7 причини да не спите с домашния си любимец

Стафилококите дебнат отвсякъде, включително от домашните любимци
26
7 причини да не спите с домашния си любимец
Снимка: pexels

Да споделяш живота си с куче или котка е едно от най-прекрасните преживявания. Приятелството между хора и животни дава толкова силна безусловна любов, че е трудно да се обясни как изобщо е възможно това.

Допускането им в леглото ви нощем обаче може да крие доста по-големи рискове за здравето ви, отколкото предполагате.

Домашните любимци могат да са носители на различни инфекции и паразити, които да се окажат опасни за вас, още повече за децата ви, които все още нямат достатъчно добре изградена имунна система.

Спането с кучето или котката в леглото прави потенциалната вероятност да се заразите с опасна болест още по-голяма заради близкия контакт.

Защо не е добра идея да допускате животните си в леглото?

Може да се заразите с бубонна чума

Въпреки че се смята за преодоляна, чумата не е напълно изчезнала. В САЩ са регистрирани 23 случая на бубонна чума, предизвикана най-вече от котки в периода от 1977 до 1998 година. Това показват данни от изследване, публикувано в сайта на Американската национална библиотека към Медицински национален здравен институт.

Паразити

Случва се домашните животни да са носители на паразити без стопаните им да подозират и въпреки прегледите от ветеринар. Най-често срещани сред тях са плоските червеи (тенията е една от тях), кръглите червеи, анкилостомата, живееща в стомашно-чревния тракт и други.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Котката ми спи по често при мен от колкото жената!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи глупости ей. Червени имали, хаха абсолютни нелепици!!
11
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Когато децата ми бяха бебета, котаракът се промъкваше вечер в кошарката. До 3 години не се и закашляха даже. А предишният ни котарак спеше при нас и ни липсваше, ако решеше да прекара нощта другаде. Само при секс понякога е неудобно...в някой момент върху теб неочаквано да се метне котка :)))
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Михаелчето дали ще да е чула нещо за имунитет, и че тъкмо докторите, преди да им се роди, си взимат я куче, я коте - не само да им мърка и да се глезоти, но и да учи хората на милост и нежност.Ваксиниран и добре поддържан сладур вкъщи е много по-чист и по-полезен за здравето от повечето навлеци наоколо.
9
1
 
12
 
! Отговори
Бубонната Чума преди 5 години
Не съм в Индия и Пакистан.Идвам от Крушовица на бяла кобила.На когото му е мъчно за мен, да заповяда на "Позитано" 20, там имам приемни часове.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ама сте т-ъ-п-ииииииБубонната чyма не е изчезнала все още има единични случай в страни като Индия и Пакистан, ама то там какво ли няма...
7
3
 
12
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Михаелче, земи си един породист Дог, мъжки, много ще ми благодариш за съвета.
6
7
 
13
 
! Отговори
Ама сте т-ъ-п-ииииии преди 5 години
По-голяма тъпотия не бях чела! Бубонна чума?! Авторите на статията знаят ли кога е бил последният случай на тази болест? От 60 години имам котки, а дъщеря ми от раждането си - вече е на 38. Освен много радост, забавление и някоя и друга мишка котките ни не са ни донесли нищо друго! :)
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
-Дядо Попе, грешно ли е да се спи с чужда жена?-Не е грешно, чадо, ако спиш,ама вие не спите...----Така и с домашните любимци.А само преди 70-100 години, малките деца са си играли полуголи, само по една ризка, на торището, и покрай домашните животни.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а със съпруга /съпругата / как стои въпроса ? ...или то за мебелите в къщи не се отнася, само за любимците ?
3
14
 
4
 
! Отговори
Про-рок преди 5 години
Не бива да спите с животни. Бог ще ви накаже, скотоложци. Такива едно време са били убивани с камъни. Кайте се и четете Светото писание. Там е отговорът на всеки въпрос.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мише, пак се отклоняваш от линията. Остави домашните любимци, здравословното хранене и т.н. Върни си се в своите води: Пиши нещо за вагините, за фалосите, за взаимоотношенията между тях, за различните видове конфигурации при социалните им контакти... :)
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХахКато почнете да си хъркате, това вече няма да е точно така...