Разграбиха суперседанa на Cadilac за часове

От модела ще бъдат произведени само 275 бройки
Обновена: 18 яну 2019 18:39 | 18 яну 2019 18:20, Красимир Ангелов
17
Разграбиха суперседанa на Cadilac за часове
Снимкa: Cadillac

През миналата есен концернът General Motors обяви плановете си за преструктуриране, като той е насочена към разработката и производството на електромобили, безпилотни коли, кросоувъри и пикапи. Жертви на промяната станаха сглобяваните в САЩ и Канада модели Chevrolet Volt, Cruze и Impala, Cadillac CT6 и XTS, както и Buick LaCrosse.

Производството на всички тези модели ще бъде спряно през тази година, като в доста любопитна ситуация изпадна "напомпаният" седан Cadilac CT6 V-Sport. Неговото пускане на пазара беше обявено няколко месеца по-рано, но заради новия план производството му така и не стартира.

Все пак беше решено, че моделът ще се появи при дилърите на марката, но в крайно ограчичен тираж и под ново име -  Cadillac CT6-V. От седана ще бъдат произведени едва 275 бройки, които буквално бяха разграбени за часове, след като компанията започва да приема поръчки за модела.

Няма шанс тиражът на автомобила да бъде увеличен, тъй като производството на модела CT6 по план приключва през юни. Това означава, че и спортният седан ще си остане един от най-редките модели на американската марка за премиум-автомобили.

Версията Cadillac CT6-V е оборудвана с новия мотор Blackwing V8 с обем 4,2 литра. Той развива 557 к.с. и 850 Нм, като работи в комбинация с 10-степенна автоматична скоростна кутия. "Напомпаният" седан има шаси със завиваща задна ос, заден диференциал с повишено триене и модифицирано кормилно управление.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: CadilacGeneral Motors
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
До Ал куропаткин преди 5 години
Аз пък все си мисля, че по-важно е дали нещо ти носи добра печалба...
14
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Не знам да има немски сериен автомобил с тия параметри, а и на тази цена. Говорите много гордо за АМГ, но с вашите доходи трябва да работите към 150-200 години, за да спестите за АМГ тунинг.
13
1
 
3
 
! Отговори
ал куропаткин преди 5 години
все си мисля че ако нещо има голямо търсене е нередно да го спираш от производство
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само германски автомобили му е майкатаАко имаш излишни пари да може ако искаш да не сменяш и ремонтираш кола до края на живота си купувай един ланд крузер и край с проблемите повярваи ми аз такава карам.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре са направили нека да грабят богатите лошо няма
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е като БМВ ама с по-грозен интериор и без селския манталитет.
9
0
 
5
 
! Отговори
около тепетата преди 5 години
До СлънчарскиЯвно не четеш автомобилните новини. От повече от година Опел е собственост на ПСА (PSA Peugeot Citroën). GM продадоха марката на французите. Новите модели (CROSSLAND и Grandland) вече са на основата на френският коцерн.
8
3
 
3
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
До нострадамусТова няма значение от почти 10 години. 14 холдинга държат всички останали фирми-производители на автомобили. Частите се използват във всяка подфирма. Например General Motors е собственик на Opel и някои части се ползват от Cadillac в Opel или обратното. Същото е със Audi, Skoda, Volkswagen и други, притежавани от Volkswagen.
7
8
 
7
 
! Отговори
нострадамус преди 5 години
Само германски автомобили му е майката
6
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Язък, чак дега разбирам за тази драма, няма да мога да взема.
5
15
 
10
 
! Отговори
шофер преди 5 години
Хаха, че АМГ въобще не може да бъде сравняван кораб, като този. АМГ е топ в автомобилостроенето а тия щатски талиги дори с натокан опел вектра не може да се мерят. Германската кола си е кола.
4
3
 
3
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Страхотна оферта под 90К долара.
3
3
 
2
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Баш !!! Рей Донован :D
2
5
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
Ray Donovan
1
4
 
17
 
! Отговори
флъц преди 5 години
Разграбиха суперседанА! Ех, ако грамотността беше суперседан...