Любими храни, които предизвикват образуването на целулит

Това са продукти със заместители на захар и подсладители
18 фев 2019 12:08, Михаела Лазарова
1
Любими храни, които предизвикват образуването на целулит
Снимка: pexels

Генетичната предразположеност, хормоналните нарушения, приемането на определени лекарства и разбира се начинът ни на хранене са само част от причините за поява на целулит.

Ако искаме да намалим портокаловата кожа е важно да редуцираме консумацията на алкохол, газирани подсладени напитки, сладкиши.

Към кои други храни е важно да сте с повишено внимание?

Продукти от бяло брашно

Продуктите с бяло брашно съдържат рафинирани въглехидрати, които в тялото се превръщат в захар, а след това в глюкоза. Тя от своя страна разрушава колагена и провокира образуването на целулита.

Продукти със заместители на захар и подсладители

Според специалисти, продуктите, които съдържат заместители на захарта, съдържат и много консерванти, които могат да повлияят на желанието ни да искаме още и още храни с нулева хранителна стойност. Също така, продуктите от изкуствен произход са по-трудни за обработка от тялото и лесно се превръщат в мазнини и портокалова кожа.

Соев сос

Ако вече по кожата ви има целулит, консумацията на соев сос може да увеличи неговата видимост. Тъй като повечето соеви сосове съдържат сол, тя от своя страна причинява излишно задържане на течности в тъканите, което влошава състоянието на целулита.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: диетакожацелулит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Bananarama преди 5 години
Ако не искате да имате портокалова кожа, яжте ананаси!