Русия губи 6.3 млрд. долара годишно от търговски ограничения

Основните й стоки - петрол и газ, обаче не попадат сред тях
182
Русия губи 6.3 млрд. долара годишно от търговски ограничения
Снимка:

Експерти оценяват на 6,3 милиарда долара годишно щетите от всичките 159 търговски ограничения срещу руски стоки в 62 страни, информират руските издания РБК и "Ведомости", позовавайки се на документи на министерството на икономическото развитие.

Най-много ограничения срещу руски стоки е въвел Европейският съюз (25), следван от Украйна (22), Индия (16), Беларус (13), Турция (12) и Съединените щати (9).

По оценка на нанесените щети на първо място отново е ЕС (2,4 милиарда долара), на второ са САЩ (1,1 милиарда долара), следвани от Украйна (775 милиона долара), Турция (713 милиона долара), Индия (377 милиона долара), Иран (320 милиона долара) и Китай (174 милиона долара).

РБК отбелязва, че въпреки въведените от Беларус относително голямо количество ограничителни мерки, предполагаемите щети от тях се оценяват само на 42 милиона долара.

Най-големи загуби е понесла металургията (близо 4 милиарда долара), следвана от селскостопанската промишленост (1,1 милиарда долара) и химическата промишленост (640 милиона долара).

За Русия общият ефект от ограничителните мерки е по-малък, отколкото би могло да се очаква, смята икономистът Владимир Тихомиров, цитиран от в. "Ведомости". По думите му, основните стоки от руския износ - петрол, газ, отбранителна промишленост, дървесина - по принцип не попадат под такива мерки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна блокада трябва не санкций да ядът джуджето и аниметата му
137
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
онази вещица Тачър,заяви,че Сибир е твърде богат на да го оставят само на Русия-А ти не смяташ ли, че не е редно 1/40 от населението на Земята да седи върху 1/5 от ресурсите като куче върху сено?
136
9
 
6
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
Основни стоки петрол газ дървесина,значи по зле и от африканска държава
135
8
 
3
 
! Отговори
Володка Путивовая преди 5 години
супер малко и е ва тоз , комувистичесси окупатор
134
12
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
И какво? Това трябва да ни радва ли? Русия си има достатъчно големи политици от световен ранг, за да си ръководят държавата. Нашите са мишки и васали.
133
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 145Видими резултати за Бьлгария но вие глейте рашанитеВидимите резултати са такива именно заради рашъните.И въпреки това случаите на самоубийства у нас са едни от най-редките в Европа.
132
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 147То в таз "държава" е апокалипсис!Как да не е ?Ние сме умален модел на Русия все пак.
131
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КО СТАА, БРАТЧЕДИ, МИ ОКАЗВА СЕ,Ч Е СЪЮЗНИЦИТЕ ВИ КИТАЙ, ТУРЦИЯ, БЕЛАРУС, ИНДИЯ И ИРАН И ТЕ ВИ НАНАСЯТ ЩЕТИ ХАХАХХАХАААМА ВИЕ СИ ИЗБИВАТЕ ОТ БГ И ДРУГИ БАЛЪЦИ КАТО ГЕРМАНИЯ ДЕ...
130
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БЪЛГАРИЯ НИКВИ ЩЕТИ НЕ НАНАСЯ НА РУСИЯ, ДАЖЕ ОБРАТНОТО - ТЯ НИ НАНАСЯ! И ОЩЕ НЕ СИ Е ПЛАТИЛА 700 МЛН ГЛОБА ЗА СПИРАНЕТО НА ГАЗА ПРЕЗ ЗИМАТА НА 2010!
129
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То в таз "държава" е апокалипсис!Всеки ден масови убийства по къщи и магистрали,ало измамници и обикновени крадци бият и ограбват пенсионерите,влакове дерайлират,ТЕЛКОВЕ въртят далавера със племето на щракащите с пръсти,мутри навсякъде,кланета,незаконни къщи и палати,коалиции,плажове и дюни се застрояват.. !Абе абсолютна анархия!
128
12
 
18
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Срещу Русия се води системна кампания за демонизира.Просто англосаксонският свят смятаха,че са наредили нещата,Всеки си беше харесал нещо от Русия,по свой вкус и желаниеТолкова удобен беше недоразумението Горбачов и пияницата Елцин. Но дойде един енергичен човек и започна да подрежда къщата.Русия е изключително богата на суровини и не случайно онази вещица Тачър,заяви,че Сибир е твърде богат на да го оставят само на Русия
127
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
35-годишна жена е скочила от моста на бул. "Витоша" и бул. "България" тази сутрин около 10 часа.Още по тематаМъж опита да се обеси във Врачанско, в болница е!Тя веднага е била откарана в болница от екип на Бърза помощ, но въпреки усилията на лекарите по-късно е починала от нараняванията, съобщиха от СДВРВидими резултати за Бьлгария но вие глейте рашаните
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много гьотферени тука
125
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 136САЩ решиха тръбата на Турски поток да мине през Гърция и после през Македония за ЕС, така Македония и Гърция ще касират транзитни такси. Това е част от сделката за името на Македония. А България козирува на Вашингтон и охлажда сyпата.Ми браво на САЩ тогава!Крайно време е да си намерим нов доставчик на газ.Стига с тоя руски монопол.
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 147Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха..........................
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 136Такава е съдбата на ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ!!!!
122
10
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
бг са 7 млн. с половин милион хрантутници, русия е 140 млн . с 10 млн . хрантутници и затова ги има по цял свят , някой са толкова богати, че могат да купят БГ и го правят, а руския народ живее в по-голяма нищета и от нас
121
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да сме пишели на турски, поради една много проста причина много преди руснаците да решат да ни "освободят" по нашите земи си е имало предостатъчно български училища и на никой османски владетел не му е минавало през главата да ги закрива, виж по друг начин седят нещата с волжките българи в любимата ти русияКазвам на там отива или искаш да спориш ,че джамийте в булгария са по малко от цьрквите ?
120
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такова нещо.Не случайно рускиня е синоним на лека жена в цял свят.Рускините са известни със доста свободно поведение,както и германките. А българките са най-евтините пpоститутки защото са принудени от бедността и мизерията в членката на ЕС и НАТО България да пpоституират на Запад.
119
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ решиха тръбата на Турски поток да мине през Гърция и после през Македония за ЕС, така Македония и Гърция ще касират транзитни такси. Това е част от сделката за името на Македония. А България козирува на Вашингтон и охлажда сyпата.