21 загинали след експлозия на нефтопровод в Мексико

Много от жертвите са се опитвали да крадат гориво
19 яну 2019 18:38,
7

Най-малко 21 души са загинали, а над 70 са ранени след експлозия на нефтопровод в Мексико. Местни жители пробили тръбата в опит да откраднат от течащото гориво. Властите разследват трагедията.

Огромни пламъци в небето и хора викащи за помощ – трагедията се разиграва на 85 километра от столицата Мексико Сити. Причина за трагедията е кражба на гориво.

Местни жители се събрали около нефтопровода и го пробили в опит да източат петрол. При последвалата експлозия са загинали на място, предава Bulgaria ON AIR.

Мобилизирани са много екипи на пожарната. Експлозията е една от най-тежките в съвременната история на Мексико, след стотиците кражби на гориво от нефто и газопроводи.

Властите евакуираха населението в района на взрива. Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор предприе сериозни мерки срещу кражбите на гориво, които според правителството само миналта година са стрували на страната повече от 3 млрд. долара.

Планът му предвижда да се доставя гориво по по-сигурен начин до бензиностанциите - с цистерни или в бидони вместо по тръбопроводи.

Това доведе до хаос в доставките и по бензиностанциите се извиват огромни опашки. Мнозина споделят, че е истински късмет да си напълниш резервоара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
В основата на всичко е човешката алчност!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашите БЕРАТ желязо...техните БЕРАТ бензин...
2
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Вече жертвите са 66 и растът. Въпреки че не мога да нарека някой жертва който нарочно пробива дупка във нефтопровод, за да открадне гориво. После някой акълия във тълпата която се е юрнала да напълни тубите решава да запали цигара до 5 метровия фонтан от бензин който излиза от тръбата и е попил навсякъде. Глупоста на хората е безкрайна.
1
2
 
12
 
! Отговори
Бдинец преди 5 години
Представям си защо тези *** искат да плъзнат в богатите щати!Там тръба не пробита ,магазин и къща неограбени няма да останат!