Skoda Monte Carlo

MINI по време на Brussels Motor Show 2019

MINI по време на Brussels Motor Show 2019

MINI по време на Brussels Motor Show 2019

Реклама Renault Arkana
Британският премиум автомобилен производител представя ексклузивен дизайнерски модел за 60-годишния юбилей на марката, както и MINI John Cooper Works, оборудван с бензинов филтър за твърди частици.

Представянето на MINI на Brussels Motor Show 2019 е подчинено изцяло на кръглата годишнина. Автомобилното изложение в белгийската столица е сцена за световната премиера на MINI 60 Years Edition. С този ексклузивен дизайнерски модел британският премиум автомобилен производител напомня за дебюта на classic Mini през 1959 година. Тогава икономичният и пъргав малък автомобил поставя основите на непреходната и до днес история на успеха на марката. 60 години по-късно от 19 до 27 януари 2019 година MINI представя на публиката в Брюксел гама от модели, която по модерен начин интерпретира ключовите качества на марката. Диапазонът се простира от първото MINI с електрическо задвижване до екстремно спортните модели на John Cooper Works.

Прародител и бестселър сред върховите атлети в моделната гама е MINI John Cooper Works (среден разход на гориво: 6,9 – 6,9 л/100 км с шестстепенна механична скоростна кутия, 6,2 – 6,1 л/100 км с осемстепенна трансмисия Steptronic; СО2 емисии: 158 – 157 г/км с шестстепенна механична скоростна кутия, 142 – 140 г/км с 8-степенна трансмисия Steptronic). На Brussels Motor Show 2019 MINI ще представи и новият вариант на модела с 3 врати, чиито емисии вече са оптимизирани със сериен бензинов филтър за твърди частици.

Дизайнерски модел за юбилея: MINI 60 Years Edition

С ексклузивното си дизайнерско оборудване представеното за пръв път в Брюксел MINI 60 Years Edition автентично демонстрира традиционния спортен дух и британския произход на марката. Цветът на каросерията British Racing Green IV, контрастното лаково покритие на покрива и корпусите на външните огледала, лентите на предния капак със специфичен юбилеен дизайн и 17-инчовите двуцветни алуминиеви джанти с дизайн 60 Years Spoke осигуряват индивидуално излъчване. Юбилейното лого може да бъде видяно на Side Scuttles на страничните мигачи и на лайстните на праговете на предните врати, на волана и интериорните лайстни, както и в LED проекцията от страната на водача.

Серийното оборудване на специалните модели включва и спортен кожен волан, както и спортни седалки с кожена тапицерия MINI Yours Lounge 60 Years в ексклузивния цвят Dark Maroon. MINI 60 Years Edition ще се предлага от март 2019 година като MINI 3 врати и MINI 5 врати с по 4 варианта на двигателите.

MINI John Cooper Works вече с норма за вредни емисии Euro 6d-TEMP

Въодушевяващите динамични характеристики на MINI John Cooper Works, задвижвано от четирицилиндров турбодвигател с мощност 170 кВт/231 к.с., вече са комбинирани с още по-ниски вредни емисии. Благодарение на интегрирания с спортната изпускателна система бензинов филтър за твърди частици както моделът с 3 врати, така и MINI John Cooper Works Cabrio (среден разход на гориво: 7,1 – 7,0 л/100 км с шестстепенна механична скоростна кутия, 6,5 – 6,4 л/100 км с осемстепенна трансмисия Steptronic; СО2 емисии: 162 – 161 г/км с шестстепенна механична скоростна кутия, 148 – 145 г/км с осемстепенна трансмисия Steptronic) вече отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP.

Успоредно с двете последни новости в гамата на марката на Brussels Motor Show MINI ще представи и цялата си палитра от модели, която в момента се състои от 5 моделни линии. В премиум сегмента на малките автомобили британският оригинал е представен от MINI 3 врати и MINI 5 врати, както и MINI Cabrio. С MINI Clubman и MINI Countryman индивидуалният стил на марката се наложи и в премиум компактния сегмент. На изложението в Брюксел ще бъдат представени и тези модели, сред тях и MINI Cooper S E Countryman ALL4 (среден разход на гориво: 2,5 – 2,4 л/100 км; СО2 емисии: 56 – 55 г/км, среден разход на електроенергия: 13,7 - 13,4 кВтч/100 км). Първият Plug-in хибриден модел на марката осигурява чисто електрически пробег от 41 – 42 километра и още днес гарантира мобилност с нулеви локални емисии, комбинирана с типичната за MINI радост от шофирането.

*Източник: www.mini.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024