Opel Stock

Системата Honda Dream Drive управлява всичко от колата. Почти...

Системата Honda Dream Drive управлява всичко от колата. Почти...

Системата Honda Dream Drive управлява всичко от колата. Почти...

Реклама Opel Stock
В 2017-а година по време на изложбата за потребителска електроника CES в Лас-Вегас японците демонстрираха концепция за единна платформа Honda Dream Drive, обединяваща под общо управление всички мултимедийни функции на колата. Днес тази концепция е вече практически готов за пазара продукт и Honda го представи на шоуто CES-2019. Готовият набор програми е разделен на две части (Driver и Passenger), ориентирани, съответно, към водача и пътниците. Системата беше демонстрирана в кросовъра Honda Passport 2019-а моделна година.

Водачът ще може през нея да си поръчва покупки от машината, да резервира маси в заведения, доставка на храна и билети за кино. Плащането става дори без да се излиза от колата, през платежна бордова система, разработена в кооперация с компанията Visa. Пътниците пък могат да се развличат с игри във виртуална реалност, с гледане на филми, видео, комикси и приложения за пътешествия, изкарвани на екраните на мобилните им устройства.

Системата Honda Dream Drive поддържа и гласово, и пръстово управление на поръчките, сервизите и развлекателното съдържание. Основната идея на проекта е удобно меню на екрана на мултимедията с много разнообразни раздели - от навигация до придобиване на стоки и услуги. Внедряването на системата ще става постепенно в серийните модели на марката.

За успешна реализация на идеята Honda си е осигурила подкрепата на доста партньори, които ще интегрират своите услуги в новатга платформа. Сред тях са Atom Tickets, Chevron U.S.A., The Coffee Bean & Tea Leaf, Grubhub, Glympse, iHeartRadio, IPS Group, Arrive, Parkopedia, Phillips 66, Yelp, USAA, AAA, DC, Entercom/RADIO.COM, LEGO Group, Silvergate Media и Univision Music.

Цялата история напомня “платформата за когнитивна мобилност” на GM, с нейните поръчки за понички, резервиране на маси и заплащане на зареждане на бензиностанции през централния дисплей на колата. Доста други компании като Daimler, Nissan и Ford също не стоят със скръстени ръце по темата и търсят интеграция с колкото се може повече партньори за собствените си и външни услуги чрез мултимедийните системи на моделите си. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024