5 симптома, че прекалявате с тренировките

Чувствате болка, липса на енергия...
1
5 симптома, че прекалявате с тренировките
Снимка: istock

Това че сте решили да тренирате и да не губите мотивацията си е прекрасно, но здравословно ли се отразява този факт на вашето тяло?

Понякога допускаме грешки, когато правим упражнения, които оказват негативно влияние върху организма. В такива моменти е добре да се вслушаме в сигналите, които тялото ни изпраща и да преосмислим подхода си.

Ако изпитвате следните симптоми, значи прекалявате с тренировките и трябва да намалите малко темпото, но без да се отказвате.

Имате силни мускулни болки

Мускулната треска е напълно нормална след тренировка или след включването на ново упражнение в рутината ви, което е провокирало дадена мускулна група по нов начин. Ако обаче болките са твърде силни и не стихват на следващия ден, има вероятност да сте скъсали мускулни влакна. Пренапрягането на мускулатурата прави тренировката вредна. Освен това в тялото възникват локални възпаления, които изтощават организма и правят възстановяването по-бавно.

Чувствате се изтощени, а не заредени с енергия

Упражненията трябва да ви енергизират, а не тъкмо обратното. Кой би желал да жертва тонуса си в името на красива фигура! Ако през цялото време сте изпити и нямате желание да правите каквото и да е различно от това да легнете и да си почивате, значи нещо не е наред. Прекалили сте с интензитета на тренировките, което е довело до загуба на важни минерали, електролити, а дори е възможно тялото ви да е започнало да разгражда протеини от собствената си мускулатура, за да осигури енергия. Намалете темпото. Опитайте да редувате интензивни тренировки с йога например или задължително почивайте един ден преди следващата тренировка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всеки фитнес има "доктори", които дават за пийване едни неща и край на мускулната умора и изтощението.