New Dacia Duster

Polestar и Google ще направят Polestar 2 наистина уникален

Polestar 2

Polestar 2

Реклама Renault Arkana
Благодарение на сътрудничеството и съвместната си дейност с Google, вторият автомобил на новосформираната луксозна марка Polestar- Polestar 2, се очертава да бъде наистина уникален. Това му качество няма да бъде свързано с факта, че той ще бъде 100% електрически, нито с този, че ще бъде в състояние да измине около 500 километра с едно зареждане на батерията си.

Уникалното при Polestar 2 ще бъде това, че ще бъде първата кола в света, в която ще има пълна софтуерна интеграция на продуктите на Google, в това число Google Maps, Google Assistant и други, както и функционалност за обновяване на интерфейса и приложенията по интернет. Точно както се случва с нашите смартфони, използващи операционната система Android разбира се.

От Polestar анонсират също така, че бордовата система на Polestar 2, в това число и специално разработеният и структуриран неин интерфейс, ще разполага с разнородни други приложения, услуги и технологични решения, на които потребителите са свикнали да разчитат именно благодарение на мобилните си телефони. Основен акцент при електромобила ще бъде и пълната интеграция на виртуалния асистент на Google, който ще бъде в помощ както при желание от страна на потребителите да регулират интериорната температура, така и при избор на песен, ресторант, упътване и други.

Друга интересна новост при Polestar 2 ще бъде възможността за замяната на стандартните автомобилни ключове с достъп до превозното средство благодарение на собствения мобилен телефон. От компанията коментират, че система ще бъде в състояние да регистрира приближаването на собственика и автоматично ще започне да "събужда" колата, стартирайки частично бордовата апаратура и показвайки заряда на батерията и възможният пробег. Следваща стъпка по стартирането на електромобила се активира след регистрирането на сядане в седалката на водача, а задвижващата система се задейства след натискането на спирачния педал и превключването на контролера в режим на потегляне. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024