив

От НФСБ издигат кандидатурата на лидера си Валери Симеонов за водач на листа за Европейския парламент.

Заместник-председателят на партията Борис Ячев каза, че разговорите с партньорите в коалицията "Обединени патриоти" са се оказали безрезултатни и действията им сочат желание за собствена листа и собствено участие.

"Затова повече от естествено е да уважим желанието на структурите на НФСБ партията да е готова за самостоятелно явяване на изборите за ЕП или с подкрепата на други партии и сдружения, които не са в рамките на ОП", посочи Ячев на брифинг.

Ако се стигне до възраждане на разговорите в "Обединени патриоти" или с други формации, това ще бъде и нашето предложение за водач на обща листа, коментира Ячев.

От НФСБ уточниха, че Валери Симеонов е номиниран от организациите в Бургас, Пловдив-град и Пловдив-област, Варна, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград и Враца, предаде БТА.

Симеонов е приел, че може да бъде издигната неговата кандидатура. Нашите очаквания са действително Валери Симеонов да бъде избран в ЕП дали като водач на листа на НФСБ или на коалиционна листа, коментира заместник-председателят на НФСБ.

Ние също научихме за номинацията на Ангел Джамбазки от вестниците, коментира Борис Ячев, попитан дали партньорите им са информирани за кандидатурата на Валери Симеонов. Според него нищо няма да взриви доверието в коалицията.

Относно избора на нова Централна избирателна комисия, Ячев посочи, че за НФСБ не е драма. Най-вероятно ще подкрепим новата идея да бъде променен съставът на ЦИК, но не виждам технологично как това лесно може да стане до европейските избори, коментира той и добави, че е нормално да имат своя кандидатура за ЦИК.

Във връзка с промените в Изборния кодекс, той посочи, че преференцията с нисък праг руши коалиционното и политическото доверие, като създава излишна мотивация за боричкане в една листа. Затова Ячев каза, че ще гласуват против връщането на ниския праг на преференцията. Този път обаче не НФСБ внесе предложението за увеличаване на прага на преференциите, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Барон Мюнхаузен сам се хвана и се издигна. Имаме тоталитарни партии, които имат претенции да са демократични. В партиите е диктатура и тоталитаризъм.
27
2
 
1
 
! Отговори
Моника преди 5 години
Свеждат си шансовете до минимум,при липса коалиция с една по разпознаваема формация като например ВМРО,то шансовете им са нищожни.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не става за нищо, става за евро дупетат.
25
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-24,ще ходи по кварталите,обаче друг път,някой мароканец,може да му клъцне зелката.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще ходи или из черните квартали на брюксел да рита бабички да не му грозят пейзажа докато смуче кафета из европарламента ?
23
0
 
6
 
! Отговори
1 Април преди 5 години
чета загавието, и се чудя....? ...това виц ли е? Гледам календара, до 1 ви Април остава повече от месец?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е, те за това им е зора с ромите тези дни .За да могат да се набутат на голямото лапане в брюксел.
21
1
 
2
 
! Отговори
*** преди 5 години
Симеонов добре сплотява редиците на малцинствата, уж-болните и русофилите в единен фронт срещу общия враг. Ако спечели място ще е много оздравително явление, малковероятно е да успее но да видим!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето аргумент, защо на господата от коалицията на ГЕРБ, не искат преференция.Има опасност, тези, които са си наумили да са първи в листата, да не бъдат избрани.Те го знаят.Смятат, че са ни затъпили повече от тях и не разбираме как всяка тяхна стъпка и отказ са преднамерени, а не "грешка" както бърбореше днес гологлавя главатар дончев, който май се изживява като бъдещ премиер?Нещо така ми се видя самочувствието му. Ще гръмне, надут!Не сме улави, вие сте грешката!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кресливи майки на уж болни деца ... " всяко чудо за 3 дни ...
18
0
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Давай Валерка. На предните избори ни излъга за 300 лв. Пенсия и те избрахме. Сега ако ни излъжеш че ще направиш пенсиите европейски-пак ще те изберем.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвани единия, удари другия... В БГ няма опозиция, за съжаление. Аб-со-лют-но всич-ки са ммаскари. Викаш си тия не стават, аре да ги сменяме. И ? С кого ??? Това БСП, ДПС, ПФ, ОФ, мани-мани, шивана древногръцка трагедия!!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българския срам в Европа продължава.Пращаме им най голямата ***.Но...избирателя така решава.После да не реве, че няма пари за да си плати тока.
15
0
 
10
 
! Отговори
мира преди 5 години
Балевски втори Бареков простотия до шия дано го ритнат глупавите гласуващи за ОП че да не се излагаме и в ЕС с такива умници- тарикати ама те ни знаят" елита" не е ново за тях нагледаха се на БОко и цвъки
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !!!! Водач на листа? 8Същият! Който отне права на хора в неравностойно положение, блъскаше бабичките по границата, използваше обидни епитети против майките, същият ще ходи в Европарламента да представлява Бг.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората протестираха срещу него. Не го искаха в Българския парламент, а НФСБ ще го пращат в Европарламента...
12
3
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Другарят Балевски е един достоен човек. А неговият баща, другарят Симеон Балевски, се е прочул с достойното си поведение след 9.9.1944 г., когато, бидейки едва 16-годишен, е имал развито чувство за справедливост и затова е измъквал народните врагове посред нощ от леглата им и ги е разстрелвал като кучета.
11
1
 
10
 
! Отговори
Мистър Уейн преди 5 години
Нека коригирам заглавието "НФСБ загуби гласове за ЕП"
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казваше известния наш литературен герой МихалМишкоед , и там"ще си покаже мурафетите".Тук не се изтрая, може да има принос в бързата реформа на ЕС, освен това с точния си възглед кой е отровен от "новичок" и кой -не, ще има огромен принос във възтържествуването на евроатлантическите ценности "по всички земни кълбета".Вероятно ще има принос в изграждането на "стена" срещу всички руски енергийни потоци, по метода на голямото крадене, в което има опит от нашата телена ограда.Амин!
9
2
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Има два варианта защо Симеонов да е водач на листата на псевдопатриотите от НФСБ.Първият вариант е, че си търси топло местенце, защото знае, че на следващите избори няма да влезе в парламента. Вторият вариант е, че отива като водач на листата, за да привлече повеч еизбиратели, както той си мисли, а после ще се откаже в полза на следващият. И при двата варианта е неморално, т.е. типично за НФСБ.