Facebook и Twitter знаят кой си... и без профил!

Могат да предскажат с 95% точност какво би публикувал
22 яну 2019 14:45,
39
Facebook и Twitter знаят кой си... и без профил!
Снимка: pixabay

Facebook и Twitter могат да изработят и изчислят огромни подробности за личния ви живот, дори и никога да не сте ги ползвали, според ново изследване на учени от университета Върмонт и Университета на Аделаида.

С други думи - възможно е да се предскаже какво бихте казали, само чрез вглеждане в профилите на хората, с които излизате.

Изследването подкопава идеята, че личният избор е централна част на неприкосновеността на личния живот и че е възможно самостоятелно да се откажете от проследяването и събирането на данни от социалните мрежи.

Учените установиха, че е възможно да се използват съобщенията от осем или девет контакта на даден човек, за да се предскаже с 95% точност какво би могъл да публикува той по-нататък.

Това ни свежда до мисълта, че създаването на акаунт в социална мрежа като Facebook наистина означава, че предавате данни и за вашите приятели, пише Independent.

"Няма място за скриване в социалните мрежи", казва Люис Мичъл, съавтор на новото проучване.

Изследователите всъщност показват, че съществува математически лимит за това колко от предсказуемата информация за дадено лице може да се изчисли в социална мрежа. Но няма значение дали тази информация е предоставена от самото лице, или от някой друг.

"Не контролираме сами поверителността си на социалните медийни платформи", казва професор Джим Багроу.  "Вашите приятели също имат думата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
пол преди 5 години
Надявам се да са регистрирали че съм прочел тази статия и засекли местоположението ми, а какво да кажем за Чичко Гугал, той дори е по напред с материала в светлини години.
33
1
 
1
 
! Отговори
някой си преди 5 години
До Само си представетеРазбира се. На евреите това им е най-интересно - да ви слушат разправиите.
32
0
 
7
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Ало номера 31 и 32 внимавайте какво пишете! ЦРУ и МОСАД слушат и записват. После да няма Новичок по дръжката на входната врата!
31
3
 
10
 
! Отговори
добро утро преди 5 години
балъци спомнете си старата хубава Американска поговорка: Само сиренето в капана е безплатноследващия *** когато евреите ви предложат нещо безплатно - спомнете си за сиренцето и капана
30
3
 
10
 
! Отговори
Само си представете преди 5 години
какво знаят за вас евреите !?евреите четат и слушат разговорите на дъщеря ви с приятеля иевреите слушат и четат интимните разговори с жена ви и с родителите ви НИКОГА !за цялата история на човечеството не е имало нищо по отвратително от "новия световен ред" на юдо-масоните !!!!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казва един авер " За да разбереш що за стока са роднините ти стани с тях приятел в фейса"
28
1
 
2
 
! Отговори
смях до 20 преди 5 години
Отличен коментар. Отличен. Най - потресаващото от следенето на хората, според мен, е че няма нищо за следене. Само различни нюанси на вкусовете.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Замисляли ли сте сене ползвайте Гугъл плей и НИКОГА ! НИКОГА! НИКОГА! не "синфронизираите" телефона си с Гугъл !!!---даже не знам какно е това!
26
3
 
5
 
! Отговори
смях преди 5 години
Аз също мога да да предвидя в 95% от случаите кой какво ще напише по дадена тема, ако му имам предните 100 поста. Стандартното ***/***, всички са виновни, аз никога не греша. Всички крадат, аз също, но мойто е различно. Бойко Иван Костов и *** са виновни. Гейовете и джендърите също са виновни. Виновни са и националистите, които са фашисти. И тва е. Все едно и също навсякъде.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затуй - никакъв сураттефтер, телефона - Сименс А35, в интернет - през виртуална машина с уиндоус ХР , през 2 ВНП-а и режим инкогнито на браузераза , за ликвидиране задаването на бисквити, със добра защитна стена и без антивирусна - и тя праща яко )
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко там може да бъде използвано като самопризнания, сега вече и по приятелите ще ги охарактеризират.
23
1
 
8
 
! Отговори
Замисляли ли сте се преди 5 години
*** мозъци какво има в Гугъл за вас !?че там са ви всички имеили, телефонни номера, пароли, снимки, СМС-и ....НИКОГА ! НИКОГА ! НИКОГА !не ползвайте Гугъл плей и НИКОГА ! НИКОГА! НИКОГА! не "синфронизираите" телефона си с Гугъл !!!
22
2
 
6
 
! Отговори
ЕТО ЗА ТОВА преди 5 години
аз не ползвам тези създадени от юдо-масоните средства за контрол, манипулация и шпионаж !!!
21
3
 
9
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Най е подозрително, когато мямап профил във Фейса. Те подслушваха Меркел, включиха телефона на Бойко Борисов преди години и се чу пускането на водата в тоалетната. Какво остава за другите и когато решат да те проследят. Когато си включа телефона на село ме намират с точност 150 м, в града с точност 10 метра, на Камчатка ме намерха с точност 1 метър. Зависи от важността на обекта , който набюдават. С радост ще си спомняме за времето когато ни наблюдаваще прословутия : "Шести отдел"Бяхме свободни
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Честния човек е открит, познава се по делата и се общува лесно. Той е точен към него и околните.---Честният човек въобще може и да не е открит! Нищо общо няма между честност и откритост!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ви задължава да използвате Fcebook, интернет или каквото и да е. Само до преди 100 г е нямало масово електричество. Спрете си тока, изхвърлете си телевизора, компютъра, телефона, хладилника, готварската печка и т.н. Никой не ви забранява, да се карате колело без каска, да се катерите по черешата, да се търкаляте в калта или каквото и да е друго. Ако правите или не правите нещо, причината си е само във вас.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ползвам сураттефтер от 5-6 години и всичко тотално е изтрито!Още, когато започна да ми предлага за "приятели" хора, които съм виждал веднъж , преди "100 години", реших, че тази работа не ми харесва. От горе на всичко, реално погледнато няма никакъв смисъл разумен смисъл от тази мрежа. Едновремешните ICQ-та или QIP бяха по-практични.Къде се намира тове еврейче, че ще ми предсказва той "какво съм щял да напиша"! Абе то аз не знам какво ще напиша, той щял да ми знае! Закривай тоя биг брадър!
17
4
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
АМИ ДА СЛЕДЯТ ,БЕ...АЗ , ОБАЧЕ ВИНАГИ ЩЕ СЪМ ВЕРЕН НА СЕБЕ СИ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ СПРЕ , АКО ИСКАМ ДА НАПРАВЯ НЕЩО!КАКВО , КАТО МЕ СЛЕДЯТ ??!!!КОЛКО ПОЛИЦАЯ ЩЕ МИ СЛОЖАТ ДО ***....?!!КОЛКО , ЩЕ МУ ПЛАЩАТ , ЗА ДА МЕ ВАРДИ И НАБЛЮДАВА..??!!!!КОЙ ЩЕ МУ ПЛАЩА ЗА ТОВА...??!НЕ ВИ ЛИ ИДВА НА УМ, ЧЕ В ТАКИВА ОБЕМИ --ИНФОРМАЦИЯТА СТАВА НЕОБОЗРИМА И НЕНУЖНА....!!????
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честния човек е открит, познава се по делата и се общува лесно. Той е точен към него и околните.Потайние се издава по това ,че се крие, не общува и избягва откритоста. Дейноста му в обществото е неясна, средствата огромни - сякаш паднали от небето.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбук отдавна трябваше да го забранят и обявят за незаконен. Фейсбук продаде милиони досиета, стотици милиони лични данни на свои клиенти. Хората са обгазявани с нещо, дрогирани са други обяснения няма за безразличието им за собствената им сигурност. Това са престъпни организации. Целите им са да събират данни за хората и да прокарват собствените си интереси, лобита, пропаганда.