Lasurit

MAHINDRA триумфира в Маракеш

MAHINDRA триумфира в Маракеш

MAHINDRA триумфира в Маракеш

Реклама Nissan X-Trail
Eкипът на Mahindra с Жером Д’Амброзио зад щурвала на болида спечели по драматичен начин състоялия се по улиците на Маракеш 2-ри кръг от новия сезон във Формула Е. Белгиецът се възползва максимално от инцидента между пилотите на BMW Andretti Алекс Симс и Антонио Феликс да Коща, които водеха. Португалецът Да Коща, който спечели първия кръг в Саудитска Арабия, отпадна в Мароко, а Симс остана едва 4-и. Подиума допълниха пилотите на Virgin Racing Роберт Фринс (2-и) и стартиралият от първа позиция Сам Бърд.

На старта Верн не потегли много добре, но атакува оптимистично Бърд отвътре в първия завой. Французинът се завъртя и остана на дъното на колоната. За да не се удари в него, Буеми излезе в страни от пистата и изостана 14-и. Зад Бърд се наредиха Симс, Да Коща, Фринс и Д’Амброзио. Дебютантът Паскал Верлайн отпадна още в началото след масов сблъсък. Около 10 минути след началото Симс пропусна съотборника си Да Коща, започнал да притиска лидера Бърд. Бърд беше с най-слабо темпо в челото, а зад него се образува група от 6 коли. 15 мин след старта, само след няколко завоя Да Коща и Симс изпревариха Бърд. Двамата се откъснаха напред.


Д’Амброзио с Mahindra и Лукас Ди Граси. Двамата след това се справиха с Фринс и заеха 3-ото и 4-ото място. Шампионът Жан-Ерик Верн направи най-бързата обиколка, която бе с 1 сек по-добра от тези на останалите. Д’Амброзио се защитаваше от атаките на Ди Граси, а зад него бяха Фринс и Бърд. Отпред на 5 сек пред Жером Д’Амброзио водеха пилотите на BMW. 12 мин преди края Фринс и Бърд задминаха Ди Граси, като бразилецът стана жертва и на летящия Верн. Авансът на пилотите на BMW намаля, след което Симс притисна Да Коща и двамата се сблъскаха след атака на Алекс. Антонио отпадна, а британецът се смъкна до 4-ото място.

Поведе Д’Амброзио, а заради инцидента 7 минути преди финала на трасето излезе кола за сигурност. Тя се прибра, точно когато изтече времето и оставаше 1 обиколка. В нея Симс беше много бърз, тъй като имаше допълнителна енергия от атакуващия режим, който му бе останал, но не успя да напредне в колоната. Д’Амброзио геройски удържа първото място зад напиращите пилоти на Virgin и спечели. Верн и Лотерер финишираха 5-и и 6-и.

Източник: www.mahindra-bg.bg

Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Авто глобус Jaguar

Jaguar TCS Racing със 100 старта във Формула Е! - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили DS Jaguar Porsche

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan създаде уникални кимона за конкурентите си във Formula E (Видео)

Мар 27, 2024