Lasurit

Руското робо-такси на Yandex в Лас Вегас (Видео)

Yandex Robo

Yandex Robo

Реклама Honda ZR-V
Интернет и технологичния руски гигант Yandex участва в тазгодишното издание на специализираното за потребителска електроника изложение CES в Лас Вегас и по всичко изглежда, че компанията е достигнала ниво на разработките си, което би й позволило да се превърне в един от основните претенденти за лидерската позиция в света на роботизираното и автономно управление.

Във видеото си, MKBHD (Маркес Браунли), който е един от най-влиятелните и с най-сериозни познания в света на автономните автомобили технологични ревюъри, ни демонстрира как оборудван с технологичния пакет за роботизирано управление на Yandex представител на Toyota Prius напълно автономно обикаля улиците на Лас Вегас в трафик. Без зад волана да има човек.

Технологията на Yandex включва множество LIDAR и RADAR сензори, както и камери, и системата е в състояние да изгражда картина на случващото се около автомобила в реално време. За онагледяване на картината, екипът на руската компания е оборудвал колата с таблет.

Браунли коментира, че макар и предварително обследван и картографиран да е бил районът, в който се е движела колата, и тя да се е движела по първоначално зададен маршрут, технологията на Yandex напълно самостоятелно контролира скоростта на движението, позиционирането на автомобила на пътното платно, преминаването от едно в друго платно и други.

Крайният резултат е едно напълно автономно, а в този случай и роботизирано, движение.



Достигнатото от екипа на Yandex ниво е още по-впечатляващо като се има предвид, че, поне според официалната информация, работата по технологията е започнала едва през 2016 година, а първите реални тестове са били осъществени през декември 2017.

През юни миналата година с робо-таксито на Yandex е било осъществено успешно пътуване от Москва до Казан (около 770 км) за около 11 часа, а в момента, чрез подразделението си за таксиметрови услуги, руската компания предлага робо-такситата си в два града в Русия.

От Yandex анонсират, че тяхната технология може да бъде въведена в автомобили от всички класове. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили NIO Smart

NIO с две премиери на Auto China 2024

Апр 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Honda

Honda показа новите си електромобили за Китай

Апр 16, 2024
Авто Новини Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan с пилотен проект за производство на твърдотелни батерии (Видео)

Апр 16, 2024