Skoda Kodiaq

Daimler инвестира 500 млн евро в автономни камиони

Daimler Trucks

Daimler Trucks

Реклама Opel Stock
Успоредно със световната премиера на новия Freightliner Cascadia, оборудван със система за автономно управление от Ниво 2, по време на специализираното изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас, Daimler обяви, че подразделението й Daimler Trucks ще инвестира около 500 млн евро в разработката на автономни камиони, оборудвани със система от Ниво 4.

Внушителната инвестиция ще бъде направен през следващите няколко години и от Daimler Trucks обещават, че първите такива автономни камиони ще се появат на пазара до десет години. Превозните средства, оборудвани със система за автономно управление от Ниво 4 са предпоследната стъпка преди напълно роботизираното управление, като наличието на водач се налага само под формата му на контролен орган за екстремни климатични ситуации.

Въвеждането на автомобили, които са оборудвани със система за автономно управление от Ниво 4 ще бъдат неимоверна крачка напред към подобряването не само на безопасността по пътищата, но и по оптимизирането на трафика. При камионите, въвеждането на тази технология ще доведе и до сериозни предимства по отношение на ефективността и производителността. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Луис Хамилтън с неочакван талант (Видео)

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили BYD

BYD гони 20% ръст в глобалните си продажби през 2024 година

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Новата емблема на Lamborghini е като старата, само че е нова (Видео)

Мар 29, 2024