Mercedes-Benz ще представи най-безопасния автомобил

Концептулият ESF трябва да бъде готов до края на годината
29 яну 2019 13:00, Красимир Ангелов
14
Mercedes-Benz ще представи най-безопасния автомобил
Снимкa: Mercedes-Benz

Германският производител Mercedes-Benz подготвя концептуален модел, оборудван с високи техннологии за безопасност и изкуствен интелект, които ще го направят на практика "неубиваем", твърди шефът на отдела за изследвания и разработки на компанията Ола Калениус пред изданието CarAdvice.

"Новите технологии ще превърнат този автомобил в практически неуязвимо транспортно средство. Той ще получи интелектуална технология, която постоянно ще повишава нивото на безопасност на водача. Системи като автономно движение и допълнителни асистенти на шофьора ще намалят броя на пътно-транспортните произшествия, защото всички те се случват по вина на човека зад волана", коментира Калениус.

Топ-мениджърът допълни, че повечето технологии от бъдещия концепт ESF на практика са напълно готови и ще могат съвсем скоро да се появят в бъдещите серийни модели на Mercedes-Benz.

"Изкуственият интелект е основна част от безопасността на автомобилите на бъдещето. Транспортните средства ще събират данни от движението и ще съхраняват с централен сървър, като това ще помага на всеки един водач. Нашият концепт ще има и 3 нови технологии за защита на пасажерите, като целта е те да не получат никакви наранявани при евентуален инцидент", обясни Калениус.

Очаква се концептуалният модел на Mercedes-Benz да бъде представен в средата на годината, но не е изключено това да стане и на автосалона във Франкфурт през есента.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автомобили ГФР правеха докато имаше ГДР.След това се изложиха.Днес прочетох шокираща история.Богат естонец купил ново БМВ за 122000 евро и за изминати 54000 км има 12 повреди,включително двигателят му е сменяван.Днешните автомобили нямат и един процент от здравината на онези от преди 30 години! Като гледам как се повреждат служебните ни автомобили ме е страх да си купя нещо по ново.Ужас!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""Новите технологии ще превърнат този автомобил в практически неуязвимо транспортно средство."Докато не си намери хакера, дето ще ги гътне всички до един, барабар с псажерите и шофьорите, когато си пожелае!!!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Бай мутрак преди 5 години
Дайте го към бг да си го купя тоя красавец да видите колко безопасно ще летя с него.
8
2
 
4
 
! Отговори
татул преди 5 години
Ителект.Репатраците ще се нагушат,щото като изгори платка и...палатка.Защо е наобиколен от хора с лява резбова наклонност.Сигурно гернанецаси мисли,че човечеството,взима милиони и ще им купува ***.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този оранжевият модел мерцедес от 60-те години с конските фарове беше истинска класика. Стабилен на пътя мека возия и повече от 150 неможеше да вдигне. Кола за нормални хора а не за самоубиици. Кавито и технологии да измислят задкормилното устройство никога немогат да го заменят. Видяхме този интелект как катастрофира в Кравария.
6
2
 
3
 
! Отговори
Стилиян преди 5 години
И като стане инцидент не дай си Боже , кой е виновен автомобила "изкуствения интелект". Интересно бъдеще ни очаква направо не ми се мисли.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЕДОСЕГАЕМИ НЯМАКамионът също може да си намали скороста и да не "изпуска завоя"
4
3
 
5
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Доколкото разбирам, смятат да направят спрял автомобил!
3
2
 
11
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Оранжевото возило на снимката зад новата глупост е върха! - Когато колите бяха коли, и когато Мерцедес си беше Мерцедес!
2
1
 
5
 
! Отговори
-|- преди 5 години
...концепт... - каква хубава думичка.
1
4
 
9
 
! Отговори
НЕДОСЕГАЕМИ НЯМА преди 5 години
Чета и не вярвам на ушуете си "Новите технологии ще превърнат този автомобил в практически неуязвимо транспортно средство."Пимер: остър завой, в насрещното камион, по редица причини шофьора на камиона изпуска завоя и рязко навлиза в насрещното, където в в този момент се движи мерцедеса, мерцедеса влиза под камиона. Точка. Или пък заледен и хвъзгав участък от пътя...Няма неуязвими! Инак е много добре развитието на технологията и искиствения интелект да помагат, колкото може повече.