New Dacia Duster

Porsche Taycan ще предлага три години безплатно зареждане и по-бързо от всеки друг електромобил - видео

Porsche Taycan ще предлага три години безплатно зареждане и по-бързо от всеки друг електромобил - видео

Porsche Taycan ще предлага три години безплатно зареждане и по-бързо от всеки друг електромобил - видео

Реклама Honda ZR-V
В гена на марката Porsche е пъргавината. Това ще остане и в гена на първия електромобил на компанията - Taycan, чиито продажби трябва да стартират тази година. Но моделът няма да е само бърз и пъргав – той ще предложи и най-бързото презареждане на акумулатори в електромобил до момента.

Клаус Целмер, шеф на Porsche Cars North America, сподели пред агенцията Bloomberg: “Да скокнеш от 0 до 100 км/ч за по-малко от три секунди вече не е нещо изключително, след като и другите го правят. Има обаче фактор, който започва да придобива голямо значение – времето за презареждане на акумулаторите.”

И наистина, това става все по-важен момент в експлоатацията на прииждащите на пазара електромобили. Не по-малко важен нов фактор е пробегът с едно зареждане и тук Taycan също е добре – показателят му от 505 км е равен с този, който предлагат от Tesla.



За целта Porsche e развил Taycan да ползва 800V батерия, която може да поеме 350-килоВатово зареждане. А това от своя страна осигурява пробег от 100 км със зареждане от само четири минути! Volkswagen има поделение с име Electrify America /електрифицирай Америка/, което планира направата на мрежа от 300 зарядни станции по магистралите, която трябва да заработи от 1-и юли, а до края на 2020-а, 120 дилъри на Porsche в Щатите трябва да имат на териториите си подобни зарядни.

За сравнение – суперзарядните на Tesla ползват 120 кВт и осигуряват 80% заряд на акумулаторите за половин час, което пък е равно на пробег от 400 км. От Porsche обещават същото и дори по-добро като постижение за същото време. Естествено, трите години безплатно зареждане на Taycan са включени в цената му, която още не е обявена.

Независимо от това тези три години плюс славата на марката дават основание на немците да предизвикат сериозно Tesla на пазара. Засега водещата американска компания е недостижима от конкуренцията, заради техническото си превъзходство, стила и статута на първопроходец в сектора. Но Porsche вечесе очертава като много добре екипиран и предизвикващ американците боец с шансове да свали Tesla от “трона” при електромобилите. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024