Постижение: 1 млн. лева инвестиция в българския стартъп

Финтех компанията Payhawk.io ще разшири екипа си у нас и в Лондон
Обновена: 19 фев 2019 10:37 | 19 фев 2019 10:37,
11
Постижение: 1 млн. лева инвестиция в българския стартъп
Христо Борисов – съосновател на Payhawk.io

Българската финтех компания Payhawk.io привлече 1 млн. лева инвестиция. Това обяви за първи път нейният съосновател Христо Борисов в интервю за технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Организацията, която помага на малки развиващи се бизнеси в управлението на разходите им, е подкрепена от Eleven Ventures, както и от 8 експерти, доказали се в индустрията. Сред тях се нареждат Пери Блачър, който е финтех съветник на Google и старши съветник на Barclays UK, Марк Рансфорд, инвеститор и съветник на бързоразвиващи се финтех компании, съоснователите на Телерик Академия и Campus X Васил Терзиев и Светозар Георгиев, съоснователите на Management Financial Group Неделчо Спасов и Станимир Василев, както и Фарис Суарис и Павел Илиев, генерални директори на софтуерни компании.

Плановете на Payhawk.io са набраните средства да бъдат ползвани за удвояване на екипа, който в момента се състои от седем души, както и за привличането на кадри в офиса на фирмата във Великобритания. Там вече е започнало търсенето на експерти по продажбите, разкриха от компанията.

Новата инвестиция се случва на фона на други добри новини за стартъпа. На 29 януари тази година компанията получи признание за една от най-иновативните финтех компании в Европа по време на Paris Fintech Forum. Payhawk.io спечели стартъп събитие, организирано от Wirecard и Visa, след като се състезава срещу 50 компании от 18 европейски държави.

Основатели на Payhawk.io са двама българи - Христо Борисов и Бойко Караджов, бивши служители на Телерик. Те я създават през лятото на 2018 г., като с нея си поставят задача да помагат на малките бизнеси да работят по-ефективно.

"Целевата ни група  са малки и средни компании  в Европа", коментира Христо  Борисов, съосновател и главен  изпълнителен директор на Payhawk.io, в UpDate.

"Ползвайки Payhawk.io, компаниите могат да управляват своите разходи много по-разумно. Проблемът, който решаваме, е да помагаме на фирмите да си изкарват фирмени карти чрез нашия продукт, без да се налага да посещават банка. В реално време, когато се направят разходи с наша карта, ние директно уведомяваме картодържателя за тях".

Целият материал с Христо Борисов може да видите тази неделя от 19:30 ч. в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: PayhawkioХристо Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Samsung beepngo преди 5 години
А, работи ли с гифт карти в магазина? Дудуцииииииии! beepngoДа го видя, как прожектира картата през инфра ред. А?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко години финансираха друга българска компания с 3 млн лева или евро. Основателят беше на интервю при Милен Цветков, който вместо да го пита за технологията и развитието на компанията, го пита къде са парите, а момчето отговори, че парите в момента отиват за наемане на персонал, офиси, лицензи и прочие...- Че къв милионер си тогава бе ...Знам, че Цветков беше саркастичен, но реакцията на повечето хора, беше такава, само че без сарказъм. Тъжничку....
4
5
 
11
 
! Отговори
Eha преди 5 години
Идеята е те да имат сметка, в която ти си вкарваш парите и те ти изпълняват финансовите транзакции. Целта е да се скрият транзакциите, улесняване на разплащанията.Разбира се, ще трябва да им плащаш такса.Аз така го разбирам.Като им разгледаш фирмите на тези и ще видиш че са раздавани субсидии за техни бизнеси по 2 000 000 от държавата. Разгледайте тези собственици на Телерик и бая субсидийки от нашата държавица ще видите. Това се нарича свободна конкуренция....държавата да спонсорира частници
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветват фирми как да си харчат парите ! Е на тва мусе казва индустрия атлантипеска ! Тези стсртъпи ли са *** и ли са са просто и зм а мн ици и нищо повече.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на момчетата!Дай боже повече международни БГ фирми и смели български предприемачи и изобретатели. Време е да започнем и ние да им вземаме паричките, вместо да сме дамо консуматори на техните стоки.
1
4
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво е "финтех" и "стартъп"? Борянче, не всички говорим суахили, все пак.