Opel Stock

INFINITI QX Inspiration: Електрическото INFINITI на бъдещето

INFINITI QX Inspiration: Електрическото INFINITI на бъдещето

INFINITI QX Inspiration: Електрическото INFINITI на бъдещето

Реклама Skoda Monte Carlo
INFINITI QX Inspiration е концептуален SUV модел, който е визия за първия изцяло електрически модел на марката. За компания в дълбочината, на чиято същност стоят иновациите в технологичните и на задвижването в частност, електрификацията е естествена следваща стъпка за INFINITI, а дизайнерската студия е поглед към плановете на марката да представи гама от електрифицирани автомобили, обещаващи удоволствие от шофирането и надеждност по отношение на пробега. Гамата от автомобили на INFINITI в бъдеще ще включва чисто електрически, e-POWER и динамични хибридни модели.

QX Inspiration е предвестникът на нова стилистична ера за INFINITI, чиято реализация е възможна благодарение на технологиите и с език на формите, който е израз на възможностите и характера на електрифицираните системи за задвижване. Новият концептуален модел създава основата за първия задвижван изцяло от електрическа енергия сериен автомобил на компанията, който е отражение на факта как новите архитектурни и технологични насоки влияят на модерния дизайн на INFINITI. В своята дълбочина той открива корените си в японската пространствена концепция ‘Ma’, демонстрираща как отворените пространства между линиите създават напрежение и изграждат очакване.

Японският генетичен код се пренася и в интериора. Вътрешният свят на QX Inspiration е изработен прецизно на ръка с използване на традиционни техники и избор на материали, вдъхновени от фината японска чувственост. Разработването на новите платформи за автомобили с електрическо задвижване позволява създаването на просторни интериори, осигуряващи усещането в луксозния салон. Те са вдъхновени от философията ‘omotenashi’, типичният японски подход на гостоприемство. С усещането за неограниченост на формите и вълнуващо изживяване, интериорът е изпълнен с технологии, създаващи атмосфера на уютна среда, като същевременно с това подпомагат водача и свързват пътниците със света около тях.

Електрификация
Поглед към първия изцяло електрически автомобил на INFINITI

“QX Inspiration бележи началото на новото поколение автомобили INFINITI и е директна основа за първия електрически автомобил на марката. Базиран на новата, специално предназначена за електрически модели автомобилна архитектура и вдъхновен от японската ДНК на NFINITI, този концептуален SUV модел е поглед към бъдещата гама от модели, които ще предлагат страхотна динамика, изключително ниски емисии и спокойствие по отношение на изминавания пробег.”
Кристиан Мюние, президент, INFINITI

Електрификацията: естествена стъпка за INFINITI
QX Inspiration е директна основа за първия напълно електрически модел на INFINITI
Бъдещите модели на INFINITI ще предложат на купувачите напълно електрическо задвижване, e-POWER и динамични хибридни системи за задвижване

Концептуалният модел QX Inspiration е директна основа за първия изцяло електрически модел на марката: динамичен SUV модел, осигуряващ спокойствие по отношение на пробега. Електрификацията е естествена следваща стъпка за компанията, и като част от обединението Renault-Nissan-Mitsubishi – индустриален лидер в производството на автомобили с ниски и нулеви емисии – INFINITI разполага с цяла палитра от технологични решения, осигуряващи ултра ниски емисии.

Бъдещите модели на INFINITI ще предложат на водачите съчетание от изцяло електрически, e-POWER и динамични хибридни системи за задвижване. Тези технологии ще бъдат комбинирани със съответните платформи и автомобилни архитектури, осигурявайки изключително съчетание от качества, спокойствие по отношение на пробега и ниско ниво на замърсяване – способности, които купувачите очакват от един производител на премиум автомобили.

“За INFINITI, нашата стратегия за електрификация се фокусира в предлагането на динамика и спокойствие по отношение на пробега. Като премиум марка в рамките на обединението Renault-Nissan-Mitsubishi, INFINITI разполага с широка гама от технологии в областта на системите за задвижване с ултра ниски емисии, осигуряващи удоволствие от шофирането и вълнуваща динамика. Преди изследвахме тази територия с Prototype 9 и Prototype 10, а QX Inspiration показва как тази философия ще се претвори на дело в производството: под формата на мощен електрически SUV модел с функционален характер и луксозен интериор.”
Франсоа Банкон, вицепрезидент, INFINITI


Ефективна система с голяма мощност за електрифицирано задвижване на четирите колела
Висока ефективност и спокойствие по отношение на пробега от бъдещите електрически автомобили на INFINITI
QX Inspiration показва потенциала за SUV с мощна система за двойно предаване e-AWD

С планираната електрификация на бъдещата продуктова гама на INFINITI, QX Inspiration е израз на намеренията на марката да произвежда задвижван изцяло от електричество SUV от среден клас, базиран на напълно нова автомобилна платформа, позволяваща интегриране на мощна електрическа система за двойно предаване (e-AWD). Компановката на концептуалния SUV модел дава възможност за разполагане на акумулаторния пакет с голям капацитет в подовата конструкция на автомобила, а той от своя страна осигурява захранване на два електрически мотора (по един на всеки мост).

Бъдещите продукти на INFINITI обещават моментално отдаване на мощността, а системата e-AWD осигурява стремително ускорение от място. Силата се разпределя интелигентно между четирите колела, а разположението на батерията осигурява нисък център на тежестта. Това означава че QX Inspiration гарантира сигурност и доверие във всички ситуации – от взимането на завои с висока скорост до дълги пътувания по магистрала – и климатични условия.

“Глобалното търсене на SUV модели продължава да нараства, но ръст бележи броят на хората, които искат да шофират електрически автомобил. QX Inspiration е пресечна точка на тези две тенденции и е директна основа за представянето на мощен, изцяло електрически SUV модел. INFINITI е марка, чието създаване и същност са дълбоко свързани с авангардните технологии, и електрификацията на нашите продукти е естествена следваща стъпка за нас. Студията QX Inspiration е израз на посоката, по която възнамеряване да вървим.”
Кристиан Мюние, президент, INFINITI

Външен дизайн
Нов език на формите, свързан с електрификацията, базиран на принципите на модерния японски дизайн и архитектура.
“Решението да електрифицираме гамата на INFINITI бе инфлексната точка за нашата марка. Дадохме си сметка за потенциала на новите архитектури и технологии и как те могат да повлияят за промяна на начина, по който създаваме дизайна на автомобилите си.”
Алфонсо Албаиса, главен вицепрезидент Global Design, Nissan Motor Co.

Новият език на формите на INFINITI
Електрифицирането на технологиите за задвижване дава възможност за еволюция на езика на формите на INFINITI
Нова естетична философия дефинирана от прави линии, чисти повърхности и стегнати графики, със заемки от студиите от 2018 Q Inspiration и Prototype 9 и Prototype 10

QX Inspiration отбелязва нова ера в дизайна на INFINITI, повлиян от новите технологии за задвижване и новите архитектури на каросерията. Езикът на формите на новия студиен модел дава насока за силата и характера на бъдещите електрифицирани системи за задвижване на марката.

Референтна точка на новия концептуален SUV модел е студията на седан от 2018 година Q Inspiration, който бе сигнал за първите стъпки на INFINITI към установяването на нов дизайнерски език, характеризиран с прави линии, прецизни форми, функционални елементи и чисти повърхности. По-технически в своята стилистика, от който и да било друг предишен модел на INFINITI, седанът Q Inspiration комбинираше изчистеност, съчетана с мускулести форми, вдъхновени от модерни технологии за задвижване. Сега, студията от 2019 г. QX Inspiration пренася тази философия в друго измерение, което е отражение на езика на мускулестите форми на седана и въвежда определени детайли, появили се за първи път в дизайнерските студии Prototype 9 и Prototype 10.

Езикът на формите на QX Inspiration се характеризира от прави линии, завършващи със резки гънки, фино балансирани, гладки повърхности и органични форми. Този контраст осигурява на QX Inspiration една нова тоналност в сравнение с предишните дизайнерски решения на INFINITI – той е мускулест, но сдържан; без демонстрация на агресивност, но същевременно с това дързък в детайлите.

“QX Inspiration е началото на нова ера за INFINITI и илюстрация на това накъде искаме да се насочим с марката. Новите технологии ни дадоха възможността да развием нашата дизайнерска философия – „тихата и смирена сила“ на нашата същност.”
Карим Хабиб, изпълнителен директор Design, INFINITI

„Електрифициран“ и в дизайна
Пропорциите на концепцията подсказват за електрифицираната система за задвижване
Балансиран силует с изнесена напред кабина и аеродинамични линии

“Стилистичната естетика на INFINITI винаги е била свързана със задвижването. Докато интегрирането на V8 двигател може да изисква изместването на интериора назад, електрифицирането ни позволява да го преместим напред и осигурява балансиран профил. Това обаче не означава че вие не усещате съдържанието на новия вид задвижване. Силата на електрическото задвижване се изразява със солидността и целостта на каросерията.”
Алфонсо Албаиса, главен вицепрезидент Global Design, Nissan Motor Co.

Дизайнът на QX Inspiration – от неговите размери до детайлите – е израз на силата и характера на бъдещите електрифицирани модели на INFINITI.

По-ранните SUV модели на INFINITI, като моделът FX от 2003 година, превърнал се в икона, се характеризираха със своя дълъг преден капак – който бе естествено хармонично следствие от наличието на мощни V8 и V6 двигатели с вътрешно горене – и силует с изнесена назад кабина. Концептуалният модел QX Inspiration предлага свой собствен безкомпромисно модерен силует, вдъхновен от изцяло електрическото задвижване. Когато вече не е необходим голям двигател, дизайнерите на INFINITI адаптират пропорциите по съответен начин, за да създадат по-балансирана цялостна форма, дизайн с изнесена напред кабина с къси преден и заден надвес (съответно 855 мм и 945 мм) и къс преден капак. Дължината на модела е 4,650 мм.

Разполагането на задвижването в долната част на каросерията и между осите (отдалечени на разстояние от 2,850 мм една от друга) позволява на дизайнерите на INFINITI да създадат ниски и мощни форми на купето, смесвайки гладките, разширяващи се повърхности със завладяващи нови пропорции. Източената, дълга линия на покрива достига височина от 1,630 мм точно над предния ред седалки, след което се снижава надолу към аеродинамично ефективната задна част на Кам (носеща името на създателя на този тип аеродинамични повърхности Вунибалд Кам – б.р.).

Въпреки отпадането на необходимостта от голяма предна решетка за охлаждане на двигателя, QX Inspiration запазва форми, които биха дефинирали именно отвор за въздух. Гладките повърхности заменящи решетката в него са маркирани от светещ надпис с логото на INFINITI, а тесни канали отвеждат въздуха около каросерията. Близък поглед към предните светлинни ленти откриват наподобяващи лазер графики, с високотехнологичен рисунък, който има своите отражения в интериора и външността. Този рисунък се пренася и в задната част в светлинните ленти с криловидна форма простиращи се по целия капак, добавяйки ясно изразен очертаващ контур в задната част на автомобила. Изпълнили отворите си колелата с 22-цолов размер притежават подобен аеродинамичен дизайн със серпентини, който насочва въздуха към страничните части на автомобила.

QX Inspiration е намек за развитието на дизайнерския почерк на INFINITI. В оформената с остри ъгли трета колонка е оформена червена графика, подчертана от златист орнамент. Тя е обградена от стилно триъгълно стъкло, подчертаващо профила с изнесена напред кабина.

Японска ДНК: дизайнери вдъхновени от японския дизайн и архитектура
Екстериорен дизайн, вдъхновен от японската концепция за пространство ‘Ma’ – фокус върху отворените пространства върху линиите
Повърхности и гънки повлияни от оригами, с дизайнерски детайли заемащи елементи от японското изкуство и архитектура

“Замислихме се за това къде бяхме в своята 30-годишна история и къде искаме да бъдем. Осмислихме какво означава да си свързан с Япония и как това резонира във визията на INFINITI. Една идея завладя всички ни – концепцията за ‘Ma’, или съвършеното овладяване на празното пространство, което само по себе си може да бъде изпълнено със значимост и потенциал. Представете си как някой пляска с ръце и как „празният“ звук между плясканията е изпълнен с очакване. В този контекст, електрификацията на INFINITI ще донесе нова форма на изчистеност, опростеност и вълнуващо усещане за марката.”
Алфонсо Албаиса, главен вицепрезидент Global Design, Nissan Motor Co.

“Фокусирахме се върху линиите и пространството между тях. Това което се случва в пространството между линиите – свободното, естествено изтичане на повърхностите – е истински впечатляващо. Празното пространство между ръбовете често носи най-силно звучащото послание.”
Карим Хаби, изпълнителен директор Design, INFINITI

Може би повече от което и да било друго INFINITI, създадено по време на 30-годишната история на компанията, студията QX Inspiration използва и черпи от японските корени на компанията.

Основа за естетиката на екстериора е японската пространствена концепция ‘Ma’ – или овладяването на празното пространство. За дизайнерите на INFINITI, това означава да приемат подход, фокусиран върху отвореното пространство между линиите на автомобила. За да се достигне това овладяване на откритото пространство, дизайнерите се насочват към хартията и японското изкуство за сгъване на хартия, origami. С дълбоко имплантирана японска ДНК, елегантната външност на QX Inspiration произхожда от идеята на усукването, сгъването и разрязването на хартията до различни форми.

Изострените линии на концептуалния модел и модерната естетика са подчертани от прецизни детайли, формиращи графики повтарящи се във външността и интериора. Те са изразени от тънки линии и аранжирани в почти перпендикулярни форми, една модерна интерпретация на историческия архитектурен дизайн на японските дървени жалузни решетки използвани за прозорци, например. Традиционни по природа, но едновременно с това широко използвани в модерната японска архитектура, тези вдъхновени от въпросните елементи графики се появяват в предните и задните светлини и на повърхността на 22-инчовите колела. Освен това покривът на QX Inspiration е формиран от извити жалузни ребра изработени от японски червен кедър (или ‘sugi’), осигурявайки на пътниците си един невероятен поглед към небето и усещане за японски архитектурен модернизъм на екстериора.

Още един свързващ с японската ДНК елемент може да се открие в трите цвята на външността. QX Inspiration е завършен в перлен бял цвят Liquid White, вдъхновен от зимните снегове на планината Фуджи. Допълват го два цвята на елементи в третите колонки и колелата, завършени в златист и алено червен – вдъхновени от японското изкуство за лаково оцветяване urushi и свързване на керамични детайли с позлатен лак kintsugi.

Алено червеното – мек, топъл нюанс на червеното – е широко използван в традиционното японско изкуство цвят при емайлиране или полагане на цветно лаково покритие. В случай че някакво керамично изделие се счупи, то често е поправяно с използване на техниката kintsugi: парчетата на счупеното изделие се свързват със смес от лак и ситен прах от сребро, злато или платина. В японското изкуство алено червеното и златистото често се използват, за да изразят силата и енергията на слънцето.

Интериорен дизайн
Новите платформи за електрически автомобили позволяват създаването на просторни интериори, наподобяващи луксозен салон и са изпълнени с технологии, осигуряващи гостоприемство и асистенция на водача.

Новата платформа за електрически автомобили позволява създаването на нов, подобен на салон интериор
QX Inspiration предлага изобилие от пространство в интериора и плосък под за още по-голяма гъвкавост
Интериорът е оформен като луксозен салон, с неконвенционални материали и релаксиращо пространство за четирима

Интериорът на студията QX Inspiration показва потенциала на електрическите автомобилни платформи. Захранването става от акумулаторен пакет, поместен под пода, с по един електрически мотор, задвижващ всеки от двата моста и, на практика няма наличие на задвижващи валове или тунели за трансмисия и изпускателни тръби. В резултат от това се оформя изобилие от пространство, като в луксозен салон, с плосък под за пътниците и багажа.

Това позволява създаване на насочена към човека ергономия и гостоприемно, открито пространство, което подканя пътниците да релаксират в комфорт. Кабината добавя към това архитектурен модернизъм със структурирана конфигурация, която се различава от тази при конвенционалните автомобили. Както и при външността, интериорът на QX Inspiration показва стремежа на INFINITI да заема елементи от японската пространствена концепция за ‘Ma’, което в случая означава интерпретация на повърхностите и откритите пространства в дизайна на седалките, арматурното табло и системите за управление на водача.

Доминиращ в арматурното табло е широкоъгълен дисплей, който се простира от едната до другата колонка и е покрит с поляризиращо стъкло в златист нюанс. Ъгловатият волан, облицован в мека кафява и бяла кожа, разполага със свой собствен монитор. На мястото предназначено при конвенционалните модели за тунела на трансмисията, от пода се издигат изящни арки, тапицирани в кафява кожа, които преливат в мраморната централна конзола Bianco Carrara, която се простира до задните седалки.

Инструменталният панел е облицован в луксозна сива тапицерия, която обикновено се използва за висококачествени мебели и е изработена чрез патентования от INFINITI ефект на точково съшиване на различни материи. Вдъхновен от класическите дивани с копчета, процесът на точково съшиване създава по-неформална интерпретация на ромбоидната форма на диаманта, която например придава на класическите луксозни кресла Chesterfield неповторимо излъчване. Характерната тъкан се простира от предната част на интериора до подобната на канапе задна част, щедро оразмерена за двама пътници.

Както се вижда и отвън, конструкцията на тавана е заменена от уникална структура от дървени жалузи, вдъхновена от японската архитектура. Създавайки приятна индиректна светлина за пътниците, кедровата структура sugi пръска красиви сенки в интериора докато автомобилът се движи. Когато отделните ребра се завъртят навън, дървото отстъпва място на оцветените в бяло интериорни повърхности.

Най-откритата повърхност от всички е плоският под, който получава специфична стилистика. Облицован в бели велурени панели със имплантирани различни ромбоидни форми, и златни вложки kintsugi, той осигурява своя принос в оформянето на дизайна на луксозен салон в интериора.

“Разполагаме с предимствата на електрическата архитектура, за да създадем подобен на луксозен салон интериор, осигурен от плоския под и отвореното пространство между арматурното табло и централната конзола. Така че, реално, не само изграждаме дизайна на обектите в автомобила, ние създаваме стилистиката на празното пространство между обектите. Опитваме се да използваме това пространство, за да акцентираме върху въпросния дизайн – оставяме празното пространство да говори колкото се може повече, дори повече отколкото формите и обектите които са в него.”
Карим Хабиб, изпълнителен директор Design, INFINITI

Технология която осигурява възможности
Технологиите в интериора на QX Inspiration се съчетават с топъл минималистичен дизайн и типична японска гостоприемност, създавайки безпрепятствен достъп и инстинктивно изживяване
Широките информационни дисплеи простиращи се от едната до другата предна колонка информират водача и пътника до него – това е отличителен стилистичен елемент, който ще се използва в бъдещите модели на INFINITI

“Съществува изключително съчетание от технологии и гостоприемство в Япония, и това е нещо, което се приема като изключително важно и за INFINITI. Ние искаме технологиите в нашите автомобили да създават изживяване, което осигурява безпрепятствена връзка и подобрява шофирането, като същевременно с това прави живота комфортен и естествен. Именно това ни вдъхновява и ние работихме, спазвайки тези принципи, когато създавахме дизайна на QX Inspiration.”
Карим Хаби, изпълнителен директор Design, INFINITI

В концептуалния модел QX Inspiration се използват технологии, за да се създаде гостоприемна атмосфера – такава, която подпомага водача и осигурява свързаност за пътниците. Дизайнерите на INFINITI са повлияни от желанието за хармония на технология, гостоприемство и топъл минимализъм, които са уникално съчетание за Япония. Те се фокусират върху създаването на автомобил, който осигурява безпроблемно и интуитивно приятно изживяване на пътниците както чрез приложението на технологиите, така и чрез създаването на комфортна, релаксираща и приятна атмосфера.

Следвайки принципа на ‘omotenashi’, израз на японското гостоприемство, интериорът „засмуква“ пътниците си в момента, в който вратата се отвори. Осветлението в долната част на вратите прожектира дискретна светлина върху земята, отразявайки същата фина графика, която може да се открие като композиция в автомобила и разгъвайки един подканящ „килим от светлина“. Предните светлини се завъртат на 30 градуса навън, осигурявайки по-удобен достъп до и от автомобила.

Докато електрическата архитектура е един макро-елемент в общата структура и дизайн на автомобила, широкият екран, разположен от едната до другата колонка е микро-формат на това в един минималистичен интериор. Отличителна тема, която вероятно ще бъде пренесена и в следващите модели на INFINITI, използването на системата с широк екран води до значително намаляване на броя на бутоните в интериора и изчистена стилистика на арматурното табло с удобен начин за получаване на информация за водача и пътника. Екраните с възможност за индивидуализация позволяват на пътника отпред да вижда и контролира определени функции, от такива за инфоразвлечението, до осветлението на кабината, а също и отоплението и вентилацията.

Наличието на дисплеи – включително в центъра на „широкоъгълния“ ъгловат волан – дава на водача лесен достъп до важна информация. Цифрови дисплеи са свързани с насочените назад камери, а така също и със системите за навигация, трафик и диагностика на автомобила.

Централната конзола от мрамор Bianco Carrara прелива дискретно в повърхността на дисплея в долната част на арматурното табло, създавайки хармоничен контраст между функциите и материалните форми.

INFINITI е вменил на системите за автономно шофиране задачата допълнително да подсилят усещането за луксозен салон в интериора. Воланът, педалите и дисплеите за водача продължават да имат най-важната функция за управление на автомобила – и това ще остане валидно за всички автомобили на INFINITI в обозримо бъдеще. Същевременно с това, давайки представа за пълната гама от технологии за автономно шофиране, воланът се прибира в арматурното табло, а педалите се сгъват в пода, освобождавайки още повече пространство – в случай че водачът реши да повери контрола на автомобила на самия автомобил.

В противовес на това, в задната част интериора тези технологии са спестени, запазени за осигуряване на просторна обстановка в QX Inspiration. Това е една преднамерена стъпка от страна на дизайнерите на INFINITI в името на създаването на релаксираща обстановка без наличие на екрани, където пътниците могат да се разположат удобно и да следят картините на преминаващият наоколо свят.

“За интериора следвахме принципа на ‘omotenashi’, или японското гостоприемство. Това е концепция, която дискутирахме дълго по време на развойната дейност. Технологията е прозорец към по-широки хоризонти и ние искаме този прозорец да бъде привлекателен, гостоприемен и вълнуващ – оставайки верни на нашите японски корени.”
Алфонсо Албаиса, вицепрезидент Global Design, Nissan Motor Co.

Оставайки верен на японските корени на INFINITI
Ръчно изработен интериор, вдъхновен от дискретната японска чувственост
Създаден на основата на уникалното японска възприятие за природа и технологии

Артистичният, ръчно изработен интериор на студията QX Inspiration – и изборът на използвани материали – е вдъхновен от дискретната японска чувственост. С технологии, които съответстват на усещането за луксозен салон, внимателният и прецизен избор на естествени материали и меки цветове в кабината се корени в японското възприемане на природата и технологиите.

Централната конзола от мрамор Bianco Carrara е ярък израз на това. Материалът сам по себе си е с европейски произход, но каменната текстура е свързана с японската артистична чувственост и придава на технологиите в предната част на автомобила по-естествено и самобитно излъчване. В края на мраморната маса между двете задни седалки е поставена клонка от ‘ume no hana’ или сливов цвят. Този цвят се асоциира в Япония с гостоприемството ’omotenashi’ и посреща гостите у дома. Това обикновено е и първият цвят през пролетта, след като температурите започнат да се вдигат сред зимата.

Усещането за пролет се отразява и в избора на цветове, които са част от усещането в интериора с мека амбиентна светлина и графични дисплеи. Интериорът е облян в успокояваща топла светлина, която може да бъде композирана в четири цвята – ‘wakanae’ (меко зелен, като прясна пролетна трева); ‘torinoko’ (бледо жълт, със същия нюанс като кокоше яйце); ’akebono’ (дискретните розови и червени нюанси на отиващия си изгрев; и ‘shirafuji’ (меко розовото на цвят на японска глициния). Приглушените тонове на графичните дисплеи и светлината перфектно хармонират с меко сивото, кафяво и бяло на интериорното обзавеждане.

Покривът – завършен в ‘sugi’, японско червено кедрово дърво – прави още една връзка на интериора на QX Inspiration с естествените корени. Придържайки се към световно известното японско ‘wabi-sabi’, или приемането на несъвършенствата, дизайнерите на INFINITI са оставили в оригинален вид неравностите по дървото, изразявайки силата и живота на суровия материал. Традиционен по отношение на дизайна, покривът е и модерен в своята структура и излъчване. Под него, белият велурен под е съчетан със златни ’kintsugi’ вложки, допълнително внушаващи японската чувственост и традициите в занаятчийското майсторство. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024