Opel Stock

Новото Renault CLIO: Символ на едно ново поколение

Новото Renault CLIO: Символ на едно ново поколение

Новото Renault CLIO: Символ на едно ново поколение

Реклама Opel Stock
Renault представя новото CLIO, петото поколение на емблематичния модел, от който са продадени около 15 милиона броя. Лансирано през 1990 г., Clio се превръща в най-продаваният модел на Groupe Renault в световен мащаб. Clio е любимият автомобил на френското население повече от всеки друг модел и дори се издига до челното място в “B” сегмента в Европа от 2013 г. насам. Забележителното представяне продължава и продажбите на Clio нарастват всяка година от 2012 до 2018 г.

По-модерно и атлетично, новото Renault CLIO черпи от ДНК-то, на което дължи своя почти 30-годишен успех. Моделът надгражда силните страни на всяко от четирите предходни поколения, отваряйки нова и дългоочаквана глава в една славна история.
• Както при първото поколение, то „притежава всички качества на велик автомобил“. Подобно на модела, лансиран през 1990 г., новото Renault CLIO съдържа технологии, налични в автомобилите от по-висок клас като Megane и Espace.
• От второто поколение моделът е приел изключително високите стандарти по отношение на простор и комфорт.
• Също като третото поколение автомобилът въвежда нова ера по отношение на усещането за качество.
• От четвъртото поколение новото Renault CLIO наследява впечатляващ дизайн, вдъхновил цялата гама на Renault и превърнал се в истинска запазена марка.

Проектирано въз основа на принципа „еволюция и революция“, новото Renault CLIO пренаписва правилата с по-зрял дизайн на купето и изцяло обновен интериор. С по-изваяни линии и по-изявена предна част, новото Renault CLIO излъчва повече стабилност и модерен стил като същевременно остава разпознаваемо. Отвътре, революцията е поразително отличима. Интериорът с изцяло нов дизайн е вдъхновен от по-високите сегменти както по отношение на усещането за качество, така и по отношение на наличните технологии. Тези предимства облагодетелстват пътниците, предлагайки им по-голяма практичност и лесна употреба.

„Петото поколение CLIO е много важно за нас, тъй като е най-продаваният модел в своя клас и вторият най-продаван автомобил в Европа от всички категории, взети заедно. Clio е емблема и най-новият модел съдържа най-доброто от предишните поколения. Екстериорният дизайн на четвъртото поколение Clio спечели нашите клиенти и продължава да го прави и днес, затова решихме да запазим това ДНК и същевременно да добавим модерен стил и елегантност към новия модел. Интериорът е претърпял истинска революция със значително подобрение в усещането за качество, повече изтънченост и технологии. Това е най-доброто Clio досега.“
Лорънс ван дер Акер, старши вицепрезидент, Корпоративен дизайн

Новото Renault CLIO е водещ елемент в стратегическия план на Groupe Renault „Drive the Future (2017-2022)“. Представен през есента на 2017 г., планът има три ключови цели:
• Електрически: до 2022 г. Groupe Renault ще предложи 12 електрифицирани модела в своята гама. Новото Renault CLIO ще бъде първият със своя хибриден двигател E-Tech, базиран на технология, разработена от Renault.
• Свързани: също до 2022 г. компанията цели 100% свързани автомобили, лансирани на ключови пазари. Новото Renault CLIO перфектно илюстрира това с новата си свързана мултимедийна система, разработена от Алианса.
• Автономни: до 2022 г. Groupe Renault ще продава 15 модела, оборудвани с технологии за автономно управление. Новото Renault CLIO ще бъде пионер в това отношение посредством системите в помощ на водача, водещи до автономно управление.

Новото Renault CLIO е в основата на стратегията, насочена към увеличаване на синергиите в Алианса. Тази стратегия разчита главно на развитието на споделените технологии и използването на нови платформи, като платформата CMF-B, върху която за първи път ще бъде изградено новото Renault CLIO и неговата нова електрическа и електронна архитектура. По този начин платформата може да интегрира най-новите технологии, за да отговори на новите пазарни изисквания.

Начело на ново поколение модели Renault, новото Renault CLIO се предлага и с ново ниво на оборудване R.S. Line, вдъхновена от Renault Sport.


Новото Renault CLIO предизвиква революция в интериора

Усещането за качество и ергономичност на позицията на шофиране са зададени като приоритети за екипите по интериорен дизайн на новото Renault CLIO. Купето придобива ново измерение по отношение на усещането за качество, благодарение на фините материали, мекото покритие на арматурното табло, панелите на вратите и канта на централната конзола, прецизно обработените облицовки и покрития. С по-компактен дизайн с цел да се освободи пространство и да се интегрират повече автомобилни технологии, изцяло новият „Интелигентен кокпит“ на новото Renault CLIO е фокусиран върху водача. Вълнообразната форма засилва впечатлението за широчина. Оборудван с най-широките дисплеи в сегмента, той осигурява модерна ергономичност за всепоглъщащо усещане при шофиране. Новото Renault CLIO прави също широко достъпни уникалните за сегмента иновации, сред които електрическата паркинг спирачка, особено полезна при градско шофиране.

Мултимедиен дисплей
Ключов компонент на „Интелигентния кокпит“, 9,3-инчовият мултимедиен дисплей (два пъти по-голям от 7-инчовата версия) е най-големият досега в модел на Renault. Вертикалният, леко извит екран, вдъхновен от този на Espace, визуално увеличава арматурното табло, придава на купето по-съвременен вид и подобрява видимостта на екрана. Обърнат към водача, екранът с новата свързана система EASY LINK съдържа всички характеристики на мултимедийната, навигационната и информационно-развлекателната система, както и настройките MULTI-SENSE.

Цифрови измервателни уреди
За първи път новото Renault CLIO е оборудвано с цифров екран, заменящ традиционния аналогов дисплей. Технологията е заимствана директно от по-високите сегменти. С размер от 7 до 10 инча, TFT екранът може да се използва за персонализация на усещането при шофиране по много интуитивен начин. 10-инчовата версия ще включва GPS навигация на дисплея. С двата си 9,3- и 10-инчови екрана новото Renault CLIO може да се похвали с най-големите екрани в своя клас.

Арматурно табло
Особено внимание е обърнато на качеството на изцяло обновеното арматурно табло на новото Renault CLIO. То е разделено на три части: горен панел с покритие от пяна, централен панел с покритие и възможност за персонализация и долна част, в която са поместени функционални компоненти като жабката. Вълнообразната форма на арматурното табло придава допълнителна визуална широчина на кокпита. Това впечатление се подсилва още повече от хоризонталните форми на централните и странични въздуховоди. Специално внимание е отделено на ергономичността под централния екран с бутони тип „клавиши на пиано“ и бутони за управление на климатика с директен достъп за по-лесна употреба от страна на водача.

Волан
Новият по-елегантен волан има по-компактен дизайн в сравнение с предходния модел, подобрявайки видимостта на арматурното табло за водача. Той е оборудван с нови бутони за управление със задна подсветка и повече функции и допринася за подобреното усещане за качество със своето покритие от сатиниран хром.

Централна конзола
Централната конзола също е ключов компонент от “Интелигентния кокпит” на новото Renault CLIO. Разположена по-високо за подобрена ергономичност, тя съдържа по-къс скоростен лост, предлагащ естествен и удобен захват. Облицовката на централна конзола може да бъде персонализирана в зависимост от цвета на интериорния дизайн и съдържа специално осветление на външния кант. Изключително практичните отделения за съхранение на вещи, включително зона за безжично зареждане на смартфон, вградени в долната част на конзолата, улесняват живота на пътниците.

Седалки
Новото Renault CLIO е оборудвано със седалки, типични за модели от по-висок клас. Те осигуряват по-добра опора, благодарение на по-дългата основа на седалката и по-обгръщащата форма. Техният полумек гръб значително увеличава пространството за коленете за пътниците на задните седалки, а новите по-тънки подглавници във формата на запетая подобряват видимостта отзад и създават по-силно усещане за простор у пътниците на задните седалки. Обърнато е особено внимание при избора на материали, както при арматурното табло. Това също допринася за подобреното усещане за качество на борда. Седалките са също по-ергономични и по-лесни за употреба, благодарение на по-достъпните бутони.

Панели на вратите
Панелите на вратите на новото Renault CLIO се предлагат и с облицовка от меки материали, уникални за сегмента. Облицованите панели, както и подлакътниците, съдържат големи освежени вложки от гама налични цветове и десени. Вложките са също с меко, недиректно, дифузно осветление.

Персонализация
Всеки собственик на новото Renault CLIO може да създаде автомобил по свой образ, благодарение на гама пакети за персонализация, като избере външния вид на централната конзола, арматурното табло, панелите на вратите, волана и подлакътниците. Клиентите могат да избират от цели осем цветови комбинации за интериора и да се възползват от иновативно предложение за персонализация със специални цветове за линията, формирана от въздуховодите, простираща се по цялата ширина на арматурното табло. Новото Renault CLIO е налично също с амбиентно осветление в осем различни цвята.

*Източник: www.renault.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024