7 храни, които изглеждат здравословни, но не са

Подсладено кисело мляко е едно от тях
19 фев 2019 08:46, Михаела Лазарова
0
7 храни, които изглеждат здравословни, но не са
Снимка: istock

Всеки иска да има слаба и стройна фигура. Постига се трудно, изискват се хранителни промени и много движение. Някои хора прибягват до диети за бързи резултати, които обаче също толкова бързо им връщат килограмите след това. Други пък посягат към така наречените „здравословни храни“, които можем да видим по щандовете на повечето магазини. Поставяме здравословни в кавички, защото това определение само по себе си не означава задължително, че даден продукт е наистина здравословен.

Има много храни, които биват обявени като здравословни, но всъщност не са и е добре да ги избягвате в името на фигурата и здравето си. Ето някои от тях.

Нискомаслени продукти

Обезмаслените или нискомаслените продукти се смятат за полезни, но това не е така. Мазнините са извлечени по фабричен път от тях чрез различни процеси, след което те биват запълнени с други съединения, които да поддържат текстурата, вкуса, аромата на продукта. Често това са подобрители, захари и консерванти, които имат не много полезно влияние върху организма.

Подсладено кисело мляко

Колкото и примамливо и здравословно да изглежда киселото мляко с плодове, овесени ядки или аромати, то не е такова. В тези млека се съдържат големи количества добавени захари, оцветители, ароматизатори, всичките вредни за здравето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари