Skoda Monte Carlo

AMI ONE CONCEPT: CITROËN РАЗКРИВА СВОЯТА ВИЗИЯ ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ, ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ!

Citroen AMI ONE CONCEPT

Citroen AMI ONE CONCEPT

Реклама Renault Arkana
• Вече 100 години Citroën е символ на иновации и дръзки решения, посветени на свободата в мобилността. На Автомобилен салон Женева 2019 марката ще представи Ami One Concept, изцяло електрически продукт, който поставя дигиталните технологии в центъра на едно ново преживяване за градска мобилност. Резултатът – повече свобода и повече спокойствие.
• Изцяло верен на слогана “Inspired by You”, Ami One Concept е отговорът на поведението на потребителите днес и на предизвикателствата на енергийния преход в градовете.
• Концептуалният модел разкрива визията на Citroën за свободно движение в града #LibertyElectriCityMobility:
• Свобода да се използва от всеки: Ami One Concept може да се управлява без шофьорска книжка. Изцяло дигиталната му екосистема предлага достъпно и интуитивно автомобилно преживяване. На потребителят се предлага изцяло нов подход за ползване на продукта от 5 минути до 5 години, който включва споделено използване, наем или покупка. Това става посредством мобилно приложение, което дава достъп до широка гама услуги и улеснява всяко пътуване.
• Свобода в придвижването: достъп до централните части на градовете със 100% електрически автомобил, супер компактен, пъргав, предлагащ 2 места на борда, интуитивен и свързан.
• Свобода да бъдеш модерен: персоналност, която е забележима, дръзка и цветна, дизайн, който е защитен, симетричен и съвременен, позволяващ да се насладите на града със стил и комфорт: модерната идентичност на концепта е пренесена и в гама аксесоари, които можете да намерите в онлайн магазина Citroën Lifestyle.
От 1919 до днес, Citroën предлага решения за мобилност и модели, които са революционни, отразяват своето време и се превръщат в икони. През 2019, на автомобилния салон в Женева, марката разкрива своята визия за съвременна градска мобилност, достъпна за всички. Точно както 2CV става символ на свободата на своето време Ami One Concept дава достъп до градска мобилност на всички и предлага изцяло ново автомобилно преживяване.



01. СВОБОДА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ВСИЧКИ: ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ, АДАПТИРАН КЪМ ИНДИВИДУАЛНИТЕ НУЖДИ

Визията на Citroën за градска мобилност е част от 100% дигиталния и персонализиран подход към клиента в чийто център са поставени лесната употреба и свободата.

ГРАДСКА МОБИЛНОСТ ЗА ВСЕКИ : БЕЗ ШОФЬОРСКА КНИЖКА

С този нов продукт за градска мобилност, част от програмата на Citroën за енергиен преход, марката си поставя за цел да улесни придвижването в града. Citroën разработва Ami One Concept като алтернатива на обществения транспорт (автобуси, трамваи, метро) и на останалите индивидуални средства за транспортиране на две колела (колела, скутери). Супер компактен (дължина 2.50 м метра), с две места, концептуалният модел осигурява забележителна пъргавина в градската среда. Ami One Concept се отличава със своя модерен стил, а затвореното купе е огромно предимство в лошото време. Архитектурата и дизайнът му поставят на първо място практичността и предлагат на потребителите изцяло ново преживяване. Моделът може да се управлява от лица над 16 годишна възраст (в някои Европейски страни възрастта може да е друга, в зависимост от законодателството). Ami One Concept е за всички, които споделят любовта на Ситроен към свободата на движението.

ДИГИТАЛНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ В ЦЕНТЪРА НА МОБИЛНОСТТА НА НОВОТО ВРЕМЕ

Верен на слогана “Inspired by You” и 100% свързан, Ami One Concept стъпва върху 100% дигитална екосистема от запознаването са автомобила до неговото използване. Екосистемата предлага иновативен подход според индивидуалните нужди на всяка стъпка (онлайн представяне, записване за тест драйв, конфигурация на услугата, резервация и получаване на продукта) и предлага на клиента период за ползване според конкретния случай. Дигиталното преживяване продължава със специално мобилно приложение, което управлява автомобила и менажира пътуванията.

Преживяване на клиента „на поискване“
Кликнете върху линка в края на пресинформацията и вижте видеото “Преживяване за клиента”, което ще Ви запознае с възможностите за клиента.

Изцяло свързан продукт, който дава огромна свобода, Ami One Concept стига още по-далече като предлага нови модели за ползване. Citroën улеснява живота и избора на клиентите по отношение на мобилността като им предлага дигитален избор между споделяне и наем. Целта е да се посрещнат всички нужди на потребителите като се предложат варианти за ползване, отговарящи на разнообразните им нужди (инцидентно или регулярно, самостоятелно или с приятели/ семейство, индивидуално или споделено). Системата се адаптира към ползвателите като им предлага бързо решение. Клиентите могат да използват Ami One Concept най-малко за 5 минути и да променят своята необходимост в хода на употребата до няколко часа. Предложенията за споделяне и наем се персонализират според конкретните нужди, могат да обхващат период от 5 минути, 5 часа, 5 дни, 5 месеца, както и по-дългосрочни лизингови периоди (до 5 години).

• От 5 минути до 5 часа: продуктът е достъпен за споделяне на определени локации за период от 5 минути до 5 часа през познатото предложение Free2Move. Посредством мобилното приложение, клиентите имат достъп до Ami One Concept само с няколко клика.
• 5 дни: продуктът се предлага и на леснодостъпен краткосрочен наем. Резервацията става бързо и лесно на сайта на Citroën Rent&Smile.
• 5 месеца: свободен достъп до автомобил за кратък период като алтернатива на традиционното ползване на собствен автомобил.
• 5 години: продуктът се предлага и с 5 годишен лизингов план, който включва в месечната вноска батерия, поддръжка и паркинг; Закупуването става 100% онлайн, а доставката може да бъде на адрес или в най-близкия офис на Ситроен.

В подкрепа на това иновативно преживяване за клиента, Citroën ще предложи “Ami One Counters”. Тези дигитализирани пространства ще запознаят клиентите с възможностите за ползване.

Мобилно приложение за интуитивно и лесно използване

Когато продуктът вече е на разположение на клиента всичко се извършва с помощта на мобилно приложение. Шофьорът може лесно и по всяко време да променя параметрите през своя смартфон. Информация може да получава и от разстояние в собствения му профил (консумация на енергия, батерия). По отношение на услуги като геолокализация, търсене на място за паркиране, на разположение е Free2Move.

За по-голяма сигурност и бързина при използване, приложението е с гласово командване. Водачът лесно може да поиска да бъде отведен до най-близката точка за зареждане или паркинг мястоe. Приложението разчита на услугите на Free2Move, които улесняват пътуванията като използват геолокализация и електронни плащания. Две приложения, специално разработени за електрически автомобили заслужават внимание:

• The Charging Pass, което позволява на водачите на електрически автомобили да намерят станции за зареждане, съвместими с техния автомобил. За да улесни избора, услугата Free2Move прави предварителна селекция на базата на три критерия: разстояние, бързина на зареждане и цена. Списъкът излиза по подразбиране, но шофьорът има достъп до подробна карта с точките на зареждане. Търсенето може да бъде зададено от водача или се предлага като съобщение когато батерията достигне до ниски нива. След като от екрана на мобилния телефон се избере предпочитаната точка на зареждане, отвеждането до дестинацията става с Waze или Google Maps.
• В допълнение към Charging Pass, Trip Planner предлага на водача най-подходящия маршрут като взема под внимание оставащия пробег и станциите за зареждане по пътя. По този начин се оптимизира времето на пътуване и зареждане.
02. СВОБОДА ЗА ДВИЖЕНИЕ В ГРАДА

С новия концептуален модел, марката представя своето 100% електрическо решение за градска мобилност. Ami One Concept е свобода от Citroën! AMI ONE CONCEPT отговаря на нуждите на потребителите в града като им предлага лесна употреба и улеснява пътуването особено в централните части на градовете.

ВСИЧКИ ПРЕДИМСТВА НА 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ТЕХНОЛОГИЯ В ГРАДА

Нула емисии CO2
Предлагайки нова форма на мобилност и отговаряйки на настоящите и бъдещи предизвикателства за придвижване в града, Ami One Concept отговаря изцяло на промените в обществото. Ami One Concept е изцяло електрически автомобил, който може да навлиза в централните части на градовете като опазва околната среда и предлага оптимизирани експлоатационни разходи. Моделът се вписва в движението перфектно: достига скорост от 45 км/ч при нулеви емисии CO2. С пробег от 100 км, Ami One Concept може да направи множество пътувания в града. Литиево-йонната му батерия е разположена в пода и се зарежда с кабел. Зареждането става за 2 часа в Wallbox или обществена станция. Ami One Concept може да се зарежда и в конвенционална домашна мрежа с кабел-удължител.

Безшумен
Безшумен в купето, благодарение на 100% електрическата технология, Ami One Concept е и безопасен за обкръжаващата го среда. Той има свой отличителен звук, разработен от агенцията Start-Rec и дизайнерите на Citroën. Звукът на Ami One Concept отразява персоналността му. Той представлява оригинален музикален тон, напомнящ гласове и е далеч от традиционните представи за робот. Звуковата идентичност отличава автомобила, променя се в зависимост от скоростта и отговаря на Европейската регулация за електрическите автомобили, която влезе в сила на 01.01.2019. За да гарантират безопасността на пешеходците, всички електрически автомобили трябва да излъчват звук, който да предупреждава, че наближават.

СУПЕР КОМАКТЕН И ПЪРГАВ

Продукт, разработен изцяло за придвижване в града, Ami One Concept се отличава със своя кубичен дизайн и супер компактни размери. Той стои „здраво“ на своите 18-инчови колела. Дължината му е 2.50 м, а височината 1.50 м. Ami One Concept е гарантирано сигурен автомобил. Той създава впечатление за защитеност и дава обещание за пъргавост и маневреност. В допълнение, той може да се паркира паралелно.

ИНТУИТИВЕН И СВЪРЗАН

Лесна употреба за повече спокойствие
Находчиви функционалности и технологии са разположени от двете страни на “Drive-Pod”-а, където се намират интуитивните контролни уреди за всички функции.

Ami One Concept е 100% свързан автомобил за градска мобилност, в чийто център е поставен смартфонът и което прави шофирането карането интуитивно и спокойно. Достъпът до Ami One Concept става именно чрез смартфон. Вратите се заключват и отключват чрез QR код, който се разчита от алуминиевата основа на дръжките на вратите. Щом влезе, шофьорът поставя телефона си в специална зона (с индукционно зареждане) пред него. Използваното приложение се прожектира в обсега на погледа на водача както при познатата система head-up display. Могат да се използват и допълнителни функции като информационна и навигационна система. Интерфейсът човек-машина на Ami One е проектиран като личен асистент за оптимизирано взаимодействие с водача. Интерфейсът се контролира чрез два бутона, разположени на волана: гласова команда за повикване на „асистент“ и падащо меню за сърфиране в приложения.

Изчистен и лесен за разчитане, 5-инчовият дисплей представя основната информация за шофирането (скорост, индикатори и т.н.). Графичното оформление е в цветовете на купето (Orange Mécanique и Out of the Blue) и включва два шфирта: един „натурален“ и един по-технологичен, вдъхновен от кубичния дизайн на Ami One Concept и шевроните на Citroën, използван на скоростомера.

От дясната страна на “Drive-Pod”-а са разположени бутонът за стартиране на автомобила, селектора на скоростния лост и Bluetooth говорителя с гласов контрол.

• СВОБОДАТА ДА БЪДЕШ МОДЕРЕН : ДИЗАЙН ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ
Стилът и дизайнът са ключови елементи в имиджа на Citroën вече 100 години и правят автомобилите на марката разпознаваеми от пръв поглед. В годините са представени модели, които се отличават по своите форми – от Traction Avant до новия C5 Aircross SUV през 2CV, Ami 6 и CX. Новият концептуален модел е част от тази традиция. Ami One Concept пренаписва правилата със своите креативни решения. Със своите изчистени линии и графичен дизайн, първото усещане, което създава двуместният автомобил е смесица от изненада и привързаност.

НАХОДЧИВ ДИЗАЙН

Ami One Concept има всички предпоставки да се превърне в градски хит. Продуктът за градска мобилност може да се похвали с интелигентен и икономичен дизайн със симетрични части. Тук се включват двете еднакви врати, които се отварят в различни посоки (за по-добър достъп тази на водача се отваря назад, а за по-голяма безопасност тази на пътника се отваря по обичайния начин); предна и задна част с повтарящи се елементи; идентични брони (частично прикрита предна броня и открита задна с цел освобождаване на място за регистрационния номер); идентични калници (преден ляв със заден десен и преден десен със заден ляв); идентични леви и десни прагове; заменими лява и дясна предни дневни светлини, както и заменими лява и дясна задни светлини; и четири съставни части на огледалата и дръжките на вратите, които също са заменими. Всяка част от автомобила е здрава, лесна за сглобяване и с отлично качество. Интериорът е рационализиран от гледна точка на видове материали и обработка, в съответствие с интелигентния дух, който е част от процеса на разработване на автомобила.

ЕКСТЕРИОР: УНИКАЛЕН И СИМЕТРИЧЕН С НОВ СВЕТЛИНЕН ПОДПИС

Новата гама на Citroën се характеризира с последователност и хармония най-вече в предната част на моделите, които се разпознават по хоризонталния светлинен подпис на две нива, който беше представен през 2013. Ami One Concept модернизира идентичността на Citroën с нов светлинен подпис, който е по-графичен и технологичен, и който черпи вдъхновение от концептуалния модел CXperience. Новата предница запазва двете нива, които са свързани от светлинна лента във V-форма, засилваща елегантността и стила на модела. Плаващата структура на светлините внася нотка финес и прави Ami One Concept разпознаваем от пръв поглед. Дизайнерската тема се пренася и върху задните светлини, които са хармонични и подсказват принадлежността на модела към гамата.

Специалният оранжев цвят на купето (Orange Mécanique) и логото 2D, поставено върху повърхност в черен лак, подсилват погледа на автомобила. Добре екипиран за града, Ami One Concept разполага със защитни елементи в сив цвят (Dark Grey) от четирите срани на купето. Тези елементи, освен че предпазват автомобила от одрасквания, му придават и още повече стил. Airbump®, които са познати от настоящата гама на Citroën, при Ami One Concept са подсилени в цвят Out of the Blue.

Ami One Concept се характеризира с изобретателен симетричен дизайн. Акцент са широките врати с плавни линии и различна посока на отваряне (за водача обратно отваряне, за пасажера традиционно). Ami One Concept може да се похвали и с огледала за обратно виждане, вдъхновени от света на мебелите. Екстериорните дръжки за отваряне на вратите напомнят сини гумени ленти и разполагат със скенер за отключване и заключване със смартфон. Броните и праговете на вратите са с „гравиран“ отличителен елемент, напомнящ на шеврони.

Друга отличителна характеристика на бъдещия модел за градска мобилност е отваряемият покрив (цвят Anthracite Grey,) който осигурява още по-приятно пътуване. Той се отваря и затваря механично и лесно, само с едно движение.

Отзад, Ami One Concept е в същия оранжев цвят. Задната врата е покрита широка огледална повърхност. Изнесени и „плаващи“ върху поликарбонатен панел, светлините правят препратка към дневните светлини отпред. Този дизайн напомня персонализираните светлини на C3 Aircross Compact SUV. Както отпред, Ami One Concept е оборудван и в задната си част с Airbump®.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ & CITROËN ADVANCED COMFORT

Ami One Concept е оригинален отвътре, както и отвън! Дизайнът на интериора от следващо поколение е вдъхновено от други сектори и дава заявка за приятно и комфортно пътуване в града.

Ami One Concept е носител на от програмата Citroën Advanced Comfort®. В допълнение към безшумното шофиране, подбора на материалите и изработката, купето е „окъпано“ от светлина, благодарение на широките остъклени повърхности.

Интериорът е просторен и функционален. Дизайнерите на Ami One Concept са разположили симетрично седалките на водача (регулируема по дължина) и на пасажера (фиксирана). По този начин се гарантира достатъчно място за пътниците в областта на раменете. Ami One Concept е обещание за движение в града в приятна атмосфера. Основата на седалките и подглавниците са в наситен син цвят и са подчертани с оранжево. Изваяните облегалки са изработка тип „плетка“ в синьо и оранжево. Седалките са обгръщащи и меки, а техниката на изработка е на Studio Plott. Принтът им е пренесен и върху сивите стелки.

Ami One Concept получава максимален брой точки по отношение на места за съхранение на багаж, разположени в купето. Благодарение на новата архитектура на модела, всяко място в интериора е използвано. Отпред, горната част на панелите на вратите е в син цвят, а материалът от който са изработени панелите е изключително приятен на допир. Включен е и елемент, който прави препратка към дръжките отвън – мека PVC „презрамка“, която напомня на света на пътешествията подобно на детайлите, представени в C4 Cactus. Долната част на панелите на вратите разполагат с еластично пространство за съхранение на предмети.

“Drive-Pod”-ът, разположен от страната на водача, позволява на екипа на Citroën Style да проектира оригинално място за багаж от страната на пасажера (с размери на кабинен багаж и чанта за ежедневието).Отзад е на разположение платформа, достъпът до която се осъществява със сгъване на шофьорската седалка и която може да поеме допълнително багаж. Там са поместени и задължителните аварийни комплекти за сигурност. Вложените в интериора материали и цветове създават светла и приятна атмосфера. Всички покрития са двуцветни, фини и в същото време устойчиви. Местата за съхранение са покрити със синя техническа боя, която е лесна за поддръжка.

Към концептуалния модел се предлагат ексклузивни аксесоари – раница с размерите на мястото за съхранение до пасажера отпред, чанта за пазар и цилиндрична чанта за пътуване. Те са разработени в партньорство с Дамиен Беал в цветовете на автомобила. За Ami One Concept, дизайнерът адаптира техниката и своето ноу-хау към материали с които традиционно не работи.

LIFESTYLE ПРОДУКТИ AMI ONE CONCEPT

Мърчандайзинг продуктите AMI ONE CONCEPT са в цветовете на модела и споделят неговите ценности:
- #RUN: яке-ветровка от фина и дишаща материя, разработено в партньорство с френския бранд Back to Alaska;
- #LISTEN: 5W Bluetooth преносима колона, идеална за пътувания и лесна за свързване;
- #DRIVE: ключодържател във формата и цветовете на дръжките на вратите;
- #PLUG: кабел за зареждане, съвместим с iOS и Android за гарантирана свързаност;
- #CARE: силиконов протектор за смартфон, разработка на марката Bone;
- #CHARGE: оригами мини автомобилче от френската компания Litogami. Автомобилчето се зареджа на дневна светлина и може да се движи до 25 минути между зарежданията;
- #PLAY: класическо мини автомобилче 1:43 за колекционерите на такива.

AMI ONE CONCEPT аксесоарите се предлагат онлайн в магазина Citroën Lifestyle.

AMI ONE CONCEPT ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Дължина: 2.50 м
Ширина: 1.50 м
Височина: 1.50 м
Диаметър на завой между стени: 8 м
Тегло: 425 кг

*Източник: www.citroen.bg Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Tesla

Tesla представи Model 3 Performance (Видео)

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA Seat

CUPRA показва нови Formentor и Leon на 29 април

Апр 23, 2024