New Dacia Duster

VOLKSWAGEN дава 800 милиона долара за електрическото си бъдеще в САЩ

VOLKSWAGEN EV US

VOLKSWAGEN EV US

Реклама Renault Arkana
Volkswagen AG обяви, че компанията е избрала производственото си съоръжение в Чатануга, Тенеси, за база за производството на бъдещите си електромобили в Съединените Американски Щати.

От Volkswagen AG коментират, че тази стъпки отразява отдадеността на компанията към електрическото й бъдеще и новото развитие на бизнеса в Страната на неограничените възможности е обвързано с инвестиция в размер на 800 милиона щатски долара в завода в Чатануга, какот и с разкриването на 1000 нови работни места.

Според първоначалните планове, Volkswagen AG ще стартира производството на електромобилите си в САЩ през 2022 година, като всички модели, които ще се сглобяват там ще бъдат разработени на специално разработената за електрическа мобилност модулна платформа MEB.

В момента Volkswagen AG изгражда изцяло нов производствен комплекс за електромобили в Германия, който ще започне да функционира към края на тази година. През следващата година в Китай ще заработят още 2 завода, а до 2022 година още два в Германия.

Американското подразделение на Volkswagen ще стартира продажбите на първата си изцяло електрическа MEB кола през 2020 година, като тя ще се яви серийна верися на концептуалната разработка ID. CROZZ SUV. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024