Навиците на хората, които не се тревожат за глупости

Опасности, проблеми и какво ли още не се върти в главата ни
19 яну 2019 15:25, Михаела Лазарова
6
Навиците на хората, които не се тревожат за глупости
Снимка: Istock

Някои хора са истински щастливци, защото са родени с една прекрасна дарба – да не се безпокоят излишно за неща, които могат да се случат евентуално някога в бъдещето. Опасности, трудности, предполагаеми проблеми и какво ли още не се върти в главата на мнозина от нас, тровейки здравето и психиката ни излишно. Повечето хора страдат от този проблем, предизвикан от постоянната тревога, че нещо лошо може да се случи и как да го предотвратим.

Хората, които не се поддават на тези мисли определено имат по-ниски нива на стрес в организма, съответно са и по-здрави.

Какво можем да научим от тях, за да свикнем да не се тревожим за дребни неща всеки ден? Какви навици имат тези хора?

Те медитират

Няколко минути медитация на ден намалява нивата на стрес. Ако мислите, че нямате време за такива практики, лъжете се. Можете да го правите дори на бюрото, докато си взимате малко почивка от работата. Дишайте дълбоко, затворете очи и се опитайте в тези минути да не мислите за нищо.

Те се упражняват редовно

Тренировките са доказано средство за намаляване на стреса в организма. Достатъчно е да се раздвижите по 20-30 минути на ден, за да свалите товара и негативните мисли от тялото и съзнанието си.

Те прекарват време сред природата

Няма по-добър лек срещу стреса от красотата на природата. Разхождайте се колкото се може повече в свободното си време на открито и ще забележите как негативните мисли и тревоги все по-рядко ви спохождат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: спортмедитациястрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не копирай поведение а мисленето,Просто трябва да си наясно с целите си, а щом си наясно с целите си не се тревожи че не си я постигнал, защото ти знаеш че това рано или късно ще стане. Ако се тревожиш че нещо не станало както ти се иска и трябва да помагаш отново усилие, очевидно това не е твоя цел и нямаш желание да си харчиш времето за нея.
4
0
 
2
 
! Отговори
оцелял българин преди 5 години
Това прави и Драгалевския Ай дук всеки ден, от както изкорми държавицата ни.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До1. Няма безгрижни. Просто няма такъв до късно от живота му някой да го издържа. Това което е взел от живота, в някакъв момент го връща двойно. И това което е дал го получава еднократно.
2
1
 
7
 
! Отговори
Berba преди 5 години
Те имат огромни инструменти и са спокойни, че ще уважават девойките винаги
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
те понякога не вършат нищо от изброеното. ядат, спят.......и просто са си дебелокожи !