Пийте чай улонг (оолонг) за отслабване

Стимулира абсорбирането на полезните мазнини
7
Пийте чай улонг (оолонг) за отслабване
Снимка: Istock

Чаят улонг или оолонг (oolong tea, англ.) е екзотична напитка от Китай, която има прекрасни свойства и е много полезна за здравето. Предназначена е да се пие без добавки и подсладители, тъй като така организмът усвоява голяма част от неговите полезни вещества.

Китайците вярват, че чаят улонг помага в отслабването и поддържането на здравословно тегло. Този чай се използва в китайската народна медицина заради доказаното му богато наличие на антиоксиданти, полифеноли, аминокиселини, флавоноиди, които вкупом имат чудесни предимства.

Ускорява метаболизма и увеличава разхода на енергия

Колкото повече калории изгаряме на ден, толкова по-бързо виждаме резултатите от диетата и упражненията. Така подобряваме шансовете си за намаляване на обиколката на талията. Улонг помага за отслабване, защото ускорява топенето на мазнините.

Помага при чернодробна стеатоза

Омазняването на черния дроб или стеатоза според медицинската терминология, е състояние, което за съжаление се наблюдава много често и то не само при затлъстели хора. Най-често се дължи на нарушена мастна обмяна, причиняваща поява на омазнени участъци от чернодробната тъкан, причинени от отлагане на триглицериди в нея. Това затруднява работата на този важен орган.

Консумацията на чай от улонг помага за намаляване нивата на триглицеридите, холестерола и подобрява липидния профил. За щастие стеатозата е обратим проблем, който може да се редуцира с помощта на подходяща диета и чай от тази прекрасна билка. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: диетаотслабванечайове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
arg преди 5 години
Яжте по 20 понички на ден пък да видим дали тоя чай ще помогне.
5
2
 
4
 
! Отговори
Сланина преди 5 години
Енергията трябва да се пести, не да се изразходва. Подкожните мазнини са чудесно средство за пестене на средства от сметките за ток и за дебели дрехи през зимата.Ако не плувате добре, няма да се удавите лесно. Умерено голямото шкембе осигурява подходящ баланс на масите при слизане по стълби, за качване, все пак, е добре да се ползва асансьор, ако работи.
4
5
 
1
 
! Отговори
Луцифер преди 5 години
Предпочитам чай от твърд алкохол
3
2
 
17
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
...Вземете по една мотика и копайте. По 8 ч. на ден. От пролетта до края на лятото. Накрая, не само мазнини няма да имате, а и душа. Е, някои загубата на душата я постигат и без копане, ама тук за загуба на мазнини се говори...
2
2
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Добре колега. А за фътбърнъритр ко ша каиш?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ускорява метаболизма и увеличава разхода на енергия"Една гаща плява. Тичам 1 час и горя 560kcal. Пия чай 'оолонг'. Тичам 1 час и? Отново ще изгоря 560kcal. Едно и също количество работа от мускулите гори едно и също количество енергия, независимо какво пиете. Дали ще гориш мазнини зависи най-вече дали преди бягането(или каквото и да е) си се наблъскал в въглехидрати или не.Ако нямаш въглехидратчета, с чай или без чай - организма ще посегне към мазнините.