New Dacia Duster

Всъдеходният вариант на Ceed ще се казва Kia XCeed

Всъдеходният вариант на Ceed ще се казва Kia XCeed

Всъдеходният вариант на Ceed ще се казва Kia XCeed

Реклама Honda ZR-V
Бъдещият модел известен доскоро като Ceed SUV е вече близко до световната си премиера. Вече е известно и неговото име в гамата на Kia - XCeed. Не още ясно, обаче, дали KIA ще го обяви като кросовър или пък като хечбек с повишена проходимост. Но при всички случаи той ще влезе във фамилията Х, в която досега има един хечбек и две комбита - SW и ProCeed.

На снимката редом с камуфлирания нов автомобил на корейците се вижда паркетникът Volkswagen T-Roc. Той е бил избран като модел за сравнение с новата им кола по време на зимните й тестове. Освен него като съперници на пазара на Xceed се сочат Ford Focus Active и неизвестно защо Subaru XV.

XCeed може да се хареса на тези фенове на марката за които Stonic е малък, а Sportage е прекалено голям. Компактният Niro пък може да ги смущава, че може да бъде само в хибриден или напълно електрически варианти, докато Soul е с прекалено предизвикателен външен вид. Добавянето на колата в крос-версията фамилия на марката е своего рода извинение за отсъствието в сегашното поколение на модела на триврат хечбек.

Защо XCeed, а не Ceed X-Line? Вероятно, така производителят иска да подчертае, че за разлика от обикновения хечбек, нещата няма да опрат само до добавения пластмасов външен кит. Новост са преработената задна стойка на покрива и багажният отсек. С моторната си гама XCeed ще повтори тази на хечбека – от агрегата 100 к.с. 1.4 л до турбото 1.6 л с 204 “кончета”, плюс дизела 1.6 в различни варианти. За съжаление, навярно няма да видим пълно задвижване като опция за колата.

Трябва да хванем шанса за увеличаване на продажбите, но трябва и да променим за това рецептата с друго, по-актуално предложение” - споделя вице-президентът на KIA по маркетинг Артур Мартинс.- “Защото публиката вече свикна да вижда и търси разнообразни варианти на кросовъри”. ,

Какво ще ни предложи компанията в тази посока ще разберем при всички случаи тази година. Според корейски колеги, автомобилът ще има премиера по време на автосалона в Женева, докато европейски източници сочат като място за това автосалонът във Франкфурт. Има вариант и с прескачане на автосалоните като дебют и с представяне на модела на друго място през лятото. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Renault

Новото Renault CAPTUR с премиера след седмица

Мар 27, 2024