Lasurit

Harley-Davidson продължава смело експериментите с тока!

Harley-Davidson продължава смело експериментите с тока!

Harley-Davidson продължава смело експериментите с тока!

Реклама Skoda Monte Carlo
Двуколесният свят беше тота.но шокиран, когато Harley-Davidson обяви революционна промяна в мотоциклетната си гама с напълно електрическия модел LiveWire. Че това не беше първоаприлска шега стана ясно, когато беше обявена и цената на машината на ниво от $30 000 и започнаха да се приемат заявки за нея.

Явно експериментът се оказва успешен и 116-годишната компания навлиза в непознат за нея сегмент на пазара, търсейки нови клиенти, най-вече сред младите байкъри. Като че ли , обаче, в мощната “сянка” на LiveWire останаха два много интересни концепта, демонстрирани сега от Harley на щанда му в изложбата за електроника CES в ас Вегас. А в тях се крие сериозен потенциал именно за недокоснатата досега от компанията клиентела.

Първи рисунки на машините плъзнаха из нета през това лято, но никой до CES не ги приемаше серизно, особено на фона на модела LiveWire. Сега става ясно, че компанията има много сериозно намерение за идващите промени на пазара, търсейки начин да предложи базови пазарни продукти, дори за градско и еко каране на по-младите байкъри. И това определено е добре...

Интересен момент е че от Harley още не са дали имена на концептите. Единият е малък електрически скутер, а другият е планински кросов вариант. При първият вместо стандартния преден фаре използван светещ LED кръг, а стъпенките имат формата на дъски за скейтборд. Машината е компактна и изглежда лека, акумулаторът е монтиран ниско долу в рамата. Дизайнът на машината е интересен микс от прости форми и футуристични решения. Електрическият оф-роудър пък има дългоходово окачване и изглежда готов да се справи с трудните планински терени.

Хората на Harley-Davidson заслужават сериозна похвала за смелоста си да разчупят традицията и в същото време да й останат верни. В новата за тях област на електрическите двуколесници те предлагат интересни и добри дизайни на различни по ниво елмотоциклети. Остава да видим дали в духа на традицията на компанията те ще успеят да добавят нещо ново и да привлекат нови нейни почитатели. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024