Opel Stock

Skydancer представи първият кемпер кабриолет - видео

Skydancer представи първият кемпер кабриолет - видео

Skydancer представи първият кемпер кабриолет - видео

Реклама Opel Stock
През 2014-а беше представен кемперът Skydancer 7.5, нa базата на стар Mercedes Atego. Интересната подробност на преработката беше подвижният частичен покрив над предната му част. Този проект наистина впечатли феновете на кемперите, но след това почти пет години около този проект нямаше никакви новости и той като че ли си остана прототип без бъдеще.

Нещата, обаче се промениха в началото на тази година, когато беше показан изцяло нов кемпер кабриолет Apero, развит на базата на Fiat Ducato. Новата машина е напълно завършена, удобна, практична, комфортна, има подвижен покрив и предоставя достатъчно вътрешно пространство за четирима.

Естествено, имайки предвид първата част на определението на модела, не може да се очаква, че втората му част ще наложи представа за аеродинамичен и спортен стил, характерен за двуместните кабриомашини. Предната част на иннтериора на кемпера е повдигната нагоре и предлага четири комфортни седалки за пътниците, докато назад се слиза по лека стълбичка и се влиза в жилищната част на машината, започваща зад предните колела.



Основната и интересна част в дизайна на кемпера е подвижният покрив задвижван с електромотор, който може да стои отворен както при паркирано положение, така и при движение. Под него са четирите места отпред, снабдени със сгъваеми масички. Това не е само кокпитът на кемпера, но и тераса за къмпинг или място за нощна “обсерватория”. Шофьорската седалка и пътническата до него могат да се въртят около оста си, когато двигателят е загасен, но при запалването му автоматично заемат положение напред.

Освен през малката стълбичка от “капитанската палуба”, пътниците могат да влизат в кемпера и през странична врата. Така се влиза в стилна, модерна и комфотна кемпер кабина. Там е разположено главното легло с размери 200 на 140 см, което е леко повдигнато нагоре, над багажник, достъпен отзад. Тое заобиколено с прозорци от три страни.



В средата на кемпера е разположена банята с тоалетна, душ и сгъваема мивка, докато кухненският блок е разположен между вратата и леглото и предлага газова печка и мивка. От другата страна е наместен висок 145-литров комбиниран фризер-хладилник. Четирите предни места лесно се превръщат във второ легло, осигуряващо преспиването и на другите двама пътници.

Apéro има стандартен газов отоплител- бойлер Truma Combi, 90-литрови резервоари за прясна и използвана вода, кожени седалки и тапицерия на кокпита, а задният багажник под основното легло е достатъчно голям за да побере велосипеди или скутери.

Машината е развита на 3.5-тонното шаси Ducato, масата й е 3080 кг, заредена с вода и газ. Габаритите й са 7 x 2.2 x 3 метра, а цената която й се търси е €128 520. Двигателят е турбодизел 2,3 л, 148 к.с. Fiat Multijet, а от Skydancer обещават възможност и за бъдеща електрическа версия. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024