Мечтаната първа работа за младежите: Зад бюро, в сферата на услугите

Повечето от тях търсят и гъвкаво работно време
30 яну 2019 15:45,
92
Мечтаната първа работа за младежите: Зад бюро, в сферата на услугите
Снимка: Pixabay

Младите хора у нас искат първата им работа да бъде в офис, а над 60% от младежите търсят развитие в сферата на услугите.

Първата работа за един млад човек е важна за цялостното му кариерно развитие – чрез нея той придобива своите първи впечатления за света на възрастните, обучава се и вижда своите силни и слаби черти.

Още по темата

Затова е от изключително значение първата сфера на работа да е добре подбрана. Над 90% от младите смятат, че е важно да работят по специалността, която са учили в хода на своето образование, сочи представително проучване на международната аутсорсинг компания "TELUS".

"Основен стимул за младите служители е заплатата, както и гъвкавото работно време", коментира Кристина Кънева от "Gemius Bulgaria", компанията провела проучването.

По нейни думи близо 90 на сто от интервюираните са съгласни да работят през уикендите, а едва 3.4% не са. Само 9.2% не са сигурни какво работно време им е удобно.

Родителите – без вяра в способностите на децата си

"С изключение на работата в екип, родителите нямат доверие на младите хора, че знаят как стават работните процеси", обясни още Кънева.

Най-малко доверие възрастните имат в знанията на рожбите си при сключване на договор.

Въпреки това 83% от анкетираните имат подкрепата на своите родители да работят и учат едновременно, а едва 12% смятат, че двете неща не се съчетават. 84% от възрастните също подкрепят идеята за гъвкаво работно време.

Проучването е проведено сред 200 респонденти на възраст между 16-19 години, а анкетираните родители са майки и бащи на хора в същите възрастови граници. Участвалите градове са 6.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.