Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Управляващите ще стягат дисциплината в парламента
Автор: Екип Varna24.bg 13:16 / 19.02.2019Коментари (0)1639
© bTV
Управляващото мнозинство ще ограничи командировките на депутатите и ще стегне дисциплината в парламента, за да се гарантира кворума. Това реши съветът на коалицията в Министерския съвет.

Партиите, които подкрепят управляващото мнозинство дойдоха при министър-председателя, за да го уверят и гарантират, че не променят отношението си към управляващата коалиция. Те ще подкрепят мнозинството, въпреки предстоящите евроизбори, защото имат и подписано споразумение.

"Решихме, че парламентаризмът няма алтернатива, отсъствието не е алтернатива и решение. Сега, без БСП приемането на закони ще е по-стегнато, разбрахме се, че БСП няма да се връщат. Ние имаме подписано споразумение и ще го изпълняваме", каза още Сидеров.

По думите му даже някои важни законопроекти ще минат през зала по-бързо.

Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов допълни, че са взели решение да стегнат дисциплината в Народното събрание.

"Ако БСП са решили да си ходят по техен път, това си техен проблем, ние имаме една задача, препотвърдихме, че подкрепяме правителството и управленската му програма", коментира той.

Третото лице на "Обединени патриоти" - Валери Симеонов от НФСБ, липсваше. Междувременно, стана ясно, че той и партията му няма да се явяват на евроизборите заедно с останалите от националистическото обединение.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че изпълняват ангажиментите по управленската програма и отново ще има възможност за увеличение на доходите с 10% в края на тази година. Относно кворума, той заяви, че ще се ограничат командировките на народните представители.

"Това ще доведе до ограничаване възможността на депутатите да участват в парламентарната си дейност на форуми извън България – ПАСЕ, ОССЕ, също и като наблюдатели в изборните процеси. Това е дейност, която е вменена на българският парламентаризъм, сега ще трябва да го ограничим, за да осигурим кворум в началото на пленарните заседания. БСП се дистанцира от реалния парламентаризъм, от това да участват активно в законодателната дейност и по осъществяването на парламентарен контрол. Ще продължим да говорим и с БСП, и с ДПС, когато се налага", коментира още лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Утре правната комисия на НС ще разгледа промените в Изборния кодекс.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: