Opel Stock

Марк Торок съхранява седемдесет Шкоди! И е фен на Каменица!

Яну 14, 2019
Марк Торок съхранява седемдесет Шкоди! И е фен на Каменица!

Марк Торок съхранява седемдесет Шкоди! И е фен на Каменица!

Реклама Skoda Stock
Колекционерството не е за всеки и понякога приема доста странни форми. Дори и при автомобилните колекционери – не ведъж и дваж сме показвали огромни гаражи със събрани в тях четириколесни бижута, най-вече скъпи и спортни автомобили.

Оказва се обаче, че и далеч по-прости и евтини модели имат своите почитатели. Например тези на Skoda. Най-хубавата колекция, естествено е в Млада Болеслав, но се оказва че и в мъгливия Албион има човек, за който да си събира шкодички е интересно хоби, а в колекцията му вече има цели 70 чешки машини.

Английският фен на чешката марка се казва Марк Торок, а в колекцията му има доста еднакви модели по година и по производствена дата. Той гордо нарича колекцията си “приют за сираци автомобили Skoda”. При него колите са в голямата си част изоставени или ненужни вече за собствениците си. Събира ги от 10 години насам и периодично си купува още и още.

Увлечението по моделите на Млада Болеслав е наследил от дядо си, който също е бил фен на марката. Най-старата кола в колекцията е S110 DeLuxe от 1973-а година, докаран директно от чешка морга. Най-новият член на сбирката е Superb от 2006 година с 6-цилиндров мотор, а любимец на Марк е Superb модел 2002-а година.

Много интересен момент от снимките на “приюта за шкодички” е наличието на каси от бира Каменица, което британецът навярно харесва повече дори от прочутата чешка бира! Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Екстремният DEFENDER OCTA с дебют на 3 юли (Видео)

Апр 25, 2024
Авто Новини Авто глобус Audi BMW MG Rolls-Royce Skoda

MG привлече Йозеф Кабан

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Rover

RANGE ROVER VELAR: СЪЗДАДЕН ДА БЪДЕ ЖЕЛАН

Апр 25, 2024